Företag i fokus:

Annons

En till sjukhus efter olycka på lyxhotell – ”Taket rasade över oss”

0ED419BC-E311-4CA8-A2E6-9C0EEE38BADD

Foto: Privata

Under helgen hölls en tvådagarsfest på Ellery Beach House på Lidingö. Det som skulle ha varit en minnesvärd dag för några vänner från Södertälje slutade istället i stor dramatik när en bar rasade över dem.

– Tunga stenplattor föll rakt på oss, säger Södertäljebon, som inte vill medverka med namn, till Telgenytt.

Under två dagar intog den populära nattklubben från Göteborg, Port du Soleil, lyxresorten Ellery beach house i Lidingö. Gäster lockades av ett beach club-event med dagsfester vid poolområdet och populära DJs vid spakarna. Två personer som lockades till Lidingö var två vänninor från Södertälje.

Under tillställningen hade arrangören bokat in tre dansare som skulle stå på taket av den höj- och sänkbara poolbaren. På taket av poolbaren sitter stora, tunga stenplattor monterade, vilka är jämnt med marken när baren sänks ner helt till marknivå.

Men när tillställningen på lördagen började närma sig sitt slut, inträffade en livsfarlig olycka.
När dansarna var klara för dagen beslutade den populära artisten Nause och en anställd att ställa sig på taket av den höj- och sänkbara baren och hoppade rakt ner i poolen. Det verkade spännande för två gäster som beslöt sig för att klättra efter. Men när dessa två gäster hade klättrat upp och precis skulle hoppa ner i poolen, lossnade flera tunga stenplattor från taket. Nedanför stod Södertäljetjejerna helt ovetande om vad som var på väg att hända.

Fick tunga stenplattor rakt på huvudet.

– Jag kände ett hårt slag mot huvudet och kroppen, men förstod inte riktigt vad som hade hänt. Sedan lade jag handen på huvudet och märkte att jag blödde kraftigt, säger en av tjejerna.

Trots allvaret och det faktum att stora tunga stenplattor precis hade lossnat och träffat två unga kvinnor, var det få som reagerade. Festen runt omkring fortsatte som vanligt.

Artisten Nause på taket av poolbaren, minuterna före olyckan. Foto: Privat

– Det tog ett tag innan vi fick hjälp, men till slut kom någon och frågade om vi mådde bra. Han såg att vi båda blödde, så då hjälpte de oss in och fick oss att prata med någon ansvarig.

Men det skulle dröja ytterligare en stund innan riktig hjälp tillkallades.

– Istället för att ringa ambulans ställde de flera frågor om var vi hade ramlat och hur det hade gått till, medan vi stod där och blödde från huvudet. Vi förklarade att vi inte hade ramlat utan att taket hade rasat över oss.

Slutligen tillkallades ambulans till Lidingö, och tjejerna kunde få den nödvändiga vården. Den ena kvinnan kunde få vård på plats av sjukvårdspersonal, medan den andra fördes till sjukhus där hon vårdades och skrevs ut strax efter midnatt, cirka sex timmar efter incidenten.

Hur tycker ni att Ellery Beach House hanterade situationen?

– Det dröjde innan de förstod vad som verkligen hade hänt, men i det stora hela tycker jag att de hanterade det bra. De beklagade verkligen det som hände och såg till att vi fick den hjälp vi behövde.

Telgenytt söker Ellery Beach House för kommentar.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 augusti 2023 04:00
Senast uppdaterad: 7 augusti 2023 10:52

Ahrén stekhet när NIF vann efter förlängning

Lucas

#23 Hampus Ahrén klev fram och gjorde 3 mål mot Mullsjö. Foto: Roland Osbeck

Nykvarn tog sin första seger på bortaplan i SSL och klättrar därmed återigen upp på säker mark i tabellen.

Det blev tuff tillställning mot tabellfemman Mullsjö som inför matchen kom med en bra känsla efter att ha besegrat Pixbo i Nyhemshallen. Samma hall som är känt för att ha en aktiv publik och gör det mentalt svårt för alla lag som gästar Mullsjö.

Hemmapubliken fick däremot vänta med att klappa i gång sitt lag efter att Hampus Ahrén som på eget bevåg såg till att ge Nykvarn ledningen efter knappa två minuter spel. Ett läge som såg ut att inte bli någonting av men Ahrén lyckades snurra bort sin försvarar och sätta bollen högt upp i nättaket bakom en chanslös Jonathan Larrson. 

Ahrén ser möjligheter som ingen annan gör och visar match efter match varför han ska spela i det svenska landslaget. Foto: RG Foto-Media

Mullsjö som inför matchen hade ett par spelare borta pga. skador och bara timmen innan match så fick även backen Simon Möller kasta in handduken. Det skulle däremot inte visa sig påverka hemmalaget som hade en tydlig gameplan – att låta Nykvarn ta första steget. Nykvarns man-man försvar var absolut något som Mullsjö hade problem med att hantera i uppställt spel. Därmed så fick hemmalaget kliva ner djupare på egen planhalva och låta Nykvarn sätta press för att försöka spela sig loss pressen och skapa lägen. Hemmapubliken fick vid ett par tillfällen nästan jubla för en kvittering men där Lucas Orrmo stod i vägen. Det farligaste läget i den första perioden hade Anton Hedin som träffade målramen. 

Gästerna Nykvarn såg inte ut att påverkas av atmosfären eller den långa bussresan som efter ledningsmålet hade kontroll på den större delen av perioden. Det fanns även chans till fler mål men där Mullsjöförsvaret kunde rädda upp ett par situationer. 

I början av den andra perioden var det Nykvarn som satt i förarsätet och var spelade smart för att inte bjuda Mullsjö på några chanser. Det skulle dock kosta ledningen när Mullsjö kvitterar matchen efter att Nykvarn tappat boll på mittplan och där Hampus Morelius kunde sätta 1–1. Inte nog med att Mullsjö kvitterade så fastnar Niklas Ohlströms klubba på en Mullsjöspelare som faller ner och handen från domaren åker högt upp som signalerar för utvisning. Något som får hela bänken från gästerna att ställa sig upp och protestera. 

Mullsjö utnyttjar läget och kaptenen Sebastian Palmqvist kunde ge sitt Mullsjö ledningen för första gången i matchen. 

Lucas Orrmo målvaktsspel skapar en trygghet i truppen. Foto: RG Foto-Media

Med ett par minuter kvar av den andra perioden såg Nykvarn till att kvittera efter en omställning där Daniel Johansson hittar en fri Hampus Ahrén som trycker dit kvitteringen. 

Den tredje perioden skulle bli en nagelbitare.
Mullsjö återtog ledningen efter att Joel Ingesson väljer att gå på avslut som letar sig förbi bakom en skymd Orrmo i målet. Hemmalaget såg starkare ut ju längre matchen gick samtidigt som Nykvarn såg ut att återigen ha det svårt att få in bollen. Mullsjö såg ut att komma till ett farligt läge när Joel Ingesson tar sig förbi Daniel Johansson men hålls fast i samma läge vilket resulterar i ett powerplay för hemmalaget.  Återigen utnyttjar man sitt power play och efter en tilltrasslad situationen framför mål så trillar bollen ner framför Pelle Terenius som utökar ledningen till 4–2. 

Återigen får NIF jaga och denna gång såg det svårare ut med två mål upp. Något som Nykvarn har saknat lite av under säsongen är lite tur vilket behövdes i ett läge där målchanserna inte ville ge resultat. Kaptenen Karljohan Ahlroth testar skott som verkar ta på en försvarare i Mullsjö som ställer Jonathan Larsson i målet. Mullsjö kommer till ett par avslut till men Lucas Orrmo ser till att hålla Nykvarn kvar i matchen. Efter en timeout och spel med en man mer så trycker Nykvarn dit kvitteringen och det är ingen mindre än Hampus Ahrén som gör sitt tredje mål i matchen. 
Matchen slutade lika efter fulltid och förlängning väntade.

Lucas Rigogiannis med avgörandet i förlängningen vilket skickar Nykvarn upp 2 placeringar i tabellen. Foto: Roland Osbeck

Det hann knappt gå en minut innan Markus Jonsson hittar Lucas Rigogiannis som siktar in sig och sätter den bakom Larssons första kryss. Vilt jubel utbrast i Nyhemshallen och Nykvarn kunde därmed ta sin andra raka seger. 

Såhär summerar tränaren Nicklas Hedstål matchen:

”Taktiskt mycket väl genomförd match där vi får deras 1:a femma som varit seriens bästa att spela 1-1 i spel 5-5 vilket är mycket bra gjort. Helt jämn match där vi investerar mycket hårt jobb och till slut kan ta hem 2 fina poäng. 2 raka segern i SSL och Nykvarns första seger på bortaplan i SSL ger oss råg i ryggen inför söndagens viktiga match mot Hagunda hemma. ”

Nykvarns andra raka seger innebär att man klättrar 2 placeringar i tabellen och är därmed uppe på säker mark igen.

Nästa match för Nykvarn är mot Hagunda som befinner sig sist i tabellen. Matchen spelas den 17 december, 17:00 i Furuborghallen. 

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen


Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 22:02
Senast uppdaterad: 10 december 2023 22:02

SSK J20 missade topp tio med minsta möjliga marginal

DSC_0019_1

Deppigt i J20 som snubblade på målsnöret Bild: Daniel Hansson

SSK J20 spelade idag en direkt avgörande match om att ta sig vidare till topp 10 serien. Man mötte Frölunda på bortaplan och förlorade med uddamålet.

Det skiljde en poäng mellan lagen när de skulle mötas i sista omgången av J20 – Nationell södra. Det hade räckt med 2 poäng för SSK då man innan matchen hade bättre målskillnad än Göteborgslaget. SSK ledde med 2-1 efter första perioden. Hemmalaget kvitterade med endast 40 sekunder av andra perioden.

2-2 stod sig tills det var 7 minuter kvar av tredje perioden då Frölunda kunde ta ledningen med 3-2, ett mål ytterligare för SSK hade givit laget en chans att ta en extra poäng i förlängningen som hade räckt till spel i topp 10.

Men 3-2 blev slutresultatet efter tre perioder och SSK missar därmed avancemang. Surt då SSK J20 legat över strecket som innebär att vara bland de fem första lagen i stort sätt hela serien. Nu missade man alltså den chansen med minsta möjliga marginal i sista omgången.

Laget får nu ladda om för spel i forsättningsserien där man får möta övriga lagen i södra som missade topp fem plus de lag som missade topp 5 i norra serien.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 19:22
Senast uppdaterad: 10 december 2023 19:24

Annons

Wallesvitvaror

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.