Företag i fokus:

Anstalten Hall i Södertälje inviger 120 nya platser

9779531B-2FD8-4D15-8359-5CF29A8F3A19

Foto: Kriminalvården.

Under veckan invigde högsäkerhetsklassificerade anstalten Hall i Södertälje 120 nya platser. En modern utbyggnad med fler faciliteter.

Kriminalvården i Sverige bygger ut för att möta behovet av nya intagna runt om i landet. Under 2022 öppnades över 400 anstaltsplatser.

– Kriminalvården har en mycket ansträngd platssituation. Att skapa fler platser är viktigt för att
vi ska kunna klara våra centrala uppdrag även i framtiden: Att verkställa straff och minska
risken för återfall i brott, säger generaldirektör Martin Holmgren.

Anstalten Hall, som är en högsäkerhetsklassificerad anstalt, invigde nyligen den första etappen i sin modernisering och expansion, en ny fängelsebyggnad med 120 celler och fyra promenadgårdar. Det är däremot inte beslutat hur framtida steg kommer att se ut, men denna utbyggnad ökar antalet arbetstillfällen vid anstalten från cirka 250 till 400.

Rekrytering av cirka 150 nya medarbetare pågår parallellt under utbyggnaden.

– De här lokalerna är anpassade efter hur vi vill bedriva kriminalvård. Det är något att vara stolt över, och det ska bli roligt att introducera nya medarbetare här, säger Kriminalvårdsinspektören Lisa Bergsten.

Byggnaden är väl anpassad för modern kriminalvård och erbjuder även sysselsättningslokaler, vuxenutbildning och en idrottshall. Samtidigt tittar anstalten på möjligheter till ytterligare kapacitetsutökning.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 mars 2023 18:34
Senast uppdaterad: 10 mars 2023 18:40

Strejk hotar skolkök – Föräldrar uppmanas förbereda matsäck

Barn-skola-1-mat-Pexels-1

Foto: Pexels

På grund av låsta löne- och arbetsvillkorsförhandlingar riskerar flera arbetsplatser i Södertälje, inklusive skolkök, att drabbas av strejk från och med imorgon. Kommunen uppmanar nu vårdnadshavare att förbereda matsäckar till sina barn.

I ljuset av ett strejkvarsel som omfattar flera yrkesgrupper inom utbildningskontorets köksenheter, har Södertälje kommun gått ut med en uppmaning till föräldrar att lämna lunch-matsäckar till sina barn.

Bland de drabbade enheterna återfinns Förskolan Bofinken, Ljungbacken, Mölnboskogen, Viksberg, samt Igelsta grundskola, Mölnboskolan och Vikbergskolan. Denna åtgärd är nödvändig då strejken, som är planerad att börja den 18 april klockan 07:00, kommer att påverka vanlig matdistribution.

(Annonslänk)

Förhandlingar mellan Sveriges kommuner och regioner (SKR), Sobona och fackförbundet Kommunal har inte resulterat i ett nytt kollektivavtal, vilket har lett till varsel om strejk. Om strejken blir av kommer Södertälje kommun att erbjuda enklare matalternativ, som frukt, blåbärssoppa och smörgåsklämmor, men det råder osäkerhet om strejkens längd och fortsatta påverkan.

Kommunen har informerat vårdnadshavarna om att alla barn behöver medföra en egen lunch-matsäck på torsdag och fredag. Vattenflaskor, bestick eller engångsbestick bör också inkluderas. Ytterligare information kommer att ges beroende på hur situationen utvecklas och om strejken fortsätter in i nästa vecka.

Läs även: – Strejkhot över Södertälje – Konflikt med arbetsgivarna

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 11:32
Senast uppdaterad: 17 april 2024 11:39

Företaget korad till Årets Cityföretag vid Södertäljegalan

City

Foto: Södertälje City

Under tisdagskvällen hyllades det lokala näringslivet vid Södertäljegalan, där ICA Kringlan korades till Årets Cityföretag 2023. Denna utmärkelse betonar vikten av framstående lokala företag.

Södertäljegalan, som ägde rum under tisdagen, är en årlig tillställning som syftar till att stärka det lokala företagsklimatet och lyfta fram företag och personer som bidrar positivt till Södertäljes samhälle. Galan arrangerades gemensamt av Södertälje Kommuns Näringslivsavdelning och Företagarna Södertälje-Nykvarn.

Under evenemanget, som är en del av Södertälje Företagardag, tilldelades ICA Kringlan utmärkelsen Årets Cityföretag. Butiken, belägen i shoppingområdet Kringlan, vann priset i konkurrens med andra framstående lokala verksamheter, inklusive klädbutiken Johnells och Caesars American & Italian Kitchen, en populär restaurang vid Stora Torget.

Utmärkelsen är en erkänsla av ICA Kringlans betydande insatser och dess roll i att förbättra handelsmiljön i stadskärnan. Denna framgångsrika kväll fortsätter att stärka Södertäljes rykte som en stad som värdesätter och stödjer sitt lokala näringsliv.

Juryns motivering:
Årets Cityföretag prisas för sin förmåga att erbjuda personlig och kompetent service som sätter individen i centrum. Med stort hjärta för kundens behov skapas långvariga och positiva relationer med stadskärnans besökare.

Den positiva andan genomsyrar hela företaget – och lika mycket som man brinner för kunden brinner man också för hela staden och dess välmående. Engagemanget är stort i att skapa gemenskap och delta i aktiviteter som är öppna för alla. På så vis förmedlar man Södertäljeandan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 09:47
Senast uppdaterad: 17 april 2024 09:47

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors