Företag i fokus:

Annons

Utomhusbion är tillbaka – Vilka filmer vill du se i sommar?

Utomhusbio

Foto: Alexander Isa

Den populära utomhusbion i centrum med Marentrappan som läkare är tillbaka. Nu har invånarna möjlighet att rösta på vilka filmer de vill se utomhus i sommar.

– Det är fantastiskt att kunna erbjuda detta evenemang helt gratis på en så perfekt plats, och ge alla möjligheten att vara en del av en magisk kväll, säger Malin Eriksson, Event- och kundansvarig på Södertälje City.

Den återkommande utomhusbion på Marenplan har blivit en sommartradition som uppskattas av Södertäljeborna. Evenemanget arrangeras av centrumföreningen Södertälje City och förra året lockade det storpublik när filmer som ”Mamma Mia” och ”The Greatest Showman” visades på den stora bioduken. I år är det Telge som står för den första visningen den 22 juli, följt av en visning den 28 juli.

– Telgekoncernen vill bidra till ett tryggare och mer hållbart Södertälje. Det gör vi bland annat genom att sponsra aktiviteter för barn och unga som sport efter skolan, nattvandring, sommarläger och kvällsfotboll. Nu toppar vi det med utomhusbio som alla Södertäljebor kan hänga med på, säger Lenore Johansson, sponsringsansvarig på Telge.

En lista med 9 nominerade titlar har tagits fram där alla som vill kan rösta på sin favoritfilm via Södertälje Citys hemsida. Dessutom har de möjlighet att vinna ett presentkort värt 300 kr i en särskild tävling som arrangeras av föreningen.

Filmvisningarna äger rum i samband med solnedgången, ungefär vid kl. 21:30, och Marentrappan används som läktare för att ge en perfekt utsikt till bioduken. För att skapa en riktig biokänsla kommer det även att finnas foodtrucks på plats som serverar snacks och maträtter som passar bra till en filmkväll under bar himmel. Invånarna i Södertälje kan se fram emot en härlig sommarkväll med gratis bio och gemenskap.

– Det kommer bli en kväll att minnas för oss alla. Nu hoppas jag många går in och röstar, säger Malin Eriksson.

Rösta här

(Annonslänk)

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 juni 2023 09:55
Senast uppdaterad: 12 juni 2023 10:37

Lerduveskytte ny OS-dröm för Elias Thidell

Elias-Thiden

Elias Thidell på banan i Nykvarn. Foto: Privat

En ny stjärna är på väg upp på den olympiska himlen. Elias Thidell, lerduveskytt från Södertälje, siktar på OS 2028.

Det hela började för ett och ett halvt år sedan när den olympiske silvermedaljören Håkan Dahlby upptäckte talangen 31-årige Elias Thidell på skjutbanan i Nykvarn. Dahlby blev imponerad av Elias skicklighet och frågade om han ville satsa på den olympiska grenen trap.

Trap innebär att skytten skjuter mot lerduvor som kastas iväg i upp till 120 km/h från 15 olika kastare på banan. Det är en utmanande precisionssport som kräver snabbhet, fokus och uthållighet.

Elias har fullt fokus när leverduvan skjuts ut i hög hastighet. Foto: Privat

Elias har under det senaste året tränat flitigt under coachen Dahlbys ledning och utvecklats i rasande fart. Höjdpunkten hittills var när han tog sig till SM-finalen i trap i augusti efter att ha skjutit mot den svenska eliten.

– Snittresultatet ligger oftast runt 120 träffade lerduvor av 125 möjliga med goda väderförhållanden och blyhagel på världsnivå för finalplats. Men det är ytterst få som lyckas pricka alla 125, säger Elias som har ett personbästa på 123/125 träff.

I januari 2024 väntar den första internationella tävlingen, Grand Prix International Costa del Sol Olympic Trap i Spanien. Här möter Elias skickliga skyttar från bland annat Italien och Spanien, länder där sporten är väldigt populär.

Målsättningen är OS 2028, för detta behöver Elias ta en kvotplats på någon framtida internationell tävling. Men med flitigt tränande och stödet från den fyrfaldige olympiern Dahlby ser framtiden ljus ut för den lovande lerduveskytten.

– Jag har fått massor av erfarenhet det senaste året och utvecklats väldigt mycket. Nu gäller det bara att behålla fokus och fortsätta träna hårt inför de internationella tävlingarna, säger en entusiastisk Elias Thidell.

Elias Thidell på banan i Nykvarn. Foto: Privat

Elias Thidell: Foto Privat

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Skribent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 12:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:36

Ny tidtabell för SL presenterad – förändringar för Södertälje

Tåg Pendel

Foto: Alexander Isa

SL lanserar en ny tidtabell från och med den 10 december, som innebär några förändringar, särskilt för busslinjer med parallellgående trafik. Vissa busslinjer kommer att dras in helt och andra får glesare trafik.

För Södertälje med omnejd innebär den nya tidtabellen bland annat att busslinje 785, som går mellan Södertälje centrum och Mörkö, ersätts av anropsstyrd kollektivtrafik – så kallad ”Mörkötrafik” – där resenärer bokar resa i förväg. Detta testas under ett år från och med den 1 december.  

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Vad gäller pendeltågen får linje 41 mellan Uppsala/Märsta och Södertälje minskat utbud under vardagar i mellantrafiken mellan Märsta och Tumba.

Dessutom kommer förstärkningslinje 44 mellan Kalhäll och Tumba inte att gå. Orsaken till förändringarna är ökade kostnader samtidigt som resandet har minskat.  

Tidtabellen kommer att gälla fram till den 21 juni då sommartidtabellen tar vid.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 08:30
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:35

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors