Företag i fokus:

Annons

Södertäljeföretaget och Mirna Kass Elias hyllas nationellt

82D26E87-7BF5-4777-BBEF-6070AEF2CB56

Mirna Kass Elias, samordnare och Donnie Senkal, VD Clustera Sverige

Södertäljeföretaget Clustera och samordnaren Mirna Kass Elias hyllades under ”Arbetsmarknadsdagen 2023” för sina fantastiska insatser.

Clustera Sverige har lång erfarenhet av arbetsmarknadsfrågor och är en rikstäckande aktör inom matchning, bemanning samt omställning. Södertäljeföretaget är en del av en global koncern med över 14.000 medarbetare runt om i världen som hjälper människor att uppnå sina mål och komma ut på arbetsmarknaden.

När arbetsmarknadsdagen 2023, som är en mötesplats för hela Sveriges arbetsmarknad, med inspirerande panelsamtal och föreläsningar, gick av stapeln var Södertäljeföretaget en av flera aktörer på plats. Under eventet stod Södertäljebon Mirna Kass Elias och Clustera Sverige som nominerade till ”Årets Matchningsinsats 2022”. Totalt hade 35 hade kandidater nominerats.

Efter en överläggningen beslutade juryn att tilldela priset till Kass Elias och Clustera Sverige för deras framgångsrika arbete med att hjälpa människor att komma ut på arbetsmarknaden.

”Det sägs att ingen matchning är för svår för vår prisvinnare. Utifrån devisen ”gräv där du står” har hon under årens lopp successivt byggt upp ett imponerande kontaktnät och ett stort förtroende hos både arbetsgivare och arbetssökande. Hennes driv och engagemang har hjälpt hundratals arbetssökande till jobb eller studier.”, löd nomineringen om Södertäljebon Mirna Kass Elias.

Södertäljebon Mirna Kass Elias

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 mars 2023 13:20
Senast uppdaterad: 23 mars 2023 13:55

Ny tidtabell för SL presenterad – förändringar för Södertälje

Tåg Pendel

Foto: Alexander Isa

SL lanserar en ny tidtabell från och med den 10 december, som innebär några förändringar, särskilt för busslinjer med parallellgående trafik. Vissa busslinjer kommer att dras in helt och andra får glesare trafik.

För Södertälje med omnejd innebär den nya tidtabellen bland annat att busslinje 785, som går mellan Södertälje centrum och Mörkö, ersätts av anropsstyrd kollektivtrafik – så kallad ”Mörkötrafik” – där resenärer bokar resa i förväg. Detta testas under ett år från och med den 1 december.  

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Vad gäller pendeltågen får linje 41 mellan Uppsala/Märsta och Södertälje minskat utbud under vardagar i mellantrafiken mellan Märsta och Tumba.

Dessutom kommer förstärkningslinje 44 mellan Kalhäll och Tumba inte att gå. Orsaken till förändringarna är ökade kostnader samtidigt som resandet har minskat.  

Tidtabellen kommer att gälla fram till den 21 juni då sommartidtabellen tar vid.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 08:30
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:35

Södertäljebo krävs på över 300.000 kronor

Kronofogden

Foto: Alexander Isa

En man från Södertälje står inför betalningskrav efter att ha mottagit 325 000 kronor i felaktigt utbetald ersättning från Försäkringskassan. Nu har ärendet eskalerat till Kronofogden för indrivning av skulden.

I Södertälje har en man blivit skyldig Försäkringskassan en betydande summa pengar. Mannen har inte återbetalat 325 000 kronor som han felaktigt fått i ersättning från myndigheten. För att återkräva dessa pengar har Försäkringskassan nu vänt sig till Kronofogden.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Kronofogden har skickat ett betalningsföreläggande till mannen, vilket är det första steget i processen för att återkräva skulden.

Om mannen väljer att betala tillbaka skulden, kommer Försäkringskassan att dra tillbaka sin ansökan om betalningsföreläggande. Mannen har också möjlighet att bestrida skulden. Om så sker, måste Försäkringskassan överväga att ta ärendet vidare till domstol för att få skulden juridiskt fastställd.

Om skulden inte betalas eller bestrids, kommer Kronofogden att fastställa skulden och inleda processen för att driva in den. Denna händelseutveckling understryker vikten av korrekt hantering av offentliga medel och de konsekvenser som kan uppstå vid felaktiga utbetalningar.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:34

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors