Företag i fokus:

Annons

Bombskyddet kontaktad – Föremål hittat i vattnet

AD8B2834-D26C-40F2-B75E-98A917981D24

Foto: Paula Kass Elias

Just nu pågår en insats i centrala Södertälje efter att ett okänt föremål fiskats upp ur vattnet. nationella bombskyddet är kontaktad enligt polisens uppgifter.

En person som magnetfiskade vid Borgmästarvillan i centrala Södertälje har hittat ett okänt föremål i vattnet, vilket har lett till att polisen har spärrat av ett stort område runt platsen.

Efter att ha blivit informerade om händelsen vid 14:30 har det nationella bombskyddet kontaktats för att undersöka föremålet. Polisen har nuläget inte avslöjat några detaljer om föremålets utseende eller dess eventuella farlighet. Enligt uppgifter väntas bombskyddet undersöka föremålet och bedöma risken för allmänheten.

– Bombskyddet är inte tillkallad till platsen än, men de är kontaktade, säger polisens presstalesperson Towe Hägg till Telgenytt.

Ingen information har heller avslöjats om huruvida föremålet kan ha någon koppling till tidigare händelser i området.

”Polisen kan inte med en gång säga att föremålet som kom upp vid magnetfiske är ofarligt. Därför kommer nationella bombskyddet titta/undersöka föremålet.”, skriver polisen på sin hemsida

Uppdatering:

Vid 17:30-tiden hade polisen hävt avspärrningen och lämnat platsen.

– Nationella tog med sig objektet från platsen för en närmare undersökning, säger polisens presstalesperson Town Hägg.

Polisen på plats. Foto: Paula Kass Elias

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2023 15:11
Senast uppdaterad: 18 april 2023 16:02

Ny tidtabell för SL presenterad – förändringar för Södertälje

Tåg Pendel

Foto: Alexander Isa

SL lanserar en ny tidtabell från och med den 10 december, som innebär några förändringar, särskilt för busslinjer med parallellgående trafik. Vissa busslinjer kommer att dras in helt och andra får glesare trafik.

För Södertälje med omnejd innebär den nya tidtabellen bland annat att busslinje 785, som går mellan Södertälje centrum och Mörkö, ersätts av anropsstyrd kollektivtrafik – så kallad ”Mörkötrafik” – där resenärer bokar resa i förväg. Detta testas under ett år från och med den 1 december.  

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Vad gäller pendeltågen får linje 41 mellan Uppsala/Märsta och Södertälje minskat utbud under vardagar i mellantrafiken mellan Märsta och Tumba.

Dessutom kommer förstärkningslinje 44 mellan Kalhäll och Tumba inte att gå. Orsaken till förändringarna är ökade kostnader samtidigt som resandet har minskat.  

Tidtabellen kommer att gälla fram till den 21 juni då sommartidtabellen tar vid.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 08:30
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:35

Södertäljebo krävs på över 300.000 kronor

Kronofogden

Foto: Alexander Isa

En man från Södertälje står inför betalningskrav efter att ha mottagit 325 000 kronor i felaktigt utbetald ersättning från Försäkringskassan. Nu har ärendet eskalerat till Kronofogden för indrivning av skulden.

I Södertälje har en man blivit skyldig Försäkringskassan en betydande summa pengar. Mannen har inte återbetalat 325 000 kronor som han felaktigt fått i ersättning från myndigheten. För att återkräva dessa pengar har Försäkringskassan nu vänt sig till Kronofogden.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Kronofogden har skickat ett betalningsföreläggande till mannen, vilket är det första steget i processen för att återkräva skulden.

Om mannen väljer att betala tillbaka skulden, kommer Försäkringskassan att dra tillbaka sin ansökan om betalningsföreläggande. Mannen har också möjlighet att bestrida skulden. Om så sker, måste Försäkringskassan överväga att ta ärendet vidare till domstol för att få skulden juridiskt fastställd.

Om skulden inte betalas eller bestrids, kommer Kronofogden att fastställa skulden och inleda processen för att driva in den. Denna händelseutveckling understryker vikten av korrekt hantering av offentliga medel och de konsekvenser som kan uppstå vid felaktiga utbetalningar.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:34

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors