Företag i fokus:

Tamar från Södertälje fick diplom av Kungen på slottet

4F2809DF-FBE4-4A5C-8B4B-5FA2691A6F25

Tamar Khatchadourian från Södertälje tog emot pris från Kungen. Bild / Privat

Unga utbildas för att forma framtidens ledarskap och tilldelas diplom för sina insatser. En av deltagarna var Tamar Khatchadourian från Södertälje som tog emot diplom av Kungen på slottet för dina fina insatser.

– Det känns stort att veta att lilla jag som stod och vinkade åt kungen när han var på besök i Hovsjö 2010 nu fick träffa kungen för att ta emot ett diplom, säger Khatchadorian till Telgenytt.

Konungens Stiftelse Ungt ledarskap har tillsammans med Scouternas folkhögskola arrangerat utbildningen Värdebaserat Ledarskap. Under ett års tid har unga ledare från olika samhällsskikt övat på att leda sig själva och andra. Över tusen ledare mellan 20-25 år har gått utbildningen under de senaste tio åren.

En av årets deltagare är Tamar Khatchadourian från Södertälje, som till vardags driver demokratiplattformen Run for Office.

Tamar Khatchadourian tog emot pris på slottet. Pressbild/ Privat

– Det här är en investering i min personliga utveckling och på lång sikt en investering för alla som möter mig i vardagen. Det känns självklart väldigt roligt att diplomeras, men det jag främst tar med mig är vikten av den här utbildningen och att ledare i samhället är förankrade i sina värderingar, säger Södertäljebon Tamar Khatchadourian

Årets deltagare innefattade även tennistränare, KTH-studenter och ideellt engagerade. Imse Spragg Nilsson, projektledare för utbildningen, berättar att unga människor från olika delar av samhället kommer till utbildningen för att bland annat utveckla sitt ledarskap.

– Vi tror på att samla unga ledare för att ska skapa en dominoeffekt på fler delar i samhället, du behöver inte vara scout för att ta del av vår pedagogik, säger Imse Spragg Nilsson.

Under måndagen den 15 maj fick flera deltagare motta sina diplom av Kungen vid en diplomceremoni på slottet. Diplom i Utbildningen i Värdebaserat Ledarskap som visat sig vara en effektiv utbildning som hjälper till att forma framtidens ledare.

Tamar och Kungen på slottet i Stockholm. Bild: Privat

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2023 17:52
Senast uppdaterad: 17 maj 2023 18:16

Viktiga poäng står på spel för NIF inför slutspurten

image

#29 Markus Jonsson får se ännu en lagkamrat på skadelistan
Foto: RG Foto-Media

Inför kommande omgång ställs NIF mot tabellsjuan Linköping IBK i Furuborghallen. Det är två lag som kämpar för att befästa sin position i tabellen – Linköping vill inte tappa mer mark i jakten om en slutspelsplats och NIF vill inte dras med i nedflyttningsstriden.

NIF som har ett försprång på 4 poäng före Karlstad och Helsingborg behöver få med sig poäng under söndagen då nästa match på spelschemat är mot Karlstad på bortaplan. Senaste mötet mot Linköping slutade i dubbla förluster – matchen slutade 9–3 till Linköping och NIF:s skickliga bolltrollare Valdemar Ahlroth drog av korsbandet. Frånvaron från Ahlroth har definitivt märkts av både spelmässigt och resultatmässigt.

#23 Hampus Ahrén missar resten av säsongen
Foto: RG Foto-Media

Ännu en tråkig nyhet för hemmapubliken som är på plats i Furuborghallen är att de inte kommer att få se mer av Hampus Ahrén på planen denna säsong. Detta efter att Ahrén skadat sig på sin arbetsplats vilket slutade med operation som gör att han blir borta resterande säsong och det är det största avbräcket för NIF (läs mer här) (https://www.nykvarnsif.se/information-kring-hampus-ahrens-franvaro/) .

Skadelistan har enbart ökat för NIF och flertal spelare har stått med på den men har sedan lyckats komma tillbaka till spel igen. Förutom Ahlroth och Ahrén så blev det klart sedan tidigare att Jesper Lindströms säsong också är över.  Det är 3 tunga namn för NIF som inte är med i slutspurten och det kan ha en avgörande betydelse som kan i värsta fall innebära att de går miste om nytt kontrakt.

Foto: Roland Osbeck

Trotts skadorna på stjärnspelarna så öppnar det upp möjligheter för andra spelare att kliva fram. Spelare som Filip Ceder och Kevin Mattsson är två spelare som publiken kan få se mer av under avslutande omgångarna. Ceder som stod för månadens mål under oktober 2023 mot AIK har inte haft lika mycket speltid under säsongen men det kan bli annorlunda inför söndagen. Mattsson går från klarhet till klarhet och bjuder hemmapubliken på kreativa lösningar.

Söndagens motståndare Linköping har under säsongen gjort ett par överträffande prestationer när man bland annat tagit full pott på hemmaplan mot både Storvreta (1: a) och Falun (2: a). Kan NIF störa Linköping och knipa åt sig 3 poäng i kampen om att säkra nytt kontrakt?

Matchen spelas söndagen den 3 mars kl.17.00 i Furuborghallen.
Säkra din biljett nu här:

Matchen går att se via Sportexpressen TV här:

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 19:35
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:35

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors