Företag i fokus:

Han lämnar vd-posten efter fyra år för nytt toppjobb

2D46B928-B71E-4E7F-BDB2-0F42D84917FA

Foto: Pressbild Telge / Alexander Isa

Han tog över rollen som VD för Telge Bostäder och Telge Hovsjö 2019. Nu, fyra år senare, avgår Pontus Werlinder för att att ta sig an ett nytt toppjobb – i Göteborg.

– Pontus är en stor tillgång för Telge Bostäder. Vi kommer sakna hans närvarande ledarskap och breda engagemang för att utveckla Södertälje, säger Helena Forslund, styrelseordförande i Telge Bostäder, i ett pressmeddelande.

År 2017 klev Werlinder in i koncernen som fastighetschef på Telge Bostäder och Telge Hovsjö, men också som tillförordnad vd för bolaget i samband med att Juan Copovi-Mena tillträdde som vd för Telge AB. Två år senare, hösten 2019, tog han överrollen som ordinarie vd.

Nu lämnar han Södertäljekoncernen för att bli vd för Bostadsbolaget inom Framtidskoncernen i Göteborg.

– Jag har trivts väldigt bra och jag tar med mig allt positivt som vi åstadkommit under åren. Jag tycker att Södertälje är en spännande plats och kommer alltid att inspireras av den starka viljan till förändring som finns i den här kommunen. Men nu är det dags för mig att låta flyttlasset gå, säger Pontus Werlinder.

Han tillträder sin nya roll i Göteborg i september i höst, men fram till dess fortsätter han sin roll som vd för Telge Bostäder och Telge Hovsjö.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 mars 2023 12:55
Senast uppdaterad: 7 mars 2023 12:15

Bil voltade och landade på taket

IMG_2097

Läsarbild

En personbil voltade flera gånger och landade på taket. Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen.

Larmet inkom till SOS Alarm vid 19:30 på fredagskvällen. En personbil var inblandad i en singelolycka vid OKQ8 i Weda på Stockholmsvägen. Fordonet voltade av okänd anledning och landade på taket.

Räddningstjänst, ambulans och polis anlände snabbt till olycksplatsen.

Enligt uppgifter till Telgenytt befann sig minst två personer i bilen vid olyckstillfället och fick hjälp av allmänheten att ta sig ut ur fordonet. Enligt uppgifte har ingen av personerna ådragit sig allvarliga skador.

En av de första personerna som kom till platsen var Michel Varli, ägare av restaurang Milano. Han befann sig vid OKQ8 när fordonet voltade cirka tre varv innan det landade på taket.

Michel Varli, ägare av restaurang Milano, först på plats

– Jag hörde en kraftig smäll och förstod att det var något allvarligt. Jag sprang dit och tillsammans med två andra slet upp dörrarna för att få ut personerna. Lyckligtvis kom ingen till skada, säger Michel Varli till Telgenytt.

Enligt Varli slets ena däcket av och bråte landade på vägen, vilket han och några andra såg till att flytta åt sidan för att trafiken skulle kunna flyta på. Vid 20-tiden väntade fordonet på att bärgas från platsen.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 20:07
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 00:12

Milla Sjöstrand rankad som en av Sveriges största talanger

Milla, Foto Michiel Pompert

Milla Sjöstrand
Foto: Michiel Pompert

Milla Sjöstrand, 16, från Södertälje, har klättrat på Aftonbladets årliga ranking av Sveriges största talanger.

Aftonbladets Sportbladet har för tredje året i rad listat Sveriges mest lovande talanger inom olika sporter, och bland de topp 20 återfinns Södertäljes egna racingstjärna, Milla Sjöstrand. Milla, som är Sveriges snabbaste kvinnliga gokartförare, har imponerat stort på motorsportscenen och utses till Sveriges största talanger mellan 15 och 20 år. Hon avancerar från plats 20 förra året till plats 18 i år.

(Annonslänk)

Sjöstrand har deltagit i FIA:s satsningar på kvinnliga förare och tar nu sin karriär utomlands. Under 2024 tävlar hon för MP Motorsports kartingteam Kartstore Benelux i det nederländska mästerskapet.

Nu berättar hon för Aftonbladet om bytet till banracing och målsättningen att köra F1 i framtiden.

– Min målsättning är att utveckla min körning i en internationell miljö med ett bra team. Det är för mig ett nytt team, nytt chassi, ny motortyp, nya däck och nya banor, men jag vill göra bra resultat under säsongen även om det är mycket att lära mig så här i början, säger hon till tidningen.

Hon har dessutom även inlett ett samarbete med Minardi Management, vilket ger henne goda utvecklingsmöjligheter inom formelbilsracing på flera nivåer, inklusive F4, F1 Academy, Formula Regional, F3 och F2.

Milla Sjöstrand under F4-test i Italien i höstas.
Foto: FIA

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 17:15
Senast uppdaterad: 17 maj 2024 17:16

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors