Företag i fokus:

Annons

Järnabo har fått tillstånd att koranprotestera utanför moské

quran-4178711_1280

Foto: Pexels

Polisen har beviljat koranprotest vid moské i Stockholm. Denna gång är det inte högerextremisten Rasmus Paludan som sökt tillståndet, utan av en man i 30-årsåldern från Järna, det rapporterar SVT.

En Järnabo har fått tillstånd att demonstrera utanför en moské i Stockholm samtidigt som muslimer firar högtiden Eid al-Adha.

Polisen har godkänt en ansökan om en demonstration som kommer att äga rum utanför Stockholms moské på Södermalm under onsdagen. Demonstrationen har tillstånd mellan 13.30 och 15.30. Det är dock osäkert om koranen kommer att brännas eftersom det för närvarande råder eldningsförbud i hela Stockholm län.

Mannen från Järna har i sin ansökan framfört att två personer ska delta samt att han vill ha en skottsäker sköld samt polisskydd på en tio kvadratmeter stor plats.

Enligt polisen har en bedömning forts att demonstration kan genomföras på ett fredligt och säkert sätt. Enligt SVT har polisen inte gett tillstånd att bränna en koran, utan tillståndet avser en ”demonstration om koranen”. Då det råder eldningsförbud kan överträdelse leda till böter.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 juni 2023 11:18
Senast uppdaterad: 28 juni 2023 11:32

Ny tidtabell för SL presenterad – förändringar för Södertälje

Tåg Pendel

Foto: Alexander Isa

SL lanserar en ny tidtabell från och med den 10 december, som innebär några förändringar, särskilt för busslinjer med parallellgående trafik. Vissa busslinjer kommer att dras in helt och andra får glesare trafik.

För Södertälje med omnejd innebär den nya tidtabellen bland annat att busslinje 785, som går mellan Södertälje centrum och Mörkö, ersätts av anropsstyrd kollektivtrafik – så kallad ”Mörkötrafik” – där resenärer bokar resa i förväg. Detta testas under ett år från och med den 1 december.  

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Vad gäller pendeltågen får linje 41 mellan Uppsala/Märsta och Södertälje minskat utbud under vardagar i mellantrafiken mellan Märsta och Tumba.

Dessutom kommer förstärkningslinje 44 mellan Kalhäll och Tumba inte att gå. Orsaken till förändringarna är ökade kostnader samtidigt som resandet har minskat.  

Tidtabellen kommer att gälla fram till den 21 juni då sommartidtabellen tar vid.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 08:30
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:35

Södertäljebo krävs på över 300.000 kronor

Kronofogden

Foto: Alexander Isa

En man från Södertälje står inför betalningskrav efter att ha mottagit 325 000 kronor i felaktigt utbetald ersättning från Försäkringskassan. Nu har ärendet eskalerat till Kronofogden för indrivning av skulden.

I Södertälje har en man blivit skyldig Försäkringskassan en betydande summa pengar. Mannen har inte återbetalat 325 000 kronor som han felaktigt fått i ersättning från myndigheten. För att återkräva dessa pengar har Försäkringskassan nu vänt sig till Kronofogden.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Kronofogden har skickat ett betalningsföreläggande till mannen, vilket är det första steget i processen för att återkräva skulden.

Om mannen väljer att betala tillbaka skulden, kommer Försäkringskassan att dra tillbaka sin ansökan om betalningsföreläggande. Mannen har också möjlighet att bestrida skulden. Om så sker, måste Försäkringskassan överväga att ta ärendet vidare till domstol för att få skulden juridiskt fastställd.

Om skulden inte betalas eller bestrids, kommer Kronofogden att fastställa skulden och inleda processen för att driva in den. Denna händelseutveckling understryker vikten av korrekt hantering av offentliga medel och de konsekvenser som kan uppstå vid felaktiga utbetalningar.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:34

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors