Företag i fokus:

Annons

Hon får utmärkelse för sina insatser – ”Ett kvitto”

kommun

Foto: Södertälje kommun

Under veckan var det återigen dags för Kommunala funktionshinderrådets att dela ut den årliga Tillgänglighetsutmärkelsen. Ett pris som delades ut till Valentina Cuevas som arbetar på Södertäljes stadsbibliotek.

– Det här känns jätteroligt. Det är ett kvitto på att jag är på god väg och att jag ska fortsätta arbeta för att utveckla tillgängligheten, säger hon till Södertälje kommun.

Södertälje kommun delar årligen ut Tillgänglighetsutmärkelsen till personer, företag eller organisationer som har gjort särskilda insatser för att säkerställa tillgänglighet för personer med funktionsnedsättningar.

Utmärkelsen är ett erkännande för att dessa personer eller organisationer har gjort en extra insats för att inkludera personer med funktionsnedsättningar och skapa en mer tillgänglig miljö. Oavsett deras funktionsförmåga.

(Annonslänk)

I år faller priset, för 2022, till Valentina Cuevas för sitt arbete med att anpassa bibliotekets verksamhet för personer med funktionsnedsättning.

– Det är egentligen inte alltid man behöver göra så stora anpassningar, men det är viktigt att man har en arbetsgivare som ger en utrymmet. Ibland måste vi kliva utanför boxen och anpassa våra verksamheter, istället för att låta människor anpassa sig till hur det ser ut, säger Cuevas.

”Valentina har visat stort engagemang i sitt arbete för att göra biblioteket mer tillgängligt för personer med funktionsnedsättning. Valentina har utökat tillgängligheten på det fysiska och digitala biblioteket samt arbetat med ett mindre bibliotek kallat tio14. Tio14 är specifikt utformat för att personer med funktionsnedsättning ska kunna ta del av bibliotekets verksamhet för unga. Det är en lugn och trygg verksamhet dit personer och/eller grupper (till exempel resursklasser, boenden, daglig verksamhet) kan boka in sig på måndagar och onsdagar.”, löd kommunens motivering.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2023 07:30
Senast uppdaterad: 14 april 2023 01:44

BILDEXTRA: Skjutningen i Hovsjö

DSC_0029

Foto: Telgenytt

Foto: Telgenytt

Läs även – Skjutning i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 december 2023 21:47
Senast uppdaterad: 10 december 2023 01:53

SENASTE NYTT: Maskerade sågs fly efter skjutningen – 16 åring bland de skjutna

DE11EEFF-BCB0-438B-AE4F-F03123BF09A8

Foto: Shamash Oyal

Tre personen har skjutits efter en skottlossning i Hovsjö, den yngsta 16 år enligt uppgifter. Enligt expressens uppgifter uppmärksammades tre maskerade personer fly från platsen.

Polisen larmades vid 18.45 efter rapporter om smällar, som visade sig vara skottlossning mitt i ett bostadsområde.

Polisens presstalesperson bekräftade för Telgenytt först att minst en person var skjuten, men senare uppdaterades informationen till fyra skjutna. Detta enligt uppgifter till Aftonbladet. Skadeläget är ännu okänt, men minst en skottskadad har förts till sjukhus.

Ett ögonvittne rapporterade att tre personer i svarta kläder, varav en med luva, uppmärksammades fly från platsen. Två av dem sprang åt samma håll, medan den tredje tog en annan riktning skriver tidningen

– Det var tre stycken. De hade svarta kläder på sig och en hade luvan uppe. De sprang så fort de kunde, innan polisen kom, säger ett ögonvittne till Expressen.

Bland de skjutna ska en vara i 16-års åldern enligt uppgifter.

Polisen har ännu inte gripit någon i samband med händelsen.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 december 2023 20:28
Senast uppdaterad: 10 december 2023 01:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.