Företag i fokus:

Kritiserat elavtal görs om – Här är nya avtalet

Telge

Foto: Alexander Isa

Telge Energi gör om det kritiserade elavtalet efter stor kritik från sina kunder. – De förändringar vi nu gör är ett direkt svar på de synpunkter som kommit fram, säger Niklas Holberg, vd Telge Energi.

Kommunala bolaget meddelar nu att man gör en rad åtgärder för det kritiserade elavtalet – ”Tryggt elavtal”. Efter att ha samlat feedback från kunder i februari presenterar bolaget nu åtgärder såsom inklusive förändringar i avtalsvillkoren, en översyn av rutinerna för framtida försäljning, och en förkortad uppsägningstid. Avtalet har också bytt namn till ”Förvaltat elavtal” för att bättre tydliggöra dess innehåll.

– Vår ambition är hela tiden att hjälpa våra befintliga och nya kunder att välja rätt på elmarknaden. Då måste vi säkra att informationen också landar rätt, säger Holberg i ett pressmeddelande.

I en enkätundersökning visade att majoriteten av kunderna upplevde att elmarknaden var svår att förstå och att de inte helt förstod skillnaden mellan förvaltade och rörliga elavtal. Telge Energis förvaltade elavtal har funnits i över tio år och under hösten 2022 bedömdes att det rörliga elpriset skulle bli rekordhögt. precis som väntat skenade elpriser under vintermånaderna som resulterade i att många kunder sökte alternativ till det traditionella rörliga elpriset.

Under torsdagen meddelade Telge Energi att man alltså gör avtalet ”Tryggt elavtal” och byter dessutom namn till ”Förvaltat elavtal” för att säkra en bättre beskrivning av innehållet.

– De förändringar vi nu gör är ett direkt svar på de synpunkter som kommit fram i vår initierade kunddialog. Målsättningen är att alltid kunna erbjuda både tjänster och produkter som efterfrågas av våra kunder, säger vd Niklas Holberg.

Förändringar som nu görs i Tryggt elavtal: Fakta Telge Eneri

  • Ändring av avtalsvillkoren med bl a kortad uppsägningstid från ursprungliga sex kalendermånader till tre månader.
  • Gör det möjligt för de kunder som snabbare önskar byta till annat elavtal hos Telge Energi att, fram till och med 31 maj, erbjuda endast 30 dagars uppsägningstid samt en brytavgift om 750 kr.
  • Ändra sättet som det förvaltade elavtalet säljs på, genom att enbart sälja avtalet via telefon av certifierade säljare, för att säkra gott om tid att förklara en produkt som upplevs som komplex.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 mars 2023 05:00
Senast uppdaterad: 26 mars 2023 00:47

SSK anställer ny fystränare

Magnus Bogren och Mattias Zackrisson

Magnus Bogren och Mattias Zackrisson får permanent sällskap av Nicklas Grossman i båset framöver, ny fystränare tillsatt
Foto: Daniel Hansson

Nicklas Grossman förstärkte tränarstaben en bit in i säsongen 2023-24.
Utöver att han blev en extra resurs i båset till huvudtränare Magnus Bogren och assisterande tränare Mattias Zackrisson, var han samtidigt anställd som fystränare för A-laget.

Nu står det klart att Grossman lämnar som fystränare för att fullt ut ingå i ledarstaben tillsammans med Bogren och Zackrisson.

Ny på posten som fystränare blir förra spelaren Niclas Bergfors. Den före detta forwarden har SSK som moderklubb men lämnade redan 2005, 18 år gammal, för spel i AHL (American Hockey Leauge).

Efter flera år i AHL, NHL, KHL och SHL var Niclas tillbaka i SSK 2023. Han blev individuell spelarutvecklare/tekniktränare för J18 och J20. Nu tar han alltså steget till att bli klubbens fystränare för A-laget.

Södertälje Sportklubbs kommentar är hämtad från facebook:

-Niclas behöver knappast någon närmre presentation utan är born and raised med SSK och har en gedigen hockeykarriär som vi nu får ta del av. Dessutom finns en relation med Grossa som gör att överlämnandet kan gå smidigt till, kommenterar sportchef Emil Georgsson.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 01:08
Senast uppdaterad: 18 april 2024 01:08

SBBK gör succé – avancerar till SM-finalen i basket

SBBK

Fotograf: Petra Gau.

Efter en imponerande seger i den tredje semifinalen säkrade SBBK sin plats i SM-finalen mot Uppsala. Nu ser laget fram emot den efterlängtade finalserien och jakten på det 25:e SM-guldet.

(Annonslänk)

SBBK visade upp sitt bästa spel när det verkligen gällde i den tredje semifinalen mot Uppsala. Trots en stark inledning från hemmalaget, kunde Södertälje vända matchen till sin fördel och säkra avancemanget till finalen.

Under ledning av coachen Bernat Canut visade laget upp en imponerande taktisk skicklighet och fördelade spelminuterna effektivt för att maximera lagets potential. Nu står de inför den kommande utmaningen i finalserien, som SBBK valt att döpa till ”Finalresan”.

Den första matchen i Täljehallen markerar starten på en kamp mot antingen regerande mästarna Luleå Basket eller Norrköping Dolphins. Med ett spelschema som lovar spännande möten och potential för en historisk triumf, är SBBK redo att ge allt för att bärga ytterligare ett SM-guld till sin anrika förening.

Spelschema för finalserien:
Final 1 – Tisdag 23 april kl. 19:00 i Täljehallen
Final 2 – Torsdag 25 april kl. 19:00 på bortaplan
Final 3 – Söndag 28 april kl. 15:00 i Täljehallen
ev. Final 4 – Tisdag 30 april kl. 19:00 på bortaplan
ev. Final 5 – Fredag 3 maj kl. 19:00 i Täljehallen

Biljetter hittar du här

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 23:46
Senast uppdaterad: 17 april 2024 23:46

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors