Företag i fokus:

Annons

SBBKs damer klara för final i Svenska basketligan

Klara Lund. foto Martin Jonsson Tibblin

Foto: Martin Jonsson Tibblin

Södertälje Basketbollklubb har säkrat sin plats i finalen i Svenska Basketligan. Detta efter att ha besegrat regerande mästarna Norrköping med en övertygande poängmarginal under söndagens semifinal.

– Jag är superglad och nöjd med lagets insats. Vi förstod i match tre vad det krävs för att går till final och i match fyra och fem gjorde vi jobbet riktigt bra, säger headcoach Sergi Brugué till SBBKs hemsida.

Trots en vinglig start i semifinalserien mot Norrköping visade SBBKs damer under söndagen att de är ett lag att räkna med i SBL Dam denna säsong. Dolphins stod fört ett hårt motstånd, men det var SBBK som utmärkte sig i matchen med ett fantastiskt försvar som bara tillät Norrköping att göra 53 poäng medan SBBK gjorde 84.

Klara Lundquist utsågs till matchens lirare efter att ha gjort 30 poäng och stängt av Norrköpings stjärna Alexa Held helt och hållet. Headcoach Sergi var nöjd med lagets insats och var särskilt stolt över deras defensiva prestation.

– Jag är så stolt över laget och spelarna, hur de fightas och visar karaktär hela matchen igenom. Det var en härlig atmosfär i Täljehallen, stort tack till alla som kom och stöttade oss, hoppas på samma härliga stämning på lördag i finalmatch nummer två Vi fortsätter utvecklas som lag varje dag och vi ser fram emot att kliva in i finalerna på onsdag emot Luleå, säger headcoach Brugué.

Nu förbereder sig laget för SM-finalen mot Luleå på onsdag. Första matchen spelas i Luleå klockan 18:30 och visas på SVT Play, medan match nummer två kommer att spelas i Täljehallen på lördag klockan 14:00.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2023 16:24
Senast uppdaterad: 17 april 2023 16:24

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

DEBATT: Varför ger kyrkans ledning denna specialbehandling?

Tommy

Foto: Tommy Hanna

Det var en otroligt fin ceremoni när den nya biskopen invigdes idag(lördag 9/12), och hela kyrkan lyste av Guds närvaro. Det var en vacker inramning. Men jag måste rikta viss kritik mot ledningen för S:t Jacobs.

Guds hus är öppet för alla, men varför verkar det som om ledningen ger andra specialbehandling?

”De satt oförtjänt på första parkett. De borde sitta längre bak.”

Vi har kommunstyrelsens ordförande, som gång på gång svartmålar alla assyrier/syrianer som kriminella, samt ledarskribenten i LT, som flera gånger har visat sitt rätta ansikte och sin negativa inställning mot kyrkan och dess medlemmar. De satt oförtjänt på första parkett.

Min farfar har varit en trogen besökare av kyrkan sedan han kom till Sverige för nästan 50 år sedan. Idag satt han nästan längst bak, och han förtjänade verkligen en plats längre fram. Inte de andra två, de borde sitta längre bak. Som jag nämnde tidigare, Guds hus är öppet för alla, och alla är välkomna.
Men i folkmun idag sas det: Varför placerar ledningen dessa två personer på första raden som om de vore själva kungen?

Vi som medlemmar kräver ett uppriktigt svar från ledningen.

Medlem K

BILDEXTRA: Här invigs den nya biskopen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 10 december 2023 05:08

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.