Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

KLART: En av världens största hotellkedjor tar över Skogshöjd

IMG_1798

Johan Michelson, CEO för BWH Hotels: Foto: Alexander Isa/BWH

Skogshöjds ägare, fastighetsbolaget Balder, hade som målsättning att ersätta hotell med cirka 450 nya bostäder. Efter en osäker framtid kan nu Telgenytt berätta att hotellet ersätts med ett annat hotell – Best Western Hotels & Resorts.

– Skogshöjd var faktiskt vårt första Best Westernhotell i Sverige och att det nu kommer tillbaka till oss känns såklart lite extra roligt, säger Johan Michelson, CEO för BWH Hotels.

Best Western är en av världens största hotellkedjor med över 4 000 hotell i över 80 länder. Den amerikansk hotellkedjan, som grundades år 1946 och har sitt huvudkontor i Phoenix Arizona, gör nu en ny satsning i Södertälje.

Hotellet kommer att genomgå omfattande satsningar för att förbättra gästupplevelsen och fortsätta som hotell under namnet Best Western Plus Skogshöjd.

Scandic Skogshöjd blir Best Western Hotels & Resorts. Foto: Alexander Isa

– Det känns otroligt bra att vi i och med övertagandet kan möjliggöra att hotellet fortsatt kommer att bedrivas som hotellverksamhet. Det är ett fint hotell men som behöver ses över och det kommer att läggas stora resurser för att kunna erbjuda våra gäster ett bra och tilltalande boende, säger Johan Michelson, CEO för BWH Hotels

Best Western Hotels & Resorts ser stor potential i den centrala placeringen och närheten till populära lokala destinationer. Fastigheten sträcker sig över sex våningar och har totalt 225 rum, inklusive enkelrum och familjerum, samt många trevliga gemensamma ytor. För gäster som vill hålla konferenser finns det imponerande 23 mötesrum med kapacitet för upp till 360 personer. Best Western kommer också att fortsätta erbjuda en avkopplande relaxavdelning med simbassäng, bubbelpool, bastu och ett välutrustat gym.

Hotellet, som har anor från 30-talet och förvärvades av Scandic 2008, kommer att byta namn till Best Western Plus Skogshöjd vid årsskiftet 2023/2024.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 juni 2023 07:28
Senast uppdaterad: 5 juni 2023 07:28

Larm om brand i centrala i Södertälje 

61224826-DA47-4C48-9B2A-28117B387147

Foto: Alexander Isa

Strax efter lunch inkom det rapporter till SOS Alarm om en brand i en byggnad i centrala Södertälje. Flera räddningsenheter skickades till platsen.

– Enligt den som ringde in ska det ha varit rökutveckling från bostaden, men när vi kommer fram ser vi inte någon rökutveckling, säger räddningstjänsten vakthavande befäl till Telgenytt.

Larmet kom in vid 14:30 och enligt de första rapporterna från SOS Alarm inträffade branden i en bostad på Astrabacken. Men larmet ska ha kommit från en byggnad, och ska enligt uppgifter till Telgenytt inte användas som en bostad.

För närvarande befinner sig rökdykare på platsen, och enligt Telgenytts reporter har det observerats lätt rökutveckling från byggnaden. Inga personskador har dock rapporterats i samband med branden i centrala Södertälje.

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2023 13:02
Senast uppdaterad: 25 september 2023 13:05

KLART: Han blir Syrisk-ortodoxa kyrkans nya biskop

Tommy

Patriarken på besök i februari när tidigare biskopen klev av. Foto: Tommy Hanna.

I februari valde ärkebiskopen Abdulahad Shabo att avsäga sig sin tjänst efter 35 års trogen tjänst för att gå i pension. Sedan dess har man sökt efter en ny biskop, och det meddelades på söndagen att man nu har funnit en efterträdare, rapporterar SVT.

Ärkebiskopen Abdulahad Gallo Shabo ledde ärkestiftet för den Syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige, med S:t Jacobs katedral i Hovsjö som dess huvudsakliga plats. I samband med hans avgång och valet av en ny efterträdare besökte patriarken Mor Patriark Ignatius Aphrem II från Damaskus, Syrien Södertälje.

– Jag är oerhört glad att vara här idag och ser fram emot att tillsammans med er välja en ny ärkebiskop, sade Patriark Ignatius Aphrem II, till åhörarna i S:t Jacob under besöket i februari.

På söndagen tillkännagavs det, cirka sju månader efter Abdulahad Shabos avgång, att en ny biskop har blivit vald. Det blir Youhanon Lahdo, som är i fyrtioårsåldern och har tidigare erfarenhet som munk i en av de syrisk-ortodoxa kyrkorna i Norrköping, enligt SVT.

– Vi förväntar oss att den nya biskopen tar tag i en hel del viktiga frågor som rör kyrkan, framför all vikten av att kyrkan engagerar ungdomar, säger Besim Aho, ordförande i S:t Jacobs församlingen i Södertälje, till SVT.

Läs även: – BILDEXTRA: Patriarken på besök när biskopen kliver av

Patriarken Mor Patriark Ignatius Aphrem II och tidigare ärkebiskopen Abdulahad Shabo.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2023 07:00
Senast uppdaterad: 24 september 2023 22:42

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors