Företag i fokus:

Nathalie Varli hyllas i ny roll på Kungliga Dramaten

Nathalie Varli

Nathalie Varli från Södertälje. Foto: Alexander Isa.

2021 gjorde hon debut i succéserie på Netflix, Young Royals. Nu gör Nathalie Varli från Södertälje succé i ”Maktens diskreta charm” på Kungliga Dramaten i Stockholm och hyllas, tillsammans med sina kollegor, i flertalet recensioner.

– Det känns som att ytterligare en dröm har slagit igenom. Jag ville gärna spela en arabisktalande roll och jag ville även spela på Dramaten. Att jag fick båda drömmarna uppfyllda i en och samma pjäs är en stor välsignelse, säger Nathalie Varli till Telgenytt.

Förutom pjäsen på Dramaten medverkar Varli i den svenska kriminalserien Maria Wern som har premiär senare i år och dessförinnan hade hon rollen som Madison i Netflix succéserie Young Royals.

Men just nu lägger hon all fokus på nya populära föreställning, ”Maktens diskreta charm”, som visas på Kungliga Dramatiska Teatern i huvudstaden. En föreställningen som handlar om kärlek, pengar och familjerelationer och spelas på arabiska, svenska och engelska med textning.

Egyptiern Ahmed El Attar, som är en av de mest framstående dramatiker och regissörer, både skrev och regisserade föreställningen och anses vara en viktig kulturell kraft i Egypten. Bland annat driver han Kairos största konstfestival, en studio för fristående scenkonstnärer och en digital plattform för samtida arabisk teater.

Nu tilldelar han en av huvudrollerna i hans senaste pjäs till 26-åringen från Södertälje.

Varli i föreställningen ”Maktens diskreta charm”. Pressbild: Sören Vilks.

– Jag saknade att spela på teater och när jag blev erbjuden rollen så blev jag såklart otroligt glad. Jag är som gladast när jag får göra det jag älskar, säger Nathalie Varli.

I föreställningen spelar Varli rollen som en syrisk kvinna som möter en svensk man på ett internationellt universitet. Båda kommer från rika familjer och under deras bröllop introduceras familjerna för varandra. Till en början försöker familjerna göra ett bra första intryck på varandra, men de visar sig snart att de har olika förväntningar och ambitioner.

Men att medverka på Kungliga dramaten är en ny erfarenhet, trots hennes långa historik som skådespelerska.

– Under repetitionerna så gick vi igenom en unik process där vi inte hade ett färdigskrivet manus, utan vi fick scen för scen varje vecka, men jag försökte att se det som en möjlighet att lära mig och det var en tuff men väldigt givande process. Utöver det så fick jag lära mig att prata med olika dialekter och jag hade röstcoachning varannan vecka. För mig handlar det väldigt mycket om processen som tar oss till slutmålet. Att jag fick möjligheten att utmana mig själv är en del av det roliga, säger hon.

– Det har varit en av de roligaste projekten jag har jobbat med och jag kommer bära med mig det livet ut, säger Nathalie Varli till Telgenytt.

Skådespelerskan Nathalie Varli från Södertälje. Foto: Alexander Isa.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 mars 2023 18:15
Senast uppdaterad: 29 mars 2023 19:56

Scania initierar pilotprogram för självkörande lastbilar

a83b7de729cd6314_org

Pressbild: Scania

Scania tar ett stort kliv framåt inom autonoma transporter genom att lansera ett pilotprogram för självkörande lastbilar och Plus för att integrera avancerad självkörande teknik i sina fordon.

– Vi satsar hårt på att utveckla helt integrerade självkörande lösningar, säger Peter Hafmar, Head of Autonomous Solutions inom Scania. 

(Annonslänk)

Scania lanserar Autonomous Commercial Pilot Programme i ett samarbete med det amerikanska teknikföretaget Plus för att utveckla och implementera självkörande lastbilar. Detta initiativ är en del av Scanias ambition att förnya transportsektorn med autonoma lösningar som ökar effektiviteten, minskar utsläppen och förbättrar trafiksäkerheten.

– Plus är hedrade över att ha blivit utvalt av Scania som företagets långsiktiga teknologipartner inom självkörande transporter, säger Shawn Kerrigan, COO och medgrundare av Plus. 

Scania intensifierar utvecklingen av autonoma transporter mellan logistikcentrum.
Pressbild: Scania

– Vi kommer att använda vår erfarenhet av att implementera vår modulära och flexibla mjukvara globalt för att påskynda Scanias utveckling av högpresterande autonom lastbilsteknik. Tekniken kommer att kunna integreras i kundens verksamhet på ett säkert och enkelt sätt, samt kunna sättas i drift kommersiellt i stor skala.

Genom att integrera Plus SuperDrive™ teknik, som möjliggör helt automatiserad körning på nivå 4, strävar Scania efter att involvera kunder i utvecklingen av hållbara transportkoncept. Efter positiva tester i Sverige sedan 2021, siktar företaget på att utöka sin verksamhet i Europa under 2024. Detta steg mot autonoma transporter syftar till att möta den globala förarbristen och initiera en större kommersiell expansion.

– Vi ser självkörande transporter som en viktig del av vårt kompletta erbjudande av säkra, effektiva och hållbara transportlösningar som kan anpassas efter varje enskild kunds specifika behov. Detta stärks ytterligare av TRATON Groups partnerskap med Plus. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 april 2024 20:05
Senast uppdaterad: 16 april 2024 20:05

Louise Tegel ny annonschef på Telgenytt

Karlberg-och-Tegel

Erik Karlberg, delägare i Telgenytt och Louise Tegel, annonschef.
Foto: Alexander Isa

Telgenytt knyter till sig entreprenören Louise Tegel för att hjälpa Södertäljes företag att nå ännu fler kunder genom tidningens kanaler.

Telgenytt fortsätter sin tillväxtresa. Tidningen är Södertäljes enda gratistidning och når varje dag ut till fler och fler Södertäljebor. På sociala medier är Telgenytt stadens absolut största nyhetskanal och tidningen har nyligen börjat etablera sig på Snapchat, dit tusentals följare redan hittat. Genom Telgenytt når företag i Södertälje en engagerad målgrupp som inte nås via traditionella medier och allt fler företag är Telgenytt det naturliga sättet att nå ut med sitt budskap.

För att möta den ökade efterfrågan på annonsplatser tillsätts nu entreprenören Louise Tegel som annonschef. Louise kommer att ansvara för att utveckla annonsförsäljningen och hjälpa både nya och befintliga kunder att marknadsföra sina produkter och tjänster till tidningens läsare i Södertälje.

– Louise har ett sällsynt driv i allt hon gör och en naturlig fallenhet för företagande. Hon har stor erfarenhet från båda sidor om annonsaffären och har ett brett nätverk i Södertälje. Hon har också en fantastisk förmåga att fånga upp vad en kampanj gett tillbaka i form av siffror. Med andra ord passar hon perfekt för den fortsatta tillväxtresa vi står inför, säger Erik Karlberg, delägare i Telgenytt.

Erik Karlberg, delägare i Telgenytt: – ”Louise Tegel passar perfekt för den fortsatta tillväxtresa vi står inför”
Foto: Shamash Oyal

Louise Tegel är utbildad marknadskoordinator, låg bakom Café Nära i Trosa och har drivit konsultverksamhet inom marknadsföring och grafisk design. Hon har dessutom lång erfarenhet från butiksverksamhet och har de senare åren varit aktiv i husbyggarbranchen som affärsutvecklare och marknadschef.

– Jag brinner verkligen för försäljning och att se de faktiska resultaten av en lyckad marknadsföringskampanj. Att få möjlighet att hjälpa Telgenytt att bygga upp sin annonsaffär i det här skedet är något jag ser fram mycket emot, säger Louise Tegel.

Utöver sitt uppdrag som annonschef för Telgenytt driver Louise marknadsföringsbyrån LUSS Creations. På Telgenytt kommer hon att bidra med annonsförsäljning, grafisk formgivning och affärsutveckling.

Louise Tegel nås på
louise@telgenytt.se och 076-055 16 81

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 april 2024 17:57
Senast uppdaterad: 16 april 2024 18:59

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors