Företag i fokus:

Atillas expanderar i Södertälje – Öppnar nytt i Västergård

DE1ED396-168A-46C3-AF7A-2C076489DA2A

Atillas ägare, Necip Arikan. Foto: Alexander Isa.

En av Södertäljes mest populära restauranger expanderar. Efter över tio framgångsrika år har Atillas utökat sin närvaro i staden genom att öppna ytterligare en restaurang i Västergård som svar på en stark kundförfrågan.

Atillas, som etablerades 2012 i Grusåsen under ägaren Necip Arikan, har blivit välkänt för Södertäljeborna. Den karaktäristiska hörnlokalen vid korsningen Birkavägen och Östergatan har blivit ett känt landmärke och en favoritdestination för många Södertäljebor. Här har Atillas levererat smakrika pizzor, delikatesser och pasta sedan starten.

För två år sedan tog de även över grannlokalen mitt under pågående pandemi för att utöka sitt utbud med kolgrill.

Populära Atillas vid Grusåsen. Erbjuder även kolgrill sedan 2021 Foto: Alexander Isa

– Vi lyssnar på våra gäster. Det fanns under en lång tid en stor efterfrågan på kolgrill, och när vi fick möjligheten att ta över lokalen bredvid tvekade vi inte. Det jobbiga var att vi tog över lokalen 2020, strax innan pandemin slog till, och öppnade kolgrillen 2021. Det var två oerhört tuffa år, inte bara för vår verksamhet, men även för hela svenska folket, säger ägaren Necip Arikan till Telgenytt.

Idag är coronapandemin ett minne blott och samhället har återgått till normala nivåer. För Atillas innebär 2023 nästa stora steg i deras expansionsresa genom att etablera sig i Café Dubais tidigare lokaler i Västergård och erbjuder över sittplaster inomhus och cirka 50 platser utomhus.

Detta är en respons på den starka efterfrågan från kunderna att ha Atillas på den andra sidan av staden.

– Samma sak gäller för etableringen i Västergård, vi lyssnade på våra gäster som önskade att vi fanns på andra sidan klaffbron. I många fall har det blivit för omständigt att besöka oss, då tänker jag på de som bor på den andra sidan av kanalen. Det kommer bli mycket enklare att ta sig till oss nu, och vi är oerhört glada över att kunna uppfylla våra gästers önskan, säger Necip till Telgenytt.

Attilas ägare Necip Arikan plats på i Västergård. Foto: Alexander Isa

Kommer utbudet att vara identiskt med det i Grusåsen?

– Ja, Atillas i Västergård kommer att erbjuda samma variation av rätter som i Grusåsen. Det innebär att kunderna kan fortsätta att njuta av våra välsmakande rätter även i Västergård. Vi på Atillas strävar efter att behålla samma kvalitet och smakupplevelse oavsett var i staden du besöker oss sig.

Varför valde ni att etablera i just Västergård?

– Av flera skäl, men framför anser vi att Västergård är en central del av Södertäljes andra halva samt att lokalen passar våra behov. Dels för att kunna erbjuda snabbare hemleveranser till samt att det är en stor lokal med en stor uteserveringen i söderläge och många lättillgängliga parkeringar i anslutning till verksamheten.

Kan det bli ännu en enhet i Södertälje?

– Det är inte helt omöjligt, säger Necip Arikan leendes och fortsätter. Det tog oss över tio år att ta detta steg, främst för att vi fokuserar på att leverera kvalitet i första hand och inte kvantitet, säger han avslutningsvis.

Populära kolgrillen i Grusåsen. Foto: Alexander Isa

Attilas i Västergård erbjuder en bred meny, precis som enheten i Grusåsen. Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Necip Arikan. Foto: Alexander Isa

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 juni 2023 03:15
Senast uppdaterad: 11 juni 2023 21:46

Uppgifter: SSK värvar amerikansk center

IMG_6816

Amerikansk centern Nolan Stevens ansluter

Södertälje SK värvar från AHL. Det skriver Expressen.

SSK:s A-lag saknar spets högre upp i hierarkin. Nu har man funnit en center i amerikanske centern Nolan Stevens avslöjar Expressens Johan Svensson.

Stevens har de senaste sex åren hållit till i AHL (Amercian Hockey Leauge). Den senaste började han i Grand Rapids Griffins men avslutade i Utica Comets organisation. På sammanlagt 56 matcher under säsongen 2023-24 blev det 19 poäng (5+14).

På de sex säsongerna har nordamerikanen ett poängsnitt på 0,47. Det är ett högre snitt än spelare som till exempel Tyler Vesel och Myles Power hade under deras tid i AHL. Två etablerade och erkänt bra spelare på Hockeyallsvensk nivå.

Centern som når 191 cm över marken och väger 86 kg fyller 28 i slutet av juli.

Nu ska han alltså lämna AHL för ett nytt äventyr i Europa och Södertälje Sportklubb.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 maj 2024 20:04
Senast uppdaterad: 11 maj 2024 20:58

Kronprinsessan på plats när Nykvarn firar Nationaldagen

Fotograf Kate Gabor/Kungl. Hovstaterna

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel, med dottern Estelle 2012
Fotograf: Kate Gabor/Kungl. Hovstaterna

Nykvarn står inför ett extra festligt firande denna nationaldag, den 6 juni, då ingen mindre än Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel kommer att delta i festligheterna i Folkets park.

– Vi är så stolta och glada över att få berätta att kronprinsessparet vill komma hit och fira med oss i år, säger kommunfullmäktiges ordförande Märtha Dahlberg på kommunens hemsida.

(Annonslänk)

Traditionen att fira både nationaldagen och Nykvarnsdagen i Folkets park fortsätter, men i år med en kunglig twist. Firandet inleds med en medborgarceremoni i Qulturum Sländan, följt av en fanborg som leder besökarna till huvudaktiviteterna i parken. Från kl. 11 väntas tal, sång och musikframträdanden av Nykvarns musikkår sätta tonen för dagen.

Från klockan 12 tar Nykvarnsdagen vid med ett 50-talstema och kommunens 25-årsjubileum i fokus. Bland höjdpunkterna märks uppträdanden av The Barntwisters och en buggshow med Lena och Tobias. Även en Elvis-imitatör kommer att underhålla publiken med klassiska hits.

En unik inbjudan

Informationsekreterare Ulrika Näsholm bekräftar för LT att kronprinsessparet valt att acceptera Nykvarns inbjudan.

”Kungafamiljen får många inbjudningar om att närvara vid olika nationaldagsfiranden, både i Stockholmsområdet samt i hela Sverige, och i år tackade kronprinsessparet ja till Nykvarns inbjudan”, skriver informationssekreteraren, i ett mail till tidningen.

Deras närvaro hedrar inte bara Nykvarns invånare utan väntas också bidra till en ökad feststämning.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 maj 2024 13:30
Senast uppdaterad: 11 maj 2024 13:12

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors