Företag i fokus:

Annons

Eventet som lockade över 100.000 besökare är tillbaka

Festival

Tusse på scen 2022. Foto: Shamash Oyal.

I fjol gjorde Södertäljefestivalen comeback och lockade rekordmånga människor efter ett uppehåll år 2020 och 2021. Nu offentliggör centrumföreningen Södertälje City datumen för Södertäljefestivalen 2023.

Festivalen 2022 blev en stor succé med över 100 000 besökare under en helg. Folk från när och fjärran hade samlats för att uppleva musik, mat och underhållning i Södertäljes, men så fort den intensiva helgen hade passerat förbi började festivalarrangörerna planera för nästa års festival.

Med drygt 5 månader kvar till festivalen har Södertälje City gått ut med datumen för den efterlängtade tillställningen. Festivalen kommer att hållas den 25-27 augusti – förväntningarna är höga.

– Vi vet att många Södertäljebor längtar till festivalen och det är definitivt en höjdpunkt på året, så det känns jättekul att kunna offentliggöra datumen nu och börja ladda upp för en riktigt kul fest tillsammans, säger Aljoša Lagumdžija från Södertälje City.

Festivalen lockar besökare i alla åldrar och är en den största evenemanget i Södertälje samt en höjdpunkt på året. Med musik från olika genrer, mat från olika delar av världen och roliga aktiviteter för hela familjen, är festivalen något som Södertäljeborna ser fram emot varje år.

Med datumen nu officiellt utannonserade kan festivalbesökare börja planera för årets höjdpunkt och förbereda sig på en fantastisk helg i Södertälje.

BILDEXTRA – Södertäljefestivalen 2022

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 april 2023 05:00
Senast uppdaterad: 5 april 2023 21:17

Ny tidtabell för SL presenterad – förändringar för Södertälje

Tåg Pendel

Foto: Alexander Isa

SL lanserar en ny tidtabell från och med den 10 december, som innebär några förändringar, särskilt för busslinjer med parallellgående trafik. Vissa busslinjer kommer att dras in helt och andra får glesare trafik.

För Södertälje med omnejd innebär den nya tidtabellen bland annat att busslinje 785, som går mellan Södertälje centrum och Mörkö, ersätts av anropsstyrd kollektivtrafik – så kallad ”Mörkötrafik” – där resenärer bokar resa i förväg. Detta testas under ett år från och med den 1 december.  

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Vad gäller pendeltågen får linje 41 mellan Uppsala/Märsta och Södertälje minskat utbud under vardagar i mellantrafiken mellan Märsta och Tumba.

Dessutom kommer förstärkningslinje 44 mellan Kalhäll och Tumba inte att gå. Orsaken till förändringarna är ökade kostnader samtidigt som resandet har minskat.  

Tidtabellen kommer att gälla fram till den 21 juni då sommartidtabellen tar vid.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 08:30
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:35

Södertäljebo krävs på över 300.000 kronor

Kronofogden

Foto: Alexander Isa

En man från Södertälje står inför betalningskrav efter att ha mottagit 325 000 kronor i felaktigt utbetald ersättning från Försäkringskassan. Nu har ärendet eskalerat till Kronofogden för indrivning av skulden.

I Södertälje har en man blivit skyldig Försäkringskassan en betydande summa pengar. Mannen har inte återbetalat 325 000 kronor som han felaktigt fått i ersättning från myndigheten. För att återkräva dessa pengar har Försäkringskassan nu vänt sig till Kronofogden.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Kronofogden har skickat ett betalningsföreläggande till mannen, vilket är det första steget i processen för att återkräva skulden.

Om mannen väljer att betala tillbaka skulden, kommer Försäkringskassan att dra tillbaka sin ansökan om betalningsföreläggande. Mannen har också möjlighet att bestrida skulden. Om så sker, måste Försäkringskassan överväga att ta ärendet vidare till domstol för att få skulden juridiskt fastställd.

Om skulden inte betalas eller bestrids, kommer Kronofogden att fastställa skulden och inleda processen för att driva in den. Denna händelseutveckling understryker vikten av korrekt hantering av offentliga medel och de konsekvenser som kan uppstå vid felaktiga utbetalningar.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:34

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors