🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Nytt upplägg för tågtrafiken
Publicerad 14 mars 2023 13:24
Uppdaterad 14 mars 2023 13:24

Foto: Alexander Isa.

Nu har SL presenterat nya tider för pendeltågen på grund av en fortsatt personalbrist som skapat stora problem och förseningar i tågtrafiken senaste veckorna.

MTR har föreslagit åtgärder för att minska antalet inställda turer med kort varsel. Det nya trafikupplägget innebär att pendeltågstrafiken kommer att gå med färre turer än vanligt från och med imorgon, tisdag den 14 mars, till den 20 mars.

Personalbristen kopplas till sjukskrivningsprotester efter att tågvärdarna avvecklades på pendeltågen. Detta har lett till att SL har en tillfällig lösning för att få ordning på trafiken. Den tillfälliga lösningen innebär dock färre turer än normalt, vilket kan leda till att många resenärer påverkas negativt.

På måndag till fredag går tågen mellan Stockholm City och Södertälje C var 15:e minut, medan tågen under lågtrafik går enligt tidtabell.

Linje 48 mellan Gnesta och Södertälje C har inställda tåg vartannat tåg på vardagar i högtrafik och vartannat tåg på helger till/från Järna mellan klockan 9 och 19.

SLs hemsida kan du läsa mer om nya upplägget.

SL och MTR arbetar för att hitta en långsiktig lösning på problemet med personalbristen och förseningarna i tågtrafiken. Det är fortfarande oklart när situationen kommer att normaliseras och när resenärerna kan förvänta sig en fullständig återgång till det vanliga trafikupplägget.

Dela artikeln