Företag i fokus:

Skådespelaren Bruno Fuentes öppnar ny restaurang i Södertälje

Bruno12

Bruno Fuentes, medverkar just nu i senaste Beckfilmen. Foto: Alexander Isa.

Skådespelaren Bruno Fuentes arbetar engagerat med ungdomar och är just nu aktuell i långfilmen Beck. Nu ger han sig också in i restaurangbranschen med ett nytt och spännande koncept i Södertälje.

– Det blir ett helt nytt tapas-koncept. Riktiga tacos, med inslag av det mexikanska och peruanska köket, säger skådespelaren och Södertäljebon Bruno Fuentes, till Telgenytt.

33-åringen Fuentes är ett välkänt ansikte i Södertälje som älskar att ha fullt upp och som just nu medverkar i Becks nya långfilm som sänds på Cmore.

När Telgenytt möter Bruno Fuentes i centrum har han fullt upp inför premiären av nya restaurangen Taquerian, som väntas inträffa i mitten av april.

Han har nämligen tagit över Wayne´s Coffe lokalen som huserade i Gamla Rådhuset på Stora Torget som just nu får ett ansiktslyft. I samråd med kommunen arbetar parterna gemensamt för att säkerställa att ombyggnationen av lokalen i byggnaden, som uppfördes år 1734 och anses var en av Södertäljes äldsta byggnad, går korrekt till.

Han investerar i nytt restaurangkoncept med inslag av det mexikanska och peruanska köket. Foto: Alexander Isa.

– Varenda lite detalj som ändras måste godkännas, vilket jag tycker är väldigt bra. Den här byggnaden har ett stort kulturhistorisk värde för Södertälje som givetvis måste bevaras, säger han.

Men den största förändringen sker utomhus. Uteserveringen som har ett söderläge kommer med en latino-känsla, tapas mat, exotiska drinkar – och självklart latinomusik, berättar 33-åringen Bruno Fuentes.

– Vi har rivit den gamla uteserveringen och beställt helt nytt som levereras inom kort. Det blir väderskyddat, fem meter bredare än tidigare med en utomhusbar och kommer ha ett av Södertäljes bästa sollägen. Här kommer man kunna sitta och njuta av solen in på småtimmarna, säger Fuentes.

Samtidigt som han investerar helhjärtat i den nya restaurangen medverkar han i Becks nya långfilm, Quid pro quo, som hade premiär den 17 mars. Skådespelaren Fuentes har även deltagit i flera reklamfilmer och TV-serier, men gjorde nyligen debut i långfilm Beck där han har rollen som Pedro Sánchez och ställs sida vid sina med Game Of Thonres-stjärnan, Kristofer Hivju.

Stjärnan från Game of Thrones Kristofer Hivju och Södertäljebon, Bruno Fuentes. Foto: Johan Paulin

Men trots sina framgångar inom skådespelerit vill Fuentes i nuläget investera all sin tid och energi på nya restaurangen Taquerian på Stora Torget.

– Som tur är så har jag inga TV-jobb just nu vilket gör det enklare att fokusera på restaurangen. Däremot arbetar jag med mitt ordinarie jobb samtidigt som jag drar ingång den nya verksamheten, men jag får ihop det. Jag tycker om att ha flera bollar i luften, säger en glad Bruno Funetes.

 Vad fick dig att investera nytt i Södertälje?

– Det var inget som var planerat egentligen. Jag fick chansen samtidigt som jag ser att det finns ett stort behov av fler valmöjligheter när det kommer till restauranger i Södertälje.

Restaurangen Taquerian på Stora Torget väntas öppna dörrarna den 17 april och i början av maj beräknas uteserveringen stå helt klar.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 mars 2023 14:57
Senast uppdaterad: 25 mars 2023 15:03

Stor polisinsats – Två personer rånade med pistol och kniv

Polis-4

Arkivbild

Just nu pågår en stor polisinsats i Mariekäll med flera patruller. Enligt polisens uppgifter har två personer blivit rånade med ett pistolliknande föremål av flera gärningspersoner.

(Annonslänk)

Klockan 15.22 på torsdagseftermiddagen inträffade ett rån i Mariekälla, vilket resulterade i att fler polispatruller kallades in för att inleda en omfattande sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna.

Enligt polisens uppgifter blev två personer rånade av tre maskerade gärningspersoner, beväpnade med ett pistolliknande föremål och en kniv. De ska ha tvingat tvingade offren att lämna ifrån sig en mobiltelefon och en klocka innan de snabbt försvann från platsen.

En person uppges ha blivit misshandlad, men det finns inga rapporter om att denne har behövt uppsöka sjukvård.

De svartklädda och maskerade gärningspersonerna är ännu på fri fot trots insatser från flera polisresurser för att gripa dem. En utredning om grovt rån har inletts.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 17:27
Senast uppdaterad: 18 april 2024 18:03

Stort tryck inför Swedish Workshop i Södertälje

Foto: Visit Sweden

Foto: Visit Sweden

Södertälje står i fokus när Visit Sweden arrangerar Swedish Workshop, ett av sina mest framstående internationella mötesevenemang för resebranschen. En ökad efterfrågan, särskilt från amerikanska reseaktörer, har lett till att arrangören nu måste tacka nej ytterligare anmälningar.

I år arrangeras Swedish Workshop, som är Sverige främsta mötesplats för internationella reseaktörer och den svenska besöksnäringen, i Södertälje den 24–25 april. Evenemanget, som har en lång tradition sedan 1984, har detta år sett ett exceptionellt internationellt intresse, med över 80 aktörer från olika länder anmälda till deltagande. Det starkaste intresset kommer från amerikanska reseaktörer, vilket har lett till att Visit Sweden, för första gången, har behövt tacka nej till ytterligare deltagare från USA.

– Trycket är så pass stort att vi dessvärre måste begränsa antalet amerikanska aktörer på Swedish Workshop nu för att få plats med andra, vilket så klart är lite trist, säger Visit Swedens vd Susanne Andersson.

(Annonslänk)

Detta ökade intresse för Sverige som turistdestination stöds av ny Google-statistik, vilket speglar det växande globala nyfikenheten på Sverige. Med ett uppdrag från den svenska regeringen att marknadsföra landet som en attraktiv destination, står Visit Sweden inför den positiva utmaningen att balansera efterfrågan med möjligheterna till interaktion och nätverkande under evenemanget.

Årets upplaga av Swedish Workshop samordnas även med den globala hållbarhetskongressen GSTC2024, som hålls av Global Sustainable Tourism Council på Kungliga Djurgården i Stockholm. Denna unika möjlighet att delta i båda evenemangen understryker Sveriges engagemang för hållbar turism och innovation inom besöksnäringen.

Med en vision om att Sverige ska vara världens mest hållbara och attraktiva resmål senast år 2030, är Swedish Workshop en kritisk del i Visit Swedens strategi att främja hållbart resande och långsiktigt värde för både besökare och de lokala samhällena.

– Det är tydligt att det internationella intresset för Sverige som resmål är stort. Vi ska titta på om vi kan göra något ytterligare för alla de amerikanska researrangörer som vill hitta partners i Sverige, eftersom alla inte kommer att få plats, säger Anneli Crichlow som är Visit Swedens evenemangsansvarige för Swedish Workshop.

Swedish Workshop sätter Södertälje på kartan.

– Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att visa staden från sin bästa sida och låta besökarna upptäcka Södertälje som besöksmål. Det är viktigt både ur ett turismekonomiskt perspektiv – och att vi bygger en stolthet hos oss som bor och arbetar här. Södertälje har mycket att erbjuda, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City

Läs även: – Södertälje värd för ett stort internationellt evenemang

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 16:00
Senast uppdaterad: 18 april 2024 16:04

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors