🕝 1 minuter
Världsmästaren Miranda Tibbling hyllas av kommunen
Publicerad 26 maj 2023 16:50
Uppdaterad 26 maj 2023 16:50

Fotograf: Foto Justine Hinano ORCEL

Miranda Tibbling, 19-årig parkourproffs från Järna, har tilldelats årets Struerpokal av Södertälje kommun för sin prestation. Hon är den första svenska guldmedaljören i parkour vid VM.

”Miranda Tibbling, då 18 år, tog ett historiskt guld i parkour-VM 2022 som arrangerades för första gången. I en tuff sport tillhör Järnatjejen Miranda yttersta världseliten. Med mod, säkerhet och stor kunnighet visar hon vem som är värdig världsmästare.”, löd motiveringen.

– Mitt mål är att inspirera andra att utöva parkour och att sporten sprids i Sverige. Jag känner mig hedrad över att få den här utmärkelsen, det är så roligt, säger Miranda Tibbling i ett pressmeddelande.

Struerpokalen har delats ut sedan 1970-talet och hedrar ungdomar som har uppnått betydande idrottsprestationer. Miranda vann Sveriges första VM-guld i parkour under världsmästerskapen i Tokyo i oktober 2022. Parkour handlar om att ta sig genom olika miljöer med hjälp av kroppen som verktyg.

– Miranda har visat en fantastisk drivkraft och skicklighet inom sin sport. Vi ser fram emot att följa hennes fortsatta karriär, säger Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande, Södertälje kommun.

Struerpokalen kommer att överlämnas i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni på Torekällberget.

(Annonslänk)

Dela artikeln