🕝 1 minuter
Han lämnar vd-posten efter fyra år för nytt toppjobb
Publicerad 7 mars 2023 13:55
Uppdaterad 7 mars 2023 13:15

Foto: Pressbild Telge / Alexander Isa

Han tog över rollen som VD för Telge Bostäder och Telge Hovsjö 2019. Nu, fyra år senare, avgår Pontus Werlinder för att att ta sig an ett nytt toppjobb – i Göteborg.

– Pontus är en stor tillgång för Telge Bostäder. Vi kommer sakna hans närvarande ledarskap och breda engagemang för att utveckla Södertälje, säger Helena Forslund, styrelseordförande i Telge Bostäder, i ett pressmeddelande.

År 2017 klev Werlinder in i koncernen som fastighetschef på Telge Bostäder och Telge Hovsjö, men också som tillförordnad vd för bolaget i samband med att Juan Copovi-Mena tillträdde som vd för Telge AB. Två år senare, hösten 2019, tog han överrollen som ordinarie vd.

Nu lämnar han Södertäljekoncernen för att bli vd för Bostadsbolaget inom Framtidskoncernen i Göteborg.

– Jag har trivts väldigt bra och jag tar med mig allt positivt som vi åstadkommit under åren. Jag tycker att Södertälje är en spännande plats och kommer alltid att inspireras av den starka viljan till förändring som finns i den här kommunen. Men nu är det dags för mig att låta flyttlasset gå, säger Pontus Werlinder.

Han tillträder sin nya roll i Göteborg i september i höst, men fram till dess fortsätter han sin roll som vd för Telge Bostäder och Telge Hovsjö.

Dela artikeln