Företag i fokus:

Annons

Råder stor brist på hjälpande familjer i Södertälje

Nycklar Pexels

Foto: Pexels.

Södertälje har en stor brist på familjehem. Idag finns det 185 Södertäljebarn, och ungdomar, som bor hos andra familjer än sina egna, men fler familjehem behövs.

Det finns ett stort behov av fler jour- och familjehem i Södertälje. Enligt familjehemssekreterare Elisabeth Hagberg får kommunen in remisser om nya barn varje vecka.

– När ett barn ska flyttas till ett jourhem behöver det ske snabbt. Ofta samma dag, säger hon i ett pressmeddelande på kommunen hemsida.

Detta beror på en ökande efterfrågan på placeringar för barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo hemma. Södertälje kommun arbetar idag aktivt för att rekrytera fler familjehem och jourhem för att säkerställa att dessa barn och ungdomar kan få den trygghet och stabilitet de behöver.

– Vårt mål är att barnet ska kunna flytta hem till sin biologiska familj. Men tyvärr går det inte alltid och då behöver vi mer långvariga alternativ. En del barn växer upp i familjehem, säger Elisabeth Hagberg.

Elisabeth Hagberg och Linnea Kindström, familjehemssekreterare. Foto: Linn Almerud/Södertälje kommun.

Familjehem är en form av placeringshem där barn och ungdomar placeras hos en familj på heltid. Jourhem är en form av placeringshem där barn och ungdomar placeras hos en familj på kortare tid, vanligtvis några dagar till några veckor. Båda formerna av placeringshem är viktiga för att ge barn och ungdomar en trygg och stabil miljö.

Nu söker kommunen fler jour- eller familjehem som kan ge en ovärderlig insats för barn och ungdomar, samtidigt som man själv får möjligheten att uppleva meningsfullhet och utveckling.

– Det vi söker är helt vanliga familjer som har tid, engagemang och utrymme i sina hem och i sina hjärtan. Det kan vara familjer med eller utan egna barn, ensamstående, alla som känner att de vill och som har ett ordnat liv och en trygg tillvaro. Familjer som orkar stå kvar även när det är tufft, säger Linnea Kindström, familjehemssekreterare.

Här kan du läsa mer om du vill bli familjehem och jourhem.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 april 2023 04:00
Senast uppdaterad: 24 april 2023 20:48

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

DEBATT: Varför ger kyrkans ledning denna specialbehandling?

Tommy

Foto: Tommy Hanna

Det var en otroligt fin ceremoni när den nya biskopen invigdes idag(lördag 9/12), och hela kyrkan lyste av Guds närvaro. Det var en vacker inramning. Men jag måste rikta viss kritik mot ledningen för S:t Jacobs.

Guds hus är öppet för alla, men varför verkar det som om ledningen ger andra specialbehandling?

”De satt oförtjänt på första parkett. De borde sitta längre bak.”

Vi har kommunstyrelsens ordförande, som gång på gång svartmålar alla assyrier/syrianer som kriminella, samt ledarskribenten i LT, som flera gånger har visat sitt rätta ansikte och sin negativa inställning mot kyrkan och dess medlemmar. De satt oförtjänt på första parkett.

Min farfar har varit en trogen besökare av kyrkan sedan han kom till Sverige för nästan 50 år sedan. Idag satt han nästan längst bak, och han förtjänade verkligen en plats längre fram. Inte de andra två, de borde sitta längre bak. Som jag nämnde tidigare, Guds hus är öppet för alla, och alla är välkomna.
Men i folkmun idag sas det: Varför placerar ledningen dessa två personer på första raden som om de vore själva kungen?

Vi som medlemmar kräver ett uppriktigt svar från ledningen.

Medlem K

BILDEXTRA: Här invigs den nya biskopen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 10 december 2023 05:08

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.