🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Mordet i Ronna - Ytterligare fem personer gripna
Publicerad 16 mars 2023 21:30
Uppdaterad 16 mars 2023 22:19

Polisen på plats efter mordet i Ronna. Foto: Shamas Oyal

Polisens intensiva arbete för att lagföra och identifiera kriminella i Södertälje fortsätter. Nu har polisen gripit ytterligare fem personer med anknytning till mordet på 41-åringen i Ronna i fjol.

Lördagskvällen den 1 oktober 2022 sköts en 41-åring man av en maskerad person på elcykel på Enhörnaleden vid Ronnaskolan. Mannen sköts med flera skott och avled på plats. Flera personer är sedan tidigare gripna misstänkta för delaktighet i mordet 41-åringen. Bland annat greps den misstänkte mördaren, en 17-åring medborgare i Afghanistan, bara några dagar efter mordet och tros vara äldre än vad han anger sig själv för att vara.

Under tisdagen greps polisen ytterligare fem personer för koppling till mordet den 1 oktober 2022. Samtliga personer har varit anhållna i sin frånvaro fram till gripandet och misstänkts för grovt skyddande av brottsling, medhjälp till mord och underlåtenhet av avslöja mord.

Två män, en 18-åring och 20-åring, har begärts häktade av åklagare under torsdagen. Totalt är nu elva personer frihetsberövade med koppling till mordet på 41-åringen den 1 oktober 2022.

Mördaren fångas på bild körandes i riktning mot Lina, precis efter dödsskjutningen den 1 oktober 2022. Foto: Polisen.

Dela artikeln