Företag i fokus:

Kommun nekas bidrag – ”Avslag på alla ansökningar”

Sodertalje-kommun-scaled-1

Arkivbild

Södertälje kommun har fått avslag på alla ansökta LONA-bidrag för innevarande år, det rapporterar SVT. – Det är pengar som leder till väldigt konkreta åtgärder, både för biologiskt mångfalds och friluftsliv, säger Laura Inkapööl, naturvårdare på Södertälje kommun, till SVT.

Den lokala naturvårdssatsningen, LONA, är en statlig naturvårdssatsning som syftar till att skydda naturen.göra den tillgänglig för alla och främja långsiktigt engagemang för naturvård och biologisk mångfald hos lokala aktörer.

Årligen brukar Södertälje ansöka om LONA-bidraget, som kan täcka upp till 50 procent av kostnaderna för projekt inom naturvård, friluftsliv och folkhälsa. Efter att Länsstyrelsen nyligen fått en minskad budget av Naturvårdsverket har fler ansökningar för stöd fått avslag, däribland Södertälje kommuns. Detta är dock första gången kommunen har fått avslag på samtliga sina ansökningar.

– Det här är första gången som vi fått avslag på alla våra ansökningar, säger Inkapööl till SVT.

Grusgången vid Pilkrogsviken var ett av projekten som inte beviljats stöd, enligt tidningen.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 juli 2023 11:15
Senast uppdaterad: 24 juli 2023 11:15

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors