Företag i fokus:

Annons

Elins Beyoncé-tatuering blev megaviral – Sågs av miljontals människor

A493E467-9928-455A-9AED-3E114AC7261B

Foto: Privat.

Den 10 maj inledde världsartisten Beyonce sin stora konsertturné ”Renaissance tour” i Stockholm. För Södertäljebon Elin Rantanen, som sett sin fjärde Beyoncé-konsert och köade i över 15 tim, skulle besöket bli oförglömligt efter att hennes Beyoncé-tatuering blev en viral sensation.

– Det här känns helt sjukt! Jag hade verkligen inte förväntat mig att det skulle bli resultatet när fans utanför Friends Arena frågade om de fick ta kort och lägga ut bild på min tatuering, säger Elin Rantanen till Telgenytt.

När ett fanpage, men cirka 240.000 följare, la upp en bild på hennes tatuering small det till. Ordentligt. Hennes Beyoncé-tatuering exploderade på sociala medier och spred sig som en löpeld med över 93 miljoner visningar.

Elin hade tatuerat in tatueringen hos Ink Nation i Södertälje 2018 och tog cirka 24 timmar att sammanställa konstverket. Som en hängiven fan av Beyoncé och även Jay-Z hade deras musik alltid funnits där för henne i både glada och ledsna stunder. Att uttrycka sin tacksamhet på ett speciellt sätt genom en tatuering blev ett naturligt val för henne.

– Jag har så länge jag kan minnas varit ett fan av Beyoncé och med tiden Jay-Z också. Jag kände att jag ville uttrycka min tacksamhet på ett speciellt sätt, vilket blev en tatuering, säger hon.

Elin Rantanen längst fram på Beyoncés konsert i Stockholm den 10 maj. Foto: Privat

Under själva konsertdagen spred sig ryktet om hennes tatuering bland alla Beyoncé-fans, och många av dem kom fram för att se den och ta bilder. Beröm och komplimanger haglade från alla håll, det var till och med personer från länder som Brasilien, Australien och USA som fotade och lovade att berätta om ”the Swedish girl with the crazy tattoo” för sina landsmän.

Men en fotograf stack ut från mängden.

– Ett mål och en dröm har alltid varit att visa den för Beyoncé och Jay-Z och jag kan med stolthet säga att jag är ett steg närmare den drömmen. Även Beyoncés egna fotograf tog en bild på den innan konserten, säger Södertäljebon.

Helt plötsligt började Elin få en lavin av följförfrågningar på Instagram utan att förstå varför. Men när en vän berättade att hennes tatuering blev viral kunde hon knappt tro det var sant.

Foto: Privat.

Hur reagerade du när du först fick veta att din tatuering hade blivit viral?

– Jag trodde inte att det var sant. Det var en vän till mig som skickade bild på det till mig. Jag vet att jag var på jobbet och sprang runt och visade alla för att få en bekräftelse att jag inte inbillade mig, säger Elin och skrattar. Jag blev så chockad och så glad, kände att jag fick dela med mig av något jag älskar med resten av världen med fans som förstår min galenhet.

Du tatuerade dig för cirka fem år sen. Har du någonsin övervägt att göra några ändringar?

– Jag gjorde faktiskt en liten ändring några månader efter jag gjorde tatueringen. Jag var inte helt nöjd med Beyoncés näsa men det var inga problem att fixa. Jag var extra petig eftersom det var en så stor tatuering som betyder mycket. 

Vilken betydelse har din tatuering på benet av Beyonce och Jay-Z för dig personligen?

– Den betyder massor! Den påminner mig om att jag alltid ska gå min egna väg och tro på mig själv och utöver det uttrycker den hur mycket Beyoncé och Jay-Z och deras musik har funnits med mig i alla lägen. 

Vad tyckte du om Beyonces konsert i Sverige.

– Det här var faktiskt fjärde konserten jag var på. Senaste tre konserterna har jag köat i över 15 timmar varje gång och det är så värt det varje gång. Beyoncé var över mina förväntningar denna gång, men jag var lite besviken på publiken. De borde ha hypeat lite mer, men Beyoncé och hela upplägget av konserten var helt otrolig. Aldrig sett något liknande, ett minne för livet, avslutar Elin Rantanen.

Elins tatuering av världsstjärnorna Jay-Z och Beyoncé. Foto: Privat.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 maj 2023 19:12
Senast uppdaterad: 21 maj 2023 19:21

Sluta svartmåla Södertälje Godner – Börja se det unika

Boel Godner

Foto: Shamash Oyal

”Politiker blir man enbart för att sko sig på andra”. Att uttrycka sig så gör vi inte. Ty det är att dra alla politiker över en kam – även om det finns politiker som utnyttjar sina positioner till egen fördel och agerar i första hand för egen vinning.

Vi avstår eftersom det skulle skapa politikerförakt och skada vår demokrati. Men Boel Godner (S) säger ”Det är verkligen så, man utbildar sig till advokater bara för att hjälpa de kriminella. Det gäller även läkare, mäklare och så vidare.” Uttalandet gjordes vid ett seminarium på Studieförbundet näringsliv och samhälle, SNS.

Vid kontroller i Södertälje hittades ”ett helt sjukhus under marken” lägger Godner till, vilket för tankarna till Hamas tunnlar och inte till den källarvåning det var. Dessa uttalanden är knappast sakliga än mindre ansvarsfulla och leder till polarisering.

Boel Godner vill vara bäst i klassen i brottsbekämpning och hennes retorik liknar mer och mer regeringens och dess samarbetsparti Sverigedemokraterna. Hon upprepar och sprider samma budskap om en nidbild av Södertälje till omvärlden.

”Konsekvenserna av Godners beskrivning av staden är tydligt negativa och förödande.”

Vi hör sällan Godner prata om inkludering, de goda krafter som finns här och om det som är unikt med staden. Konsekvenserna av Godners beskrivning av staden är tydligt negativa och förödande. Vi ser att goda krafter och verksamheter försvinner från kommunen, senast KTH som beslutat att flytta. Placeringen av Utbetalningsmyndigheten i Södertälje bedömdes av finansminister Elisabeth Svantesson (M) som ”omdömeslös”.

I sin iver att visa omvärlden, regeringen och övriga kommuner i Sverige hur ”duktigt” det jobbas med brottsbekämpning skjuter Godner sig själv i foten. Det är inte så konstigt att företag och myndigheter väljer bort Södertälje. Vi börjar nu fråga oss själva om det är värt att bo kvar eller jobba här när vi gång på gång ser hur vår stad svartmålas eller ännu värre när vi och våra barn pekas ut som potentiella kriminella. Vem vill i dag förknippas med Södertälje?

Några säger ”den som har rent mjöl i påsen behöver inte oroa sig”, men så är det inte.

Detta bidrar till en tystnadskultur som utvecklas och växer sig starkare. Några säger ”den som har rent mjöl i påsen behöver inte oroa sig”, men så är det inte. Vi är en stor grupp assyrier/syrianer som bor här. När det också uttryckligen sägs att infiltration sker i kyrkor, föreningar och på bröllopsfester är det, som assyrier/syrian, lätt att känna sig träffad. Att gå runt med känslan av att vara utpekad och särbehandlad är inget annat än att utsättas för minoritetsstress.

Minoritetsstress och övriga negativa konsekvenser av en retorik som svartmålar Södertälje drabbar även kommande generationer. Detta känner våra barn av och det begränsar deras liv redan innan de ens hunnit bli en del av samhället.

Som vanliga Södertäljebor hamnar vi och våra barn mellan två destruktiva krafter. Å ena sidan den organiserade brottsligheten som vi mer än något vill bekämpa, å andra sidan stigmatiseringen som sipprar ut ur Södertäljes stadshus.

En god samhällsutveckling för Södertälje kräver förutom brottsbekämpning också aktiva åtgärder för ökat samhällsengagemang, inkludering och social sammanhållning där alla goda krafter behövs och får bidra i det viktiga förebyggande arbetet.

Vi uppmanar Godner att ändra sin retorik med att svartmåla staden och i stället börja bygga upp tillit mellan människor, olika grupper och institutioner.

Sanny Shamoun
fil dr psykologi

Hülya Koc
fil kand företagsekonomi

Yelda Hadodo
skådespelare/regissör

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 december 2023 21:00
Senast uppdaterad: 8 december 2023 18:28

Snabbussar och fler avgångar – succé för kollektivtrafiken

IMG_9098

Foto: Alexander Isa

Den stora satsningen på kollektivtrafiken i Södertälje med bland annat nya snabbusslinjer och fler avgångar har gett resultat. På ett år har antalet bussresenärer ökat med 16 procent i kommunen.

I augusti 2022 skrev Södertälje kommun, Nobina och Region Stockholm på en avsiktsförklaring för att utveckla kollektivtrafiken i Södertälje. Målen var bland annat att förbättra stadsbusstrafiken och utveckla landsbygdstrafiken. Redan nu, drygt ett år senare, har satsningen fått effekt. Det uppger Södertälje kommun på sin hemsida.

Julkassen: Samarbete mellan Telgenytt och St:Afrems ortodoxa kyrka

Nya snabbusslinjer med halverad restid har införts och 3000 fler resor görs varje dag med kollektivtrafiken i kommunen.

– Snabbussarna har blivit en jättesuccé och är fullsatta åt bägge håll, säger Mats Johannesson, samhällsbyggnadsstrateg i Södertälje på kommunens hemsida.

Även landsbygdstrafiken utvecklas med fler avgångar och hållplatser på Mörkö, medan det på Nyköpingsvägen planeras för nya busskörfält för att slippa fastna i bilköer.

– Att vi i detta strategiska samarbete genomför åtgärder för bussarnas framkomlighet gör kollektivtrafiken ännu mer attraktiv, säger Håkan Karlsson, projektledare på Region Stockholm.

Satsningen på kollektivtrafiken i Södertälje fortsätter de kommande åren för att locka fler att välja bussen framför bilen.

Skribent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 december 2023 18:12
Senast uppdaterad: 8 december 2023 18:26

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.