Företag i fokus:

Annons

Scania publicerar en rapport som ger en ökad insyn

Scania Södertälje Alex Ataseven. Foto

Arkivbild: Alexander Isa.

Södertäljebaserade företaget Scania publicerar sin års- och hållbarhetsredovisning för föregående år. En rapport som bland annat ger en ökad insyn och transparens i deras hållbarhetsarbete.

 – Vi var först inom vår industri att sätta vetenskapligt baserade mål för att minska våra koldioxidutsläpp med siktet på vår egen verksamhet och på utsläppen från fordonen när de används ute hos våra kunder. Under 2022 tog vi ytterligare ett stort steg genom att vara först med att sätta mål för att reducera utsläppen även i vår leveranskedja, säger Scanias VD och koncernchef Christian Levin, i ett pressmeddelande.

Scanias års- och hållbarhetsredovisning för 2022 belyser företagets ansträngningar för att anpassa sig till det instabila makroekonomiska och geopolitiska läget, samtidigt som de fortsätter att driva på omställningen mot ett hållbart transportsystem. Redovisningen är företagets åttonde som betonar deras finansiella, sociala och miljömässiga prestationer.

(Annonslänk)

Rapport innehåller även nya avsnitt som rör ESG-området, Environmental, Social and Governance, vilket betyder att företaget nu kan ge ytterligare information om deras framtida arbete. En annan nyhet i års- och hållbarhetsredovisningen för 2022 är att Scania redovisar vilken verksamhet som är taxonomiförenlig. Detta är första gången som företaget har gjort det, vilket visar deras engagemang för att uppfylla taxonomin och främja hållbarhet inom branschen.

 – 2022 var ett år med stora ekonomiska och politiska oroligheter som ledde till  energikris, inflations- och räntetoppar. Trots det fortsatte våra kunders höga aktivitet och efterfrågan på Scanias produkter och tjänster. Våra medarbetare svarade på utmaningar med produktions- och leveransproblem på ett fantastiskt sätt och höll samtidigt ett tydligt fokus på vårt övergripande syfte, säger Levin.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 mars 2023 15:59
Senast uppdaterad: 26 mars 2023 15:59

BILDEXTRA: Skjutningen i Hovsjö

DSC_0029

Foto: Telgenytt

Foto: Telgenytt

Läs även – Skjutning i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 december 2023 21:47
Senast uppdaterad: 9 december 2023 21:47

SENASTE NYTT: Maskerade sågs fly efter skjutningen – 16 åring bland de skjutna

DE11EEFF-BCB0-438B-AE4F-F03123BF09A8

Foto: Shamash Oyal

Tre personen har skjutits efter en skottlossning i Hovsjö, den yngsta 16 år enligt uppgifter. Enligt expressens uppgifter uppmärksammades tre maskerade personer fly från platsen.

Polisen larmades vid 18.45 efter rapporter om smällar, som visade sig vara skottlossning mitt i ett bostadsområde.

Polisens presstalesperson bekräftade för Telgenytt först att minst en person var skjuten, men senare uppdaterades informationen till fyra skjutna. Detta enligt uppgifter till Aftonbladet. Skadeläget är ännu okänt, men minst en skottskadad har förts till sjukhus.

Ett ögonvittne rapporterade att tre personer i svarta kläder, varav en med luva, uppmärksammades fly från platsen. Två av dem sprang åt samma håll, medan den tredje tog en annan riktning skriver tidningen

– Det var tre stycken. De hade svarta kläder på sig och en hade luvan uppe. De sprang så fort de kunde, innan polisen kom, säger ett ögonvittne till Expressen.

Bland de skjutna ska en vara i 16-års åldern enligt uppgifter.

Polisen har ännu inte gripit någon i samband med händelsen.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 december 2023 20:28
Senast uppdaterad: 9 december 2023 21:43

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.