Företag i fokus:

Annons

Läget på bostadsmarknaden i Nykvarn och Södertälje

Villa Foto: Creative Commons.

Foto: Creative Commons.

Priserna på bostadsrätter har gått ner i Södertälje kommun. Samtidigt går Nykvarn emot trenden. Det visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

I hela Stockholms län däremot ökar priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisuppgång på 5 procent. Priserna på bostadsrätter stiger i 65 av landets kommuner, medan de sjunker i 34, i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar.

Bland kommunerna i Stockholms län stiger priserna på bostadsrätter i 14 av 25 kommuner. Störst var ökningen i Nykvarn där priserna steg med 10 procent. I Vallentuna däremot sjönk priserna med 16 procent. 

(Annonslänk)

Sammanlagt såldes 166 bostadsrätter i Södertälje kommun mellan mars och maj till ett genomsnittligt pris på 1,9 miljoner kronor. 2022 gjordes 210 affärer vid den här tiden på året. 

Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar också på en nedgång med 5 procent på villapriserna i Södertälje och på bostadsrätter noteras en nedgång med 1 procent. I hela Stockholms län däremot ökar villapriserna med en noterad prisuppgång på 3 procent.

I Södertälje däremot sjönk priserna med 5 procent där det sammanlagt såldes 58 villor mellan mars och maj till ett genomsnittligt pris på 4,0 miljoner kronor.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 juni 2023 04:00
Senast uppdaterad: 10 juni 2023 01:10

Ny tidtabell för SL presenterad – förändringar för Södertälje

Tåg Pendel

Foto: Alexander Isa

SL lanserar en ny tidtabell från och med den 10 december, som innebär några förändringar, särskilt för busslinjer med parallellgående trafik. Vissa busslinjer kommer att dras in helt och andra får glesare trafik.

För Södertälje med omnejd innebär den nya tidtabellen bland annat att busslinje 785, som går mellan Södertälje centrum och Mörkö, ersätts av anropsstyrd kollektivtrafik – så kallad ”Mörkötrafik” – där resenärer bokar resa i förväg. Detta testas under ett år från och med den 1 december.  

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Vad gäller pendeltågen får linje 41 mellan Uppsala/Märsta och Södertälje minskat utbud under vardagar i mellantrafiken mellan Märsta och Tumba.

Dessutom kommer förstärkningslinje 44 mellan Kalhäll och Tumba inte att gå. Orsaken till förändringarna är ökade kostnader samtidigt som resandet har minskat.  

Tidtabellen kommer att gälla fram till den 21 juni då sommartidtabellen tar vid.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 08:30
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:35

Södertäljebo krävs på över 300.000 kronor

Kronofogden

Foto: Alexander Isa

En man från Södertälje står inför betalningskrav efter att ha mottagit 325 000 kronor i felaktigt utbetald ersättning från Försäkringskassan. Nu har ärendet eskalerat till Kronofogden för indrivning av skulden.

I Södertälje har en man blivit skyldig Försäkringskassan en betydande summa pengar. Mannen har inte återbetalat 325 000 kronor som han felaktigt fått i ersättning från myndigheten. För att återkräva dessa pengar har Försäkringskassan nu vänt sig till Kronofogden.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Kronofogden har skickat ett betalningsföreläggande till mannen, vilket är det första steget i processen för att återkräva skulden.

Om mannen väljer att betala tillbaka skulden, kommer Försäkringskassan att dra tillbaka sin ansökan om betalningsföreläggande. Mannen har också möjlighet att bestrida skulden. Om så sker, måste Försäkringskassan överväga att ta ärendet vidare till domstol för att få skulden juridiskt fastställd.

Om skulden inte betalas eller bestrids, kommer Kronofogden att fastställa skulden och inleda processen för att driva in den. Denna händelseutveckling understryker vikten av korrekt hantering av offentliga medel och de konsekvenser som kan uppstå vid felaktiga utbetalningar.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:34

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors