Företag i fokus:

Världsmästaren Miranda Tibbling hyllas av kommunen

MIRANDA TIBBLING Fotograf: Foto Justine Hinano ORCEL

Fotograf: Foto Justine Hinano ORCEL

Miranda Tibbling, 19-årig parkourproffs från Järna, har tilldelats årets Struerpokal av Södertälje kommun för sin prestation. Hon är den första svenska guldmedaljören i parkour vid VM.

”Miranda Tibbling, då 18 år, tog ett historiskt guld i parkour-VM 2022 som arrangerades för första gången. I en tuff sport tillhör Järnatjejen Miranda yttersta världseliten. Med mod, säkerhet och stor kunnighet visar hon vem som är värdig världsmästare.”, löd motiveringen.

– Mitt mål är att inspirera andra att utöva parkour och att sporten sprids i Sverige. Jag känner mig hedrad över att få den här utmärkelsen, det är så roligt, säger Miranda Tibbling i ett pressmeddelande.

Struerpokalen har delats ut sedan 1970-talet och hedrar ungdomar som har uppnått betydande idrottsprestationer. Miranda vann Sveriges första VM-guld i parkour under världsmästerskapen i Tokyo i oktober 2022. Parkour handlar om att ta sig genom olika miljöer med hjälp av kroppen som verktyg.

– Miranda har visat en fantastisk drivkraft och skicklighet inom sin sport. Vi ser fram emot att följa hennes fortsatta karriär, säger Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande, Södertälje kommun.

Struerpokalen kommer att överlämnas i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni på Torekällberget.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 maj 2023 14:50
Senast uppdaterad: 26 maj 2023 14:50

Larm om brand på persontåg i Järna

Olycka

Arkivbild

Rökutveckling på tåg – stor räddningsinsats på plats efter larm om brand på tåg.

(Annonslänk)

På söndagseftermiddagen klockan 15:27 larmades SOS Alarm om en brand på ett persontåg i närheten av Järna pendeltågstation. Flera räddningsenheter ryckte ut för att hantera situationen.

De första rapporterna indikerade att branden härjade på järnvägen ovan jord, och ett persontåg fanns på platsen. Initialt var det oklart om branden var på tåget eller i järnvägsområdet. Senare bekräftades att det förekom rökutveckling från persontåget.

Enligt polisens uppgifter befann sig endast lokföraren på tåget vid tillfället, och inga skador har rapporterats. Incidenten inträffade cirka 100 meter från Järna pendeltågstation.

Räddningstjänsten arbetade snabbt för att få kontroll över situationen och undersöker nu brandorsaken. Ytterligare detaljer om händelseförloppet kommer att klargöras under utredningens gång.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 16:45
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 16:45

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors