Företag i fokus:

Nathalie Varli hyllas i ny roll på Kungliga Dramaten

Nathalie Varli

Nathalie Varli från Södertälje. Foto: Alexander Isa.

2021 gjorde hon debut i succéserie på Netflix, Young Royals. Nu gör Nathalie Varli från Södertälje succé i ”Maktens diskreta charm” på Kungliga Dramaten i Stockholm och hyllas, tillsammans med sina kollegor, i flertalet recensioner.

– Det känns som att ytterligare en dröm har slagit igenom. Jag ville gärna spela en arabisktalande roll och jag ville även spela på Dramaten. Att jag fick båda drömmarna uppfyllda i en och samma pjäs är en stor välsignelse, säger Nathalie Varli till Telgenytt.

Förutom pjäsen på Dramaten medverkar Varli i den svenska kriminalserien Maria Wern som har premiär senare i år och dessförinnan hade hon rollen som Madison i Netflix succéserie Young Royals.

Men just nu lägger hon all fokus på nya populära föreställning, ”Maktens diskreta charm”, som visas på Kungliga Dramatiska Teatern i huvudstaden. En föreställningen som handlar om kärlek, pengar och familjerelationer och spelas på arabiska, svenska och engelska med textning.

Egyptiern Ahmed El Attar, som är en av de mest framstående dramatiker och regissörer, både skrev och regisserade föreställningen och anses vara en viktig kulturell kraft i Egypten. Bland annat driver han Kairos största konstfestival, en studio för fristående scenkonstnärer och en digital plattform för samtida arabisk teater.

Nu tilldelar han en av huvudrollerna i hans senaste pjäs till 26-åringen från Södertälje.

Varli i föreställningen ”Maktens diskreta charm”. Pressbild: Sören Vilks.

– Jag saknade att spela på teater och när jag blev erbjuden rollen så blev jag såklart otroligt glad. Jag är som gladast när jag får göra det jag älskar, säger Nathalie Varli.

I föreställningen spelar Varli rollen som en syrisk kvinna som möter en svensk man på ett internationellt universitet. Båda kommer från rika familjer och under deras bröllop introduceras familjerna för varandra. Till en början försöker familjerna göra ett bra första intryck på varandra, men de visar sig snart att de har olika förväntningar och ambitioner.

Men att medverka på Kungliga dramaten är en ny erfarenhet, trots hennes långa historik som skådespelerska.

– Under repetitionerna så gick vi igenom en unik process där vi inte hade ett färdigskrivet manus, utan vi fick scen för scen varje vecka, men jag försökte att se det som en möjlighet att lära mig och det var en tuff men väldigt givande process. Utöver det så fick jag lära mig att prata med olika dialekter och jag hade röstcoachning varannan vecka. För mig handlar det väldigt mycket om processen som tar oss till slutmålet. Att jag fick möjligheten att utmana mig själv är en del av det roliga, säger hon.

– Det har varit en av de roligaste projekten jag har jobbat med och jag kommer bära med mig det livet ut, säger Nathalie Varli till Telgenytt.

Skådespelerskan Nathalie Varli från Södertälje. Foto: Alexander Isa.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 mars 2023 18:15
Senast uppdaterad: 29 mars 2023 19:56

TV/BILDEXTRA: Här grips misstänkta pistolmannen

EA182DAB-4A05-4FD6-A297-E56DADEA9207

Foto: Läsabild

Polisen avlossade varningsskott efter misstänkt pistolman i Ronna• Två personer har gripits.

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Se film från platsen via Snapchat (läsarvideo)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 april 2024 23:06
Senast uppdaterad: 26 april 2024 23:06

Polis avlossar varningsskott vid gripande

Polis

Arkivbild

Flera polispatruller och ambulanser har kallats till en adress i Södertälje efter att en inringare larmat om flera personer med vapenliknande föremål utanför en bostad.

På fredagskvällen rapporterades en stor polisinsats vid Ronna. Larmet inkommande strax efter 20:00 efter att personer uppmärksammats med vapenlikande föremål.

(Annonslänk)

Vid polisens ankomst uppstod en situation som resulterade i att ett varningsskott avfyrades av en polis, enligt uppgifter till Telgenytt.

– Vi fick samtal om att några rörde sig i området och ska burit på ett vapenliknande föremål. När första polispatrullen kommer till platsen ska man ha avlossats ett varningsskott, säger polisens presstalesperson till Telgenytt. 

Enligt rapporter till Telgenytt befinner sig uppemot en 10 polisbilar på platsen.

Området är nu avspärrat för teknisk undersökning och en förundersökning gällande grovt vapenbrott har inletts. Ingen ska ha kommit till skada i samband med det avlossande skottet. Enligt uppgifter till Telgenytt är två unga män gripna och en förundersökning gällande grovt vapenbrott är inledd.

Två personer är gripna misstänkta för grovt brott mot vapenlagen och grovt vapenbrott, skriver polisen på deras hemsida.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 april 2024 21:10
Senast uppdaterad: 27 april 2024 03:11

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors