Företag i fokus:

Skådespelaren Bruno Fuentes öppnar ny restaurang i Södertälje

Bruno12

Bruno Fuentes, medverkar just nu i senaste Beckfilmen. Foto: Alexander Isa.

Skådespelaren Bruno Fuentes arbetar engagerat med ungdomar och är just nu aktuell i långfilmen Beck. Nu ger han sig också in i restaurangbranschen med ett nytt och spännande koncept i Södertälje.

– Det blir ett helt nytt tapas-koncept. Riktiga tacos, med inslag av det mexikanska och peruanska köket, säger skådespelaren och Södertäljebon Bruno Fuentes, till Telgenytt.

33-åringen Fuentes är ett välkänt ansikte i Södertälje som älskar att ha fullt upp och som just nu medverkar i Becks nya långfilm som sänds på Cmore.

När Telgenytt möter Bruno Fuentes i centrum har han fullt upp inför premiären av nya restaurangen Taquerian, som väntas inträffa i mitten av april.

Han har nämligen tagit över Wayne´s Coffe lokalen som huserade i Gamla Rådhuset på Stora Torget som just nu får ett ansiktslyft. I samråd med kommunen arbetar parterna gemensamt för att säkerställa att ombyggnationen av lokalen i byggnaden, som uppfördes år 1734 och anses var en av Södertäljes äldsta byggnad, går korrekt till.

Han investerar i nytt restaurangkoncept med inslag av det mexikanska och peruanska köket. Foto: Alexander Isa.

– Varenda lite detalj som ändras måste godkännas, vilket jag tycker är väldigt bra. Den här byggnaden har ett stort kulturhistorisk värde för Södertälje som givetvis måste bevaras, säger han.

Men den största förändringen sker utomhus. Uteserveringen som har ett söderläge kommer med en latino-känsla, tapas mat, exotiska drinkar – och självklart latinomusik, berättar 33-åringen Bruno Fuentes.

– Vi har rivit den gamla uteserveringen och beställt helt nytt som levereras inom kort. Det blir väderskyddat, fem meter bredare än tidigare med en utomhusbar och kommer ha ett av Södertäljes bästa sollägen. Här kommer man kunna sitta och njuta av solen in på småtimmarna, säger Fuentes.

Samtidigt som han investerar helhjärtat i den nya restaurangen medverkar han i Becks nya långfilm, Quid pro quo, som hade premiär den 17 mars. Skådespelaren Fuentes har även deltagit i flera reklamfilmer och TV-serier, men gjorde nyligen debut i långfilm Beck där han har rollen som Pedro Sánchez och ställs sida vid sina med Game Of Thonres-stjärnan, Kristofer Hivju.

Stjärnan från Game of Thrones Kristofer Hivju och Södertäljebon, Bruno Fuentes. Foto: Johan Paulin

Men trots sina framgångar inom skådespelerit vill Fuentes i nuläget investera all sin tid och energi på nya restaurangen Taquerian på Stora Torget.

– Som tur är så har jag inga TV-jobb just nu vilket gör det enklare att fokusera på restaurangen. Däremot arbetar jag med mitt ordinarie jobb samtidigt som jag drar ingång den nya verksamheten, men jag får ihop det. Jag tycker om att ha flera bollar i luften, säger en glad Bruno Funetes.

 Vad fick dig att investera nytt i Södertälje?

– Det var inget som var planerat egentligen. Jag fick chansen samtidigt som jag ser att det finns ett stort behov av fler valmöjligheter när det kommer till restauranger i Södertälje.

Restaurangen Taquerian på Stora Torget väntas öppna dörrarna den 17 april och i början av maj beräknas uteserveringen stå helt klar.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 mars 2023 14:57
Senast uppdaterad: 25 mars 2023 15:03

JUST NU: Pappan begärd häktad för dubbelmord i Lina Hage

Polis

Foto: Shamash Oyal

Efter att två barn under tio år hittats döda i sitt hem greps båda föräldrarna, misstänkta för mord. Modern släpptes dock fri från misstankar medan åklagaren begär att fadern häktas.

(Annonslänk)

Det var på tisdagskvällen som den tragiska händelsen inträffade där två minderåriga barn hittades döda i en bostad. Enligt Aftonbladet hittades barnen döda i en säng.

På plats kunde polisen gripa två misstänkta personer, barnens föräldrar. Mamman person som tidigare varit anhålle släpptes på frifot under torsdagen och är inte längre misstänkt för brott.

– En av de anhållna är släppt för att personen inte längre är misstänkt för brott. Brottsutredningen fortgår med full kraft, med förhör, kompletterande brottsplatsundersökningar och andra tekniska undersökningar, sade åklagare Ulrika Rosén

Dock hölls pappan kvar i polisens förvar.
Under fredagen meddelade åklagaren att mannen, enligt uppgifter i 35-årsåldern, begärs häktad för dubbelmord på två barn i Lina Hage.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 april 2024 12:08
Senast uppdaterad: 26 april 2024 12:08

Kollision mellan hästtransport och personbil

Lasar1

Läsarbild

En olycka inträffade på fredagsmorgonen i Södertälje när en hästtransport och en personbil kolliderade under en vänstersväng.

(Annonslänk)

På väg in på Morabergsvägen från länsväg 225 klockan 08:06 på Morabergsvägen inträffade en kollision mellan två fordon, en hästtransport och en personbil. Olyckan resulterade i tillfällig trafikblockering på olycksplatsen fram till klockan 09:45.

Ingen av de inblandade, varken människor eller hästen, rapporterades ha fått några allvarliga skador som krävde akut sjukhusvård. Polisen har dokumenterat händelsen och upprättat en anmälan gällande vårdslöshet i trafiken och vållande till kroppsskada.

Läsarbild

Läsarbild

Läsarbild

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 april 2024 11:30
Senast uppdaterad: 26 april 2024 12:06

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors