Företag i fokus:

Annons

Södertäljebor misstänkta för mord på 19-åring i Norsborg

2022_03_polis-avsparrat

Arkivbild.

Sex män misstänks för inblandning i mordet på en 19-åring i Norsborg. Nu har åtal väckts mot sex personer, varav två av dem är skriva i Södertälje.

Det var tisdagen den 5 april 2022 som 19-åringen jagades och sköts till döds med flera skott i Norsborg Centrum av flera personer. Enligt åtalet träffades han av 10 skott.

Enligt uppgifter misstänktes 19-åringen lurats in i en fälla efter att ha fått ett telefonsamtal om att komma ut ur lokalen. Väl utanför väntade två gärningsmännen som avlossade flera skott som enligt åtalet träffade både kropp och huvud. Trots livräddande insatser gick den unge mannens liv inte att rädda.

Kort efter mordet kunde polisen lokalisera ett misstänkt flyktfordon till Södertälje och vid ett tillslag i en fastighet i Lina hittade polisen bland annat två skarpladdade pistoler och grep flera personer. Men det visade sig att personerna var vänner till den skjutne 19-åringen och senare avfärdades misstankarna om mord. En av männen som befann sig i Lina vid tillslaget var en ung rappare från Botkyrka som senare dömdes för grovt vapenbrott.

Efter en intensiv insats lyckades polisen senare koppla sex personer för misstanke om inblandning i dödsskjutningen i Norsborg. Två av dem greps hösten 2022 och visade sig vara skriva i Södertälje. En 16-åringen, som vid mordtillfället vara 15 år gammal, och en 20-åring med turkiskt medborgarskap.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 mars 2023 14:01
Senast uppdaterad: 29 mars 2023 14:01

Ungas framtid i fokus vid konferens i Södertälje

Södertälje kommun - FOTO.Alex Ataseven

Foto: Alexander Isa

Frågan om ungas välbefinnande och framtidstro står i centrum för Södertälje kommuns och Samordningsförbundets kommande konferens tillsammans med nationella samordnaren för Agenda 2030.

Sedan 2022 har Samordningsförbundet i Södertälje finansierat pilotprojektet ”Nu börjar vi med barnen, ett projekt om framtidstro!”, för att kartlägga ungas behov och önskemål. I samband med projektet sker en konferens i Södertälje stadshus i december som syftar till att sprida kunskap och inspiration kring hur samhällets olika aktörer gemensamt kan bidra till att unga mår bra och ser ljust på framtiden.

Under konferensen kommer projektledare som arbetat med pilotprojektet att dela med sig av sina erfarenheter och lärdomar. Bland annat kommer man att diskutera skillnaden mellan främjande och förebyggande insatser för ungas välmående.

Målet är att hitta sätt för samhällets alla sektorer – offentlig, privat och ideell – att gemensamt bidra till att skapa goda förutsättningar för alla barn och unga att må bra och se ljust på livet.

Konferensen äger rum klockan 08:30-10:30, imorgon, den 11 december, i stadshuset.

Skribent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 18:14
Senast uppdaterad: 10 december 2023 18:14

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.