Företag i fokus:

Annons

Nu har ansökan till sommarens feriepraktik öppnat

Södertälje kommun - FOTO.Alex Ataseven

Arkivbild

Har du barn som är född år 2005-2006, eller är du själv kanske född något av åren? Då ska passa på att ansöka till kommunens feriepraktikplatser redan nu.

Varje år kan elever som är skrivna i Södertälje kommun söka till feriepraktik som erbjuds över sommaren. Ungdomarna får möjligheten att arbeta med bland annat kultur och media, handel, vård och omsorg, pedagogiskt arbete, hotell och restaurang, fastighet och vaktmästeri, ferieentreprenörer, naturbruk, förening och fritid.

Praktikplatsen är riktad till skolungdomar födda 2005-2006 samt ungdomar med särskilda behov födda 2003-2004. Feriepraktik erbjöds tidigare år även till elever som slutar årskurs nio, men efter ett nytt beslut från Utbildningsnämnden sker en ändring i organisationen.

”Nu sker en förflyttning där målsättningen är att kunna matcha feriepraktikplatserna med gymnasieprogrammen. Utvärderingar som gjort av feriepraktiken 2021 och 2022 (verksamhetsbesök och enkätundersökningar) visar också att praktiken blir mer välfungerande för alla om ungdomarna är äldre.”, skriver Södertälje kommun på sin hemsida.

Praktiken kommer att ske under perioden 14 juni-15 augusti med en lön på 77 kr/tim inklusive semesterersättning och ungdomarna kan jobba högst 90 timmar. Ansökan till feriepraktikplatserna stänger den 28 februari.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2023 06:01
Senast uppdaterad: 4 mars 2023 17:01

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

DEBATT: Varför ger kyrkans ledning denna specialbehandling?

Tommy

Foto: Tommy Hanna

Det var en otroligt fin ceremoni när den nya biskopen invigdes idag(lördag 9/12), och hela kyrkan lyste av Guds närvaro. Det var en vacker inramning. Men jag måste rikta viss kritik mot ledningen för S:t Jacobs.

Guds hus är öppet för alla, men varför verkar det som om ledningen ger andra specialbehandling?

”De satt oförtjänt på första parkett. De borde sitta längre bak.”

Vi har kommunstyrelsens ordförande, som gång på gång svartmålar alla assyrier/syrianer som kriminella, samt ledarskribenten i LT, som flera gånger har visat sitt rätta ansikte och sin negativa inställning mot kyrkan och dess medlemmar. De satt oförtjänt på första parkett.

Min farfar har varit en trogen besökare av kyrkan sedan han kom till Sverige för nästan 50 år sedan. Idag satt han nästan längst bak, och han förtjänade verkligen en plats längre fram. Inte de andra två, de borde sitta längre bak. Som jag nämnde tidigare, Guds hus är öppet för alla, och alla är välkomna.
Men i folkmun idag sas det: Varför placerar ledningen dessa två personer på första raden som om de vore själva kungen?

Vi som medlemmar kräver ett uppriktigt svar från ledningen.

Medlem K

BILDEXTRA: Här invigs den nya biskopen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 10 december 2023 05:08

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.