Företag i fokus:

Annons

Ministrar besökte bolagets huvudkontor i Södertälje

Scania Södertälje Alex Ataseven. Foto

Bild: Alexander Isa.

I början av veckan, måndagen den 3 april, besökte två svenska ministrar Scanias huvudkontor i Södertälje. Bland annat fick de en rundtur i chassimonteringen samt provköra nya lastbilarna.

Bistånds- och utrikeshandelsminister, Johan Forssell, och infrastruktur- och bostadsminister, Andreas Carlson, vill stärka Sveriges globala konkurrenskraft genom att underlätta för svenska företag att göra affärer utomlands. Bland annat genom svensk exportstöd som omfattar rådgivning, finansiering och marknadsföring. Det i sin tur kan bidra till ekonomisk tillväxt, sysselsättning och ökat välstånd.

– Scania är ett av våra världsledande företag inom transportsektorn och har stor betydelse för svensk export och för arbetstillfällen. Scania har också en viktig roll i den gröna omställningen och har nått en rad exportframgångar genom att erbjuda hållbara kollektivtrafiksystem till storstäder runt om i världen, säger bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell.

Andreas Carlson (KD) och Johan Forssell (M) besökte Södertälje. Pressbilder.

Besöket började med en rundtur i chassimonteringen där lastbilarna monteras ihop. Därefter presenterade företaget sin utveckling av eldrivna fordon och diskuterade exportaffärer i Afrika och Latinamerika. Slutligen avslutades besöket med provkörning på Scania Demo Center.

Med besöker i Södertälje väntas ministrar även att få en bättre förståelse för Scanias verksamhet och teknik genom rundturen och presentationen. Diskussionerna om exportaffärer kan också ge regeringen värdefull information om hur man kan hjälpa svenska företag att expandera utomlands.

Besöket på Scania visar regeringens engagemang för att främja svensk export och hjälpa svenska företag att vara konkurrenskraftiga på den globala marknaden.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 april 2023 05:00
Senast uppdaterad: 7 april 2023 10:54

Ny tidtabell för SL presenterad – förändringar för Södertälje

Tåg Pendel

Foto: Alexander Isa

SL lanserar en ny tidtabell från och med den 10 december, som innebär några förändringar, särskilt för busslinjer med parallellgående trafik. Vissa busslinjer kommer att dras in helt och andra får glesare trafik.

För Södertälje med omnejd innebär den nya tidtabellen bland annat att busslinje 785, som går mellan Södertälje centrum och Mörkö, ersätts av anropsstyrd kollektivtrafik – så kallad ”Mörkötrafik” – där resenärer bokar resa i förväg. Detta testas under ett år från och med den 1 december.  

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Vad gäller pendeltågen får linje 41 mellan Uppsala/Märsta och Södertälje minskat utbud under vardagar i mellantrafiken mellan Märsta och Tumba.

Dessutom kommer förstärkningslinje 44 mellan Kalhäll och Tumba inte att gå. Orsaken till förändringarna är ökade kostnader samtidigt som resandet har minskat.  

Tidtabellen kommer att gälla fram till den 21 juni då sommartidtabellen tar vid.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 08:30
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:35

Södertäljebo krävs på över 300.000 kronor

Kronofogden

Foto: Alexander Isa

En man från Södertälje står inför betalningskrav efter att ha mottagit 325 000 kronor i felaktigt utbetald ersättning från Försäkringskassan. Nu har ärendet eskalerat till Kronofogden för indrivning av skulden.

I Södertälje har en man blivit skyldig Försäkringskassan en betydande summa pengar. Mannen har inte återbetalat 325 000 kronor som han felaktigt fått i ersättning från myndigheten. För att återkräva dessa pengar har Försäkringskassan nu vänt sig till Kronofogden.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Kronofogden har skickat ett betalningsföreläggande till mannen, vilket är det första steget i processen för att återkräva skulden.

Om mannen väljer att betala tillbaka skulden, kommer Försäkringskassan att dra tillbaka sin ansökan om betalningsföreläggande. Mannen har också möjlighet att bestrida skulden. Om så sker, måste Försäkringskassan överväga att ta ärendet vidare till domstol för att få skulden juridiskt fastställd.

Om skulden inte betalas eller bestrids, kommer Kronofogden att fastställa skulden och inleda processen för att driva in den. Denna händelseutveckling understryker vikten av korrekt hantering av offentliga medel och de konsekvenser som kan uppstå vid felaktiga utbetalningar.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:34

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors