Företag i fokus:

SENASTE NYTT: Södertäljebo gripen för mord i Farsta

77EBD51E-1C53-4F91-A237-05C89C9782F6

Läsarbild

Fyra personer sköts i Farsa Centrum under lördagen, varav en 15-åring omkom av sina skador. Efter en stor biljakt på E4, som slutade i Järna, greps två 20-åringar. En av de gripna ska enligt uppgifter vara en Södertäljebo, rapporterar Lt.

Det var vid 18-tiden under lördagen som fyra personer sköts med ett misstänkt automatvapen. Två personer sköts i Farsta centrum, och kort därefter påträffades ytterligare två personer i närheten. Tyvärr gick inte livet att rädda för en nybliven 15-åring, trots livräddande insatser.

I samband med händelsen identifierades ett misstänkt flyktfordon som försökte undkomma att bli stoppat. Efter en stor polisjakt på E4 i södergående riktning lyckades polisen stoppa bilen i Järna, vid Burger King. Två 20-åringar greps och misstänks nu för mordet på 15-åringen.

Enligt Lt är en av de misstänkta är skriven i Södertälje, och den andra misstänks enligt tidningens obekräftade uppgifter tidigare ha haft anknytning till Södertälje.

– Varför de var där och sköt är något vi utreder just nu, säger en polis till Lt.

Enligt uppgifter till Telgenytt genomförde polisen en stor razzia vid Tegvägen i Ronna strax efter och gripandet i Järna, men det är ännu oklart om det finns några kopplingar till de gripna personerna.

20-åringarna som greps under lördagen är anhållna och misstänkta för mord samt försök till mord.

SENASTE NYTT / TV: Här grips misstänkta efter skjutning

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 juni 2023 13:33
Senast uppdaterad: 11 juni 2023 13:33

Uppgifter: SSK värvar amerikansk center

IMG_6816

Amerikansk centern Nolan Stevens ansluter

Södertälje SK värvar från AHL. Det skriver Expressen.

SSK:s A-lag saknar spets högre upp i hierarkin. Nu har man funnit en center i amerikanske centern Nolan Stevens avslöjar Expressens Johan Svensson.

Stevens har de senaste sex åren hållit till i AHL (Amercian Hockey Leauge). Den senaste började han i Grand Rapids Griffins men avslutade i Utica Comets organisation. På sammanlagt 56 matcher under säsongen 2023-24 blev det 19 poäng (5+14).

På de sex säsongerna har nordamerikanen ett poängsnitt på 0,47. Det är ett högre snitt än spelare som till exempel Tyler Vesel och Myles Power hade under deras tid i AHL. Två etablerade och erkänt bra spelare på Hockeyallsvensk nivå.

Centern som når 191 cm över marken och väger 86 kg fyller 28 i slutet av juli.

Nu ska han alltså lämna AHL för ett nytt äventyr i Europa och Södertälje Sportklubb.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 maj 2024 20:04
Senast uppdaterad: 11 maj 2024 20:58

Kronprinsessan på plats när Nykvarn firar Nationaldagen

Fotograf Kate Gabor/Kungl. Hovstaterna

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel, med dottern Estelle 2012
Fotograf: Kate Gabor/Kungl. Hovstaterna

Nykvarn står inför ett extra festligt firande denna nationaldag, den 6 juni, då ingen mindre än Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel kommer att delta i festligheterna i Folkets park.

– Vi är så stolta och glada över att få berätta att kronprinsessparet vill komma hit och fira med oss i år, säger kommunfullmäktiges ordförande Märtha Dahlberg på kommunens hemsida.

(Annonslänk)

Traditionen att fira både nationaldagen och Nykvarnsdagen i Folkets park fortsätter, men i år med en kunglig twist. Firandet inleds med en medborgarceremoni i Qulturum Sländan, följt av en fanborg som leder besökarna till huvudaktiviteterna i parken. Från kl. 11 väntas tal, sång och musikframträdanden av Nykvarns musikkår sätta tonen för dagen.

Från klockan 12 tar Nykvarnsdagen vid med ett 50-talstema och kommunens 25-årsjubileum i fokus. Bland höjdpunkterna märks uppträdanden av The Barntwisters och en buggshow med Lena och Tobias. Även en Elvis-imitatör kommer att underhålla publiken med klassiska hits.

En unik inbjudan

Informationsekreterare Ulrika Näsholm bekräftar för LT att kronprinsessparet valt att acceptera Nykvarns inbjudan.

”Kungafamiljen får många inbjudningar om att närvara vid olika nationaldagsfiranden, både i Stockholmsområdet samt i hela Sverige, och i år tackade kronprinsessparet ja till Nykvarns inbjudan”, skriver informationssekreteraren, i ett mail till tidningen.

Deras närvaro hedrar inte bara Nykvarns invånare utan väntas också bidra till en ökad feststämning.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 maj 2024 13:30
Senast uppdaterad: 11 maj 2024 13:12

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors