Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Skådespelaren Bruno Fuentes öppnar ny restaurang i Södertälje

Bruno12

Bruno Fuentes, medverkar just nu i senaste Beckfilmen. Foto: Alexander Isa.

Skådespelaren Bruno Fuentes arbetar engagerat med ungdomar och är just nu aktuell i långfilmen Beck. Nu ger han sig också in i restaurangbranschen med ett nytt och spännande koncept i Södertälje.

– Det blir ett helt nytt tapas-koncept. Riktiga tacos, med inslag av det mexikanska och peruanska köket, säger skådespelaren och Södertäljebon Bruno Fuentes, till Telgenytt.

33-åringen Fuentes är ett välkänt ansikte i Södertälje som älskar att ha fullt upp och som just nu medverkar i Becks nya långfilm som sänds på Cmore.

När Telgenytt möter Bruno Fuentes i centrum har han fullt upp inför premiären av nya restaurangen Taquerian, som väntas inträffa i mitten av april.

Han har nämligen tagit över Wayne´s Coffe lokalen som huserade i Gamla Rådhuset på Stora Torget som just nu får ett ansiktslyft. I samråd med kommunen arbetar parterna gemensamt för att säkerställa att ombyggnationen av lokalen i byggnaden, som uppfördes år 1734 och anses var en av Södertäljes äldsta byggnad, går korrekt till.

Han investerar i nytt restaurangkoncept med inslag av det mexikanska och peruanska köket. Foto: Alexander Isa.

– Varenda lite detalj som ändras måste godkännas, vilket jag tycker är väldigt bra. Den här byggnaden har ett stort kulturhistorisk värde för Södertälje som givetvis måste bevaras, säger han.

Men den största förändringen sker utomhus. Uteserveringen som har ett söderläge kommer med en latino-känsla, tapas mat, exotiska drinkar – och självklart latinomusik, berättar 33-åringen Bruno Fuentes.

– Vi har rivit den gamla uteserveringen och beställt helt nytt som levereras inom kort. Det blir väderskyddat, fem meter bredare än tidigare med en utomhusbar och kommer ha ett av Södertäljes bästa sollägen. Här kommer man kunna sitta och njuta av solen in på småtimmarna, säger Fuentes.

Samtidigt som han investerar helhjärtat i den nya restaurangen medverkar han i Becks nya långfilm, Quid pro quo, som hade premiär den 17 mars. Skådespelaren Fuentes har även deltagit i flera reklamfilmer och TV-serier, men gjorde nyligen debut i långfilm Beck där han har rollen som Pedro Sánchez och ställs sida vid sina med Game Of Thonres-stjärnan, Kristofer Hivju.

Stjärnan från Game of Thrones Kristofer Hivju och Södertäljebon, Bruno Fuentes. Foto: Johan Paulin

Men trots sina framgångar inom skådespelerit vill Fuentes i nuläget investera all sin tid och energi på nya restaurangen Taquerian på Stora Torget.

– Som tur är så har jag inga TV-jobb just nu vilket gör det enklare att fokusera på restaurangen. Däremot arbetar jag med mitt ordinarie jobb samtidigt som jag drar ingång den nya verksamheten, men jag får ihop det. Jag tycker om att ha flera bollar i luften, säger en glad Bruno Funetes.

 Vad fick dig att investera nytt i Södertälje?

– Det var inget som var planerat egentligen. Jag fick chansen samtidigt som jag ser att det finns ett stort behov av fler valmöjligheter när det kommer till restauranger i Södertälje.

Restaurangen Taquerian på Stora Torget väntas öppna dörrarna den 17 april och i början av maj beräknas uteserveringen stå helt klar.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 mars 2023 14:57
Senast uppdaterad: 25 mars 2023 15:03

Liberalerna: Dags att stärka det svenska medborgarskapet

Svenska flaggan Nationaldagen Pixabay

Foto: Pixabay.

I dagarna firar vi Sveriges nationaldag och i samband med det välkomnas nya svenska medborgare i Södertälje kommuns gemenskap under en medborgarskapsceremoni. Som ny svensk medborgare behöver man dock mer än ett svenskt pass och jordgubbstårta – man behöver en ärlig chans att bli en del av det svenska samhället.

Medborgarskapet är biljetten in i det svenska samhället och bör vara ett kvitto på att integrationen har fungerat och att man har blivit en del av det svenska samhället. Så är det inte idag.

Liberalerna har länge arbetat för att höja medborgarskapets status, till exempel med språkkrav för medborgarskap och medborgarskapsceremonier, för att fira att fler vill bli en del av vår gemenskap och förstår vad det innebär.

Idag kan man få sitt medborgarskapsdiplom utan att kunna läsa vad som står på det. Det är ett misslyckande för inkluderingstanken och integrationen. Liberalernas integrationspolitik har som mål att de som kommer till Sverige ska bli medborgare och fullt ut ingå i samhällsgemenskapen. Att kunna svenska språket är en nyckel till att bli en del av samhället, skaffa sig ett jobb och förverkliga sina drömmar.

Gruppledaren för Liberalerna i Södertälje, Metin Hawsho.

I takt med att vi kräver mer av alla som vill bli svenska medborgare blir medborgarskapet ännu mer värt att fira. Att någon ansträngt sig för att lära sig vårt språk och hur den svenska demokratin fungerar är värt att uppmärksamma. 

Därför föreslår Liberalerna: 

  • Inrätta svenska språkets dag. På samma sätt som vi firar andra betydelsefulla dagar, nationaldagen eller FN-dagen, borde vi fira alla de som lär sig det svenska språket.
  • Bättre medborgarskapsceremonier. Medborgarskapsceremonierna bör bli mer högtidliga. De som blir medborgare bör därför få en medborgarskapsmedalj i samband med ceremonin.
  • Personligt medborgarskapssamtal. Förutom kravpå kunskaper i svenska och om det svenska samhället, anser Liberalerna att ansökan om medborgarskap ska inkludera ett personligt möte – ett medborgarskapssamtal. Samtalet syftar till att förklara och diskutera vad det svenska medborgarskapet innebär och vilka rättigheter och skyldigheter det medför.

Liberalerna vill välkomna fler nya svenska medborgare till den svenska gemenskapen. Det är värt att fira en dag som nationaldagen.

Metin Hawsho, Gruppledare för Liberalerna i Södertälje

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 juni 2023 04:00
Senast uppdaterad: 1 juni 2023 21:58

BILDEXTRA: Här firar Bergvik 60 år

DSC_0011

Foto: Alexander Isa

Under lördagen firade Bergvik sitt imponerande 60-årsjubileum med en välbesökt tillställning som pågick från klockan 11 till 15:00. Det bjöds på en rad spännande aktiviteter och möjlighet att träffa lokala företrädare.

Bergvik fyllde hela 60 år och det skulle självklart firas ordentligt. Under den soliga lördagen bjöd området in till en festlig tillställning som lockade besökare i alla åldrar.

Bland annat var Bokbussen på plats för att erbjuda möjligheten att låna och läsa något spännande under sommaren. Barnen hade fullt upp med roliga aktiviteter som fiskdamm, hoppborg och en spännande tipspromenad med chans att vinna fina priser. Dessutom hade man chansen att träffa representanter från Telge Bostäder och Hyresgästföreningen Södertälje/Nykvarn för att diskutera viktiga ärenden och få information.

För de som blev hungriga fanns det möjlighet att avnjuta färska och smakrika hamburgare från den omtyckta Berdman Burgers och Aleksandar Leskinens vid stekplattan, som serverade sina läckra kreationer under hela evenemanget. Och för att stilla sötsuget bjöds det självklart på fika till alla besökare.

Läs även: – Atze förverkligade sin dröm – Nu rullar familjen fram succén

Bokbussen på plats. Anna Palm Kåberg och Martin Ahlman från Södertäljes stadsbiblotek. Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 juni 2023 18:12
Senast uppdaterad: 5 juni 2023 18:20

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors