Företag i fokus:

Annons

5 vanliga missuppfattning om kreditkort

CRED.1-89

Kreditkort är en av de mest använda betalningsmetoderna i dagens samhälle, men trots det finns det fortfarande många missförstånd kring hur korten fungerar. Dessa missförstånd kan leda till oönskade ekonomiska konsekvenser för konsumenter som använder kreditkort. Det kan även leda till att många går miste om fördelarna som många kreditkort erbjuder. 

Vanliga missförstånd om kreditkort består bland annat om felaktiga antaganden om kreditkortsräntor samt missuppfattningar om för vem ett kreditkort lämpar sig. Det är viktigt att förstå dessa vanliga missförstånd så att du kan använda ditt kreditkort på ett ansvarsfullt och effektivt sätt. 

Missuppfattningar om kreditkort

  1. Missuppfattningen om att kreditkort endast leder till att man behöver betala extra avgifter skapar en felaktig bild av kreditkort och avskräcker potentiella användare. Faktum är att det finns många kreditkort som är helt utan avgifter, och som dessutom erbjuder olika förmåner såsom cashback, rabatter och bonuspoäng.

Genom att använda sig av en tjänst som Alltomkreditkort kan man enkelt jämföra olika kreditkort och deras avgifter, förmåner och begränsningar. Detta kan hjälpa konsumenter att hitta det kreditkort som passar deras behov och ekonomi bäst. Där kan man även läsa recensioner och omdömen från andra användare vilket kan vara till hjälp i beslutet om vilket kreditkort man ska välja.

  1. Många tror fortfarande att det är bättre att använda ett vanligt bankkort vid betalningar eftersom de tror att bankkorten ger dem samma eller fler fördelar som ett kreditkort. Men faktum är att dessa personer missar många av förmånerna som kommer med att använda ett kreditkort. Bankkort erbjuder nämligen inte de extra förmåner som ett kreditkort kan ge, till exempel bonuspoäng, cashback eller rabatter vid inköp.

Genom att använda ett kreditkort kan man tjäna in poäng eller få pengar tillbaka på varje köp, vilket kan vara till stor fördel om man handlar med kort frekvent. Dessutom kan kreditkort erbjuda extra försäkringsskydd, såsom försäkring mot stöld och förlust av varor, prisgaranti och förlängd garantitid, vilket ger en extra trygghet.

  1. Det är inte ovanligt att kreditkort blir förknippade med höga räntor och avgifter, vilket avskräcker många från att använda dem. Detta är dock inte nödvändigtvis sant utan beror helt på hur du väljer att använda ditt kreditkort.

En viktig faktor att ha i åtanke är att kreditkortsfakturan måste betalas i tid för att undvika ränta och avgifter. Om man betalar fakturan i tid, fungerar ett kreditkort på samma sätt som ett vanligt bankkort, och det tillkommer inga extra avgifter. Det är först när man inte betalar i tid eller överskrider kreditgränsen som ränta och avgifter kan tillkomma.

I många fall kan kreditkort till och med sakna avgifter som bankkort har, som exempelvis valutapåslag när man handlar från utländska webbplatser eller betalar i utländsk valuta. 

  1. En vanlig missuppfattning om kreditkort är att de bara är till för personer med hög inkomst. Detta är dock inte sant då det finns kreditkort som kan passa olika personer med olika inkomst- och köpmönster.

Faktum är att ett kreditkort kan vara en fördel för personer med lägre inkomst eftersom det kan ge möjlighet att ta del av förmåner som cashback, bonuspoäng och olika försäkringar vid inköp, vilket kan spara pengar på sikt. Dessutom kan ett kreditkort ge personer med lägre inkomst möjlighet att betala av större köp i en takt som passar deras budget genom att de räntefria dagarna nyttjas. 

När det gäller kreditkort kan det finnas olika typer av kort som passar olika personer beroende på deras behov och inkomst. Till exempel kan det finnas kreditkort som erbjuder lägre ränta och avgifter för personer med lägre inkomst, eller kort som erbjuder mer exklusiva förmåner som passar personer med högre inkomst. 

  1. Missuppfattningen att det är bäst att endast betala det minsta beloppet på kreditkort kan vara väldigt problematiskt för din ekonomiska situation. Att bara betala det minsta beloppet leder till att du betalar en högre månadsavgift på grund av räntan som tillkommer på din nyttjade och obetalda kredit. 

Istället är det viktigt att betala så mycket som möjligt på ditt kreditkort varje månad. Ju mer du betalar, desto snabbare kan du betala av din kredit och därmed betala mindre ränta. Genom att betala mer än det minsta beloppet varje månad kan du också undvika att hamna i en skuldfälla. 

Så använder du ett kreditkort på rätt sätt 

Att använda kreditkort på ett ansvarsfullt sätt innebär att man använder det som ett verktyg för att betala för sina inköp och hantera sina ekonomiska utgifter på ett effektivt sätt, utan att skapa onödig skuld eller ekonomisk stress. 

Innan du använder ditt kreditkort är det viktigt att sätta upp en budget och ha en uppfattning om dina inkomster och utgifter. Detta hjälper dig att undvika att spendera mer än du har råd med och skapa onödig skuld. Ett av de bästa sätten att undvika höga räntor och skuld är att betala av hela saldot på ditt kreditkort varje månad. Detta minimerar de kostnader du måste betala och håller dina utgifter under kontroll. Det kan även vara fördelaktigt att endast använd kreditkortet för nödvändiga utgifter, som matvaror och räkningar, istället för att använda det för impulsköp eller onödiga saker. Detta hjälper dig att hålla dina utgifter under kontroll och undvika onödig skuld. Var noga med att övervaka dina transaktioner och kontrollera ditt saldo regelbundet för att undvika bedrägerier eller oväntade avgifter. Om du upptäcker några oegentligheter bör du omedelbart kontakta din kreditkortleverantör.

Text:

INNEHÅLL FRÅN TREDJEPARTS

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 maj 2023 08:47
Senast uppdaterad: 12 maj 2023 09:16

Tufft för NIF – måstematch väntar

IMG_6550

Det går tungt för NIF resultatmässigt och nu kan stjärnans säsong vara i fara. Foto: RG Foto-Media

Det väntas bli en tuff batalj mellan de två nykomlingarna som ställs mot varande i den elfte omgången av SSL. Karlstad som avancerade till högsta serien i våras, efter att ha slagit ut Visby med 3–0 i matcher, har en bra utgångsposition att dra ifrån det nedre träsket av tabellenoch eventuellt hamna på en slutspelsplats. 

Hemmalaget Nykvarn kommer senast från en klar förlust mot Linköping på bortaplan. Nykvarn, som hade en tung förstaperiod på många sätt, fick först superstjärnan Valdemar Ahlroth skadad efter 3 minuters spel och sedan hamna i underläge med 4–0. En minst sagt tuff uppförsbacke för NIF som för övrigt fick flera spelare skadade under matchens gång.

Lagkaptenen Karljohan Ahlroth fick man se med en inlindad arm och Markus Jonsson klev av haltandes i slutminuten. Det återstår att se om dessa två kommer till spel på söndag. 
Enligt uppgifter gällande Valdemar Ahlroths skada så har det inte kommit någon dom hur pass länge Ahlroth blir borta. Återigen tvingas tränaren Nicklas Hedstål göra förändringar på grund av skador.

#29 Markus Jonsson. Foto: RG Foto-Media

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Helsingborg och den klara förlusten mot Linköping så är hemmalaget i stort behov av att kliva högre upp i tabellen för att inte riskera att på nedflyttningsplats. Det skiljer sig 1 poäng mellan lagen som är på säker på mark och det väntas bli en tuff batalj där det historiskt har spelats fysiskt mellan dessa lag i Allsvenskan. Snart har NIF mött alla lag och man vill sätta sig i en bättre sitts inför kommande returmatcher.

Karlstads tränare och Färjestadsikonen Peter Nordström har en gedigen hockeybakgrund, både som spelare och tränare. Nordström som tog över rollen som huvudtränare 2021 har sedan dess applicerat sin spelfilosofi och gjort förändringar för att lyfta fram det ”nya” Karlstad. I truppen har Nordström med sig rutinerade spelare som under åren har burit Karlstad. En av dessa som publiken bör ha extra koll på är Anton Vestlund. En spelare som kan kliva fram i svåra situationer och leverera när det behövs som mest.
Värt att notera är att Karlstads lagkapten som missade de inledande matcher pga. skada har noterats för 9 poäng på 5 spelade matcher.

Topp 3 interna poängligan – Karlstad

– #77 Anton Vestlund 18 poäng
– #37 Simon Sjögren 13 poäng
– #11 Johan Palmqvist 11 poäng

Topp 3 interna poängligan – Nykvarn

– #23 Hampus Ahrén 10 poäng
– #20 Valdemar Ahlroth 9 poäng
– #29 Markus Jonsson 9 poäng

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 3 december, matchstart 17:00.
Säkra din plats när Nykvarn tar emot Karlstad här.

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 17:33
Senast uppdaterad: 2 december 2023 17:33

Rådjur påkört av pendeltåg – Flyttades snabbt från spåret

Tåg pendel 1 Foto: Alex Isa

Arkivbild

Ett tåg kolliderade med ett rådjur under lördagen i Järna, men enligt polisens uppgifter ska trafiken inte ha påverkats av incidenten.

En viltolycka inträffade i Järna under lördagen när ett pendeltåg körde på ett rådjur.

Olyckan ägde rum vid 12:30-tiden men rapporteras inte ha haft någon större påverkan på tågtrafiken i området. Tack vare snabba insatser kunde rådjuret snabbt flyttas från spåret, vilket förhindrade längre störningar i trafiken.

– En så kallad ”felavhjälpare” har flyttat råduret ut i skogen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Ingen person skadades i incidenten, och trafikflödet kunde fortsätta som normalt strax efter händelsen.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 13:41
Senast uppdaterad: 2 december 2023 13:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors