Företag i fokus:

Trafiken över kanalen stängs av för underhållsarbete

CC

Saltsjöbron. Foto: Creative Commons.

I veckan påbörjades ett stort underhållsarbete av motorvägsbroarna över Södertälje kanal. Ett arbete som innebär att trafiken stängs av vissa tider på dygnet.

Trafikverket jobbar kontinuerligt med att underhålla och förbättra vägar och broar för att säkerställa trafiksäkerheten. Nattetid, mellan den 13 och 16 mars kommer Trafikverket att utföra underhållsarbete på två motorvägsbroar över Södertälje kanal.

Arbetet kommer att utföras nattetid för att minimera trafikstörningar och trafiken på broarna kommer att stängas av under arbetet på grund av säkerhetsskäl. Trafikanter uppmanas att följa orange vägvisning för omledning.

De bägge motorvägsbroarna kommer att inspekteras från krankorg med personal under broarna. Syftet med detta är att undersöka broarnas konstruktion och eventuella skador, samt att se till att broarna uppfyller säkerhetskraven.

Avstängning sker:

 • 2023-03-13 Norrgående från trafikplats Saltskog-Moraberg
  mellan klockan 22.00 – 05.00
 • 2023-03-14 Norrgående från trafikplats Saltskog-Moraberg 
  mellan klockan 22.00 – 05.00
 • 2023-03-15 Sydgående från trafikplats Moraberg-Saltskog 
  mellan klockan 22.00 – 05.00
 • 2023-03-16 Sydgående från trafikplats Moraberg-Saltskog
  mellan klockan 22.00 – 05.00

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 mars 2023 12:25
Senast uppdaterad: 14 mars 2023 12:25

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors