Företag i fokus:

Annons

Stjärnan från Södertälje förlänger med Hammarby

Hammarby Nahir_Besara Foto. CC

Foto: Roland Osbeck / Cc

Nahir Besara skrev på sitt första kontrakt med Hammarby när han var 21 år gammal. Nu, tio år senare, har han förlängt sitt kontrakt med klubben till vintern 2025.

– Jag är väldigt glad, stolt och hedrad över att skriva på ett nytt och långt kontrakt med Hammarby, säger Södertäljesonen Nahir Besara till Hammarbys officiella hemsida.

Innan Hammarbys första allsvenska match den här säsongen tillkännagavs det att Besara hade förlängt sitt kontrakt, vilket gjorde att han hyllades av publiken.

Besara började sin karriär i Assyriska, där han spelade 120 matcher i Superettan mellan 2008 och 2012. Han gick sedan till Hammarby 2013 och slog igenom under sitt andra år i klubben, då han var med och ledde dem tillbaka till Allsvenskan. Efter en framgångsrik debutsäsong i högsta serien 2015 beslutade han sig för att flytta till Göztepe i Turkiet. Därefter har han spelat för Örebro SK i tre omgångar och även spelat klubbfotboll i Saudiarabien, på Cypern och i Förenade Arabemiraten.

Inför säsongen 2022 valde Besara att återvända till Hammarby där han spelade samtliga allsvenska matcher och stod för elva assist och lika många mål. Nu ser han fram emot att fortsätta sin karriär i klubben som han har känt sig hemma i under många år och där han har haft mycket framgång.

– Det var detta jag ville när jag skrev på för Hammarby redan förra året. Jag vill stanna kvar här över en lång tid. Vi är mitt uppe i en ny fas för klubben och det finns ingen annanstans jag hellre vill vara än i Hammarby. Jag vill vara med och vinna SM-guld med Bajen. Även om det inte det sker i år eller nästa år, men när vi väl vinner så vill jag vara på planen och lyfta bucklan, säger Nahir Besara.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 april 2023 09:57
Senast uppdaterad: 4 april 2023 09:57

Ny tidtabell för SL presenterad – förändringar för Södertälje

Tåg Pendel

Foto: Alexander Isa

SL lanserar en ny tidtabell från och med den 10 december, som innebär några förändringar, särskilt för busslinjer med parallellgående trafik. Vissa busslinjer kommer att dras in helt och andra får glesare trafik.

För Södertälje med omnejd innebär den nya tidtabellen bland annat att busslinje 785, som går mellan Södertälje centrum och Mörkö, ersätts av anropsstyrd kollektivtrafik – så kallad ”Mörkötrafik” – där resenärer bokar resa i förväg. Detta testas under ett år från och med den 1 december.  

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Vad gäller pendeltågen får linje 41 mellan Uppsala/Märsta och Södertälje minskat utbud under vardagar i mellantrafiken mellan Märsta och Tumba.

Dessutom kommer förstärkningslinje 44 mellan Kalhäll och Tumba inte att gå. Orsaken till förändringarna är ökade kostnader samtidigt som resandet har minskat.  

Tidtabellen kommer att gälla fram till den 21 juni då sommartidtabellen tar vid.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 08:30
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:35

Södertäljebo krävs på över 300.000 kronor

Kronofogden

Foto: Alexander Isa

En man från Södertälje står inför betalningskrav efter att ha mottagit 325 000 kronor i felaktigt utbetald ersättning från Försäkringskassan. Nu har ärendet eskalerat till Kronofogden för indrivning av skulden.

I Södertälje har en man blivit skyldig Försäkringskassan en betydande summa pengar. Mannen har inte återbetalat 325 000 kronor som han felaktigt fått i ersättning från myndigheten. För att återkräva dessa pengar har Försäkringskassan nu vänt sig till Kronofogden.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Kronofogden har skickat ett betalningsföreläggande till mannen, vilket är det första steget i processen för att återkräva skulden.

Om mannen väljer att betala tillbaka skulden, kommer Försäkringskassan att dra tillbaka sin ansökan om betalningsföreläggande. Mannen har också möjlighet att bestrida skulden. Om så sker, måste Försäkringskassan överväga att ta ärendet vidare till domstol för att få skulden juridiskt fastställd.

Om skulden inte betalas eller bestrids, kommer Kronofogden att fastställa skulden och inleda processen för att driva in den. Denna händelseutveckling understryker vikten av korrekt hantering av offentliga medel och de konsekvenser som kan uppstå vid felaktiga utbetalningar.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:34

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors