Företag i fokus:

Annons

Liberalerna: – Vi prioriterar de mest utsatta

Liberalerna

Pressbilder: Metin Hawsho, gruppledare L i Södertälje och Lina Nordquist, riksdagsledamot (L)

Inflationen gör människor fattigare. Många kläms av kostnadsökningar och räntehöjningar ovanpå en redan dyster energikris. Hårdast drabbas de med ensamt ansvar för barn eller svag anknytning till arbetsmarknaden.

Ensamstående mammor har svårt att köpa tvål och schampo, oroas för hur de ens ska sätta mat på bordet. Stadsmissionerna varnar om att allt fler barnfamiljer behöver hjälp. Under 2022 ökade matutdelning och försäljning av mat i de sociala matbutikerna Matmissionen med 1 300 ton.

Genom alla tider har Liberalernas stridit mot fattigdom och gett röst åt alla de som riskerar att glömmas bort i den offentliga debatten. Långvarig inflation är ett skräckscenario som gör det onda långt värre, men medan inflationen pressas tillbaka krävs parallellt välriktad stöd dit det verkligen behövs.

” De barnfamiljer som vänder på varje krona får ett förstärkt bostadstillägg”

Civilsamhället är hjältar varje dag. De behöver statens stöd att fortsätta hjälpa alla de som riskerar att gå hungriga eller frysa. Därför höjer Liberalerna och regeringen satsningen på civilsamhällets arbete med socialt utsatta med ytterligare 40 procent, vilket innebär 50 miljoner, i vårbudgeten. De barnfamiljer som vänder på varje krona får ett förstärkt bostadstillägg med upp till 2 100 kronor i månaden.

Politiken får inte stanna där. Fattigdom ska motas i dörr och samhället ska inkludera fler. Fler ska få stärkt kompetens och ett jobb att gå till. Det är så människor på riktigt kan lyfta sig ur utsatthet.

Vi liberaler kommer att fortsätta syna maskorna i det sociala skyddsnätet och trygga vardagen för var och en som behöver en hjälpande hand. Ensam är inte stark – vi behöver alla hjälpas åt. Ett starkt samhälle bygger vi tillsammans. När stödet behövs, då ska Liberalerna och samhället finnas där, både med skyddsnätet och med vägar ut ur desperation och mörker. 

Lina Nordquist, Liberalerna
Gruppledare i riksdagen

Metin Hawsho, Liberalerna
Gruppledare Södertälje

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 maj 2023 04:00
Senast uppdaterad: 6 maj 2023 18:13

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

DEBATT: Varför ger kyrkans ledning denna specialbehandling?

Tommy

Foto: Tommy Hanna

Det var en otroligt fin ceremoni när den nya biskopen invigdes idag(lördag 9/12), och hela kyrkan lyste av Guds närvaro. Det var en vacker inramning. Men jag måste rikta viss kritik mot ledningen för S:t Jacobs.

Guds hus är öppet för alla, men varför verkar det som om ledningen ger andra specialbehandling?

”De satt oförtjänt på första parkett. De borde sitta längre bak.”

Vi har kommunstyrelsens ordförande, som gång på gång svartmålar alla assyrier/syrianer som kriminella, samt ledarskribenten i LT, som flera gånger har visat sitt rätta ansikte och sin negativa inställning mot kyrkan och dess medlemmar. De satt oförtjänt på första parkett.

Min farfar har varit en trogen besökare av kyrkan sedan han kom till Sverige för nästan 50 år sedan. Idag satt han nästan längst bak, och han förtjänade verkligen en plats längre fram. Inte de andra två, de borde sitta längre bak. Som jag nämnde tidigare, Guds hus är öppet för alla, och alla är välkomna.
Men i folkmun idag sas det: Varför placerar ledningen dessa två personer på första raden som om de vore själva kungen?

Vi som medlemmar kräver ett uppriktigt svar från ledningen.

Medlem K

BILDEXTRA: Här invigs den nya biskopen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 10 december 2023 05:08

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.