Företag i fokus:

Två häktade efter det stora vapenbeslaget i Södertälje

Al

Foto: Alexander Isa.

En kvinna och man har häktats efter att en stora vapengömma hittades i en villa vid Grusåsen i Södertälje. Tillslaget ska enligt Dagens Nyheter vara en del av den nationella operationen Frigg och verkar ha varit en gemensam insats.

Polisen gjorde nyligen ett stort vapenbeslag i en garagebyggnad som tillhör en villa i Södertälje. Över 20 skjutvapen, inklusive automatvapen och pistoler, hittades på platsen. Detta kan vara det största vapenbeslaget på många år enligt källor till Aftonbladet.

Vid tillslaget greps tre personer och narkotika hittades också på platsen varav två har häktats.

En av de misstänkta, en 26-årig kvinna från Norrköping, och den andra, en 46-årig man från Södertälje, som är medborgare i ett annat europeiskt land. Båda misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott och synnerligen grovt vapenbrott.

Den misstänkta mannen är känd av polisen sedan tidigare och ska enligt uppgifter till inte vara kopplad till något kriminellt nätverk i Södertälje.

Insatsen ska enligt DN vara en del av den nya nationella operationen mot gängen – Operation Frigg. Den beskrivs som en av de största hittills enligt och ledde polisen fram till det stora beslaget i Södertälje.

– Det var ett väldigt bra polisarbete. Jag kan bekräfta att det handlar om både vapen och narkotika men jag vill inte gå inte på några detaljer av förundersökningstekniska skäl, säger Henrik Dahlström, operationsledare på polisen till DN.

Läs även: – Här hittade polisen en stor vapengömma

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 april 2023 17:11
Senast uppdaterad: 20 september 2023 10:29

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 5 mars 2024 11:14

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors