Företag i fokus:

Annons

Anna-Karin från Hölö vinnare av ”Biggest loser” 2023

5ACA02FE-7F1F-4D5A-A99B-6A6F2204D1F3

Foto: Gabriel Liljevall / TV4

Anna-Karin Hällman, 34, från Hölö, blev den stolta vinnaren av TV4s populära program ”Biggest Loser 2023”. – Otroligt stolt över mig själv, säger Anna-Karin under programmet.

Biggest Looser är känt för att hjälpa deltagarna att förlora mycket vikt och förbättra sin hälsa och livsstil. Anna-Karin från Hölö deltog i programmet med ett stort mål i sikte – att förbättra sin hälsa och livsstil, och förlora vikt på vägen.

Med hårt arbete och dedikation lyckades Anna Karin att förlora en imponerande mängd vikt under programmet. Hon lyckades gå från att väga 121,2 kilo till 82,5 kilo. En viktnedgång på hela 38,7 kg som motsvarar 31,9% av hennes vikt och därmed stod som vinnare under i finalen.

– Jag känner mig så otroligt stolt över mig själv och så känner jag mig så otroligt tacksam för min familj, för de har stöttat mig så otroligt mycket. Utan dem hade det aldrig gått, aldrig, säger hon.

Programmet kulminerade i en festlig regn av konfetti och deltagarna samlades för att fira Anna-Karins triumf och hennes förtjänst av hemmapriset på 100 000 kronor.

Regn av konfetti när Anna-Karin från Södertälje vann Biggest Looser 2023. Skärmdump: TV4

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 april 2023 19:03
Senast uppdaterad: 4 april 2023 19:14

Ny tidtabell för SL presenterad – förändringar för Södertälje

Tåg Pendel

Foto: Alexander Isa

SL lanserar en ny tidtabell från och med den 10 december, som innebär några förändringar, särskilt för busslinjer med parallellgående trafik. Vissa busslinjer kommer att dras in helt och andra får glesare trafik.

För Södertälje med omnejd innebär den nya tidtabellen bland annat att busslinje 785, som går mellan Södertälje centrum och Mörkö, ersätts av anropsstyrd kollektivtrafik – så kallad ”Mörkötrafik” – där resenärer bokar resa i förväg. Detta testas under ett år från och med den 1 december.  

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Vad gäller pendeltågen får linje 41 mellan Uppsala/Märsta och Södertälje minskat utbud under vardagar i mellantrafiken mellan Märsta och Tumba.

Dessutom kommer förstärkningslinje 44 mellan Kalhäll och Tumba inte att gå. Orsaken till förändringarna är ökade kostnader samtidigt som resandet har minskat.  

Tidtabellen kommer att gälla fram till den 21 juni då sommartidtabellen tar vid.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 08:30
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:35

Södertäljebo krävs på över 300.000 kronor

Kronofogden

Foto: Alexander Isa

En man från Södertälje står inför betalningskrav efter att ha mottagit 325 000 kronor i felaktigt utbetald ersättning från Försäkringskassan. Nu har ärendet eskalerat till Kronofogden för indrivning av skulden.

I Södertälje har en man blivit skyldig Försäkringskassan en betydande summa pengar. Mannen har inte återbetalat 325 000 kronor som han felaktigt fått i ersättning från myndigheten. För att återkräva dessa pengar har Försäkringskassan nu vänt sig till Kronofogden.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Kronofogden har skickat ett betalningsföreläggande till mannen, vilket är det första steget i processen för att återkräva skulden.

Om mannen väljer att betala tillbaka skulden, kommer Försäkringskassan att dra tillbaka sin ansökan om betalningsföreläggande. Mannen har också möjlighet att bestrida skulden. Om så sker, måste Försäkringskassan överväga att ta ärendet vidare till domstol för att få skulden juridiskt fastställd.

Om skulden inte betalas eller bestrids, kommer Kronofogden att fastställa skulden och inleda processen för att driva in den. Denna händelseutveckling understryker vikten av korrekt hantering av offentliga medel och de konsekvenser som kan uppstå vid felaktiga utbetalningar.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:34

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors