Företag i fokus:

Annons

Åtalas för rån mot matbutik – Fångades med DNA på fimp

D6972E94-D04D-4087-A12A-152A96ABF6D7

FOTO: Google Maps/Polisen

Den 18 januari utsattes livsmedelsbutiken Rayn Livs i Karlhov för ett grovt rån av två maskerade personer. Nu står en person åtalad efter att polisen hittat hans DNA på en cigarettfimp.

Strax efter öppningen av livsmedelsbutiken Rayn Livs på Björknäsvägen i Karlhov den 18 januari inträffade ett rån där två maskerade personer med pistolliknande föremål hotade personalen.

Rånarna stal cirka 6 000 kronor i kontanter från kassan, cigaretter värda cirka 10 000 kronor och några snusdosor. Dessutom attackerade de en anställd som höll på att fylla på läsk i kylarna och tog hans guldkedja värd cirka 18 000 kronor.

Här flyr rånarna från platsen efter rånet. Cigarettfimpen som 19-åringens DNA fångades på. FOTO:Polisen

Polisen kunde några veckor senare identifiera en av de misstänkta rånarna som en 17-årig pojke född 2004, medborgare i Rumänien och bosatt i Huddinge.

Genom omfattande polisarbete och analys av övervakningskameror i området lyckades polisen fånga bilder av personerna strax före och efter rånet. Under utredningsarbetet hittade polisen också en cigarettfimp som kunde kopplas till en 19-årig man, som redan var misstänkt för andra brott och hade lämnat DNA-prov i samband med det.

Den 11 februari blev den 19-åriga mannen arresterad när polisen övervakade en adress i Karlhov i samband med ett annat ärende. Vid en husrannsakan av hans hem hittades handskar och en buff som liknade de som användes av de maskerade rånarna. Dessutom fann polisen DNA-bevis från den 19-åriga mannen på dessa föremål, men mannen nekar det brott han står åtalad för.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 juni 2023 15:43
Senast uppdaterad: 15 juni 2023 15:44

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

DEBATT: Varför ger kyrkans ledning denna specialbehandling?

Tommy

Foto: Tommy Hanna

Det var en otroligt fin ceremoni när den nya biskopen invigdes idag(lördag 9/12), och hela kyrkan lyste av Guds närvaro. Det var en vacker inramning. Men jag måste rikta viss kritik mot ledningen för S:t Jacobs.

Guds hus är öppet för alla, men varför verkar det som om ledningen ger andra specialbehandling?

”De satt oförtjänt på första parkett. De borde sitta längre bak.”

Vi har kommunstyrelsens ordförande, som gång på gång svartmålar alla assyrier/syrianer som kriminella, samt ledarskribenten i LT, som flera gånger har visat sitt rätta ansikte och sin negativa inställning mot kyrkan och dess medlemmar. De satt oförtjänt på första parkett.

Min farfar har varit en trogen besökare av kyrkan sedan han kom till Sverige för nästan 50 år sedan. Idag satt han nästan längst bak, och han förtjänade verkligen en plats längre fram. Inte de andra två, de borde sitta längre bak. Som jag nämnde tidigare, Guds hus är öppet för alla, och alla är välkomna.
Men i folkmun idag sas det: Varför placerar ledningen dessa två personer på första raden som om de vore själva kungen?

Vi som medlemmar kräver ett uppriktigt svar från ledningen.

Medlem K

BILDEXTRA: Här invigs den nya biskopen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 10 december 2023 05:08

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.