Södertälje kommun
🕝 2 minuter
Här besöker Sveriges statsministern unga i Hovsjö
Publicerad 17 mars 2023 06:00
Uppdaterad 17 mars 2023 13:27

Nina Baresso och statsministern Ulf Kristersson (M)

Under torsdagen fick Södertälje besök av Sveriges statsminister som träffade flera unga flickor i Hovsjö, men även flera Södertäljeprofiler. Besöket var en del av regeringens satsning på idrott i utsatta områden.

På torsdagseftermiddagen besökte statsminister Ulf Kristersson (M) och socialminister Jakob Forssmed (KD) Hovsjö i Södertälje och togs emot av bland annat Södertäljeprofilerna Nina Baresso och Alexander Wikner från SBBK. Politikerna minglade i idrottshallen, svarade på frågor och passade även på att spela basket med de unga flickorna.

– Det var härligt att ha statsministern Ulf Kristersson och idrottsministern Jakob Forssmed på besök. Barnen var helt begeistrade. Det var nog en stor upplevelse för många av dem, säger basketikonen från Södertälje, Nina Baresso, till Telgenytt.

Foto: Telge

Besöket är en del av regeringens nya satsning på idrott i utsatta områden som tidigare aviserades i kommande budgetar. Syftet är att främja idrott för barn och ungdomar och även för att skapa en meningsfull vardag.

– Att skapa en bättre framtid för barn och unga är allas ansvar. Vi har ett fantastiskt föreningsliv här i Södertälje och det här initiativet är ett bra exempel på just det. Alla behöver hjälpas åt och det krävs en god samverkan. Men vi får inte glömma att det är föreningarna, ledarna och skolans medarbetare som är de riktiga hjältarna. Och så barnen förstås, säger Alexander Wikner till Telge.

Pengarna som kommer att tilldelas till Riksidrottsförbundet som därefter fördelar pengarna vidare till områden med permanenta verksamheter och olika idrotter. Totalt kommer över 100 miljoner kronor att tilldelas idrottsaktiviteter i de utsatta områden.

– Jag tror och hoppas att i samband med det stora bidraget kunna investera i att få fler ledare att engagera sig i föreningslivet. Kan vi få fler ledare närvarande så finns det större möjlighet att kunna fånga upp barnen och ge dem en meningsfull fritid. En ledare blir också en förebild på många sätt och det är vad barnen behöver, säger Nina Baresso.

Statsministern visade sina kunskapar i basketboll.

Statsministern Ulf Kristersson (M) och Södertäljeprofilen Nina Baresso

Jakob Forssmed (KD) och Nina Baresso

Dela artikeln