Företag i fokus:

Annons

DEBATT: Attityden mot entreprenörer är förskräcklig

334599388_637463621521133_1967873815029695902_n

Tage Gripenstam. Gruppledare Centerpartiet Södertälje. Foto: Pxhere / Shamash Oyal

Det handlar om byggnation av nya bostäder i Järna. Hanna Klingborg miljöpartist och ordförande i Järna kommundelsnämnd skjuter över hela ansvaret på misslyckade exploateringsärenden på giriga exploatörer. Vi har deltagit i en dialog för att hjälpa till att lösa upp de frågor som fanns runt flera bygglovsärenden i Järna.  

Det fanns/finns inga ohemula krav från intressenten/erna, dessutom oftast okej i enlighet med en visserligen gammal men giltig detaljplan. Och det finns redan ärende i Järna vilket kommundelsnämnden med Hannah i spetsen avslog och efter överprövning förlorade. När ska man lära sig?

Här är det en politisk agenda, främst från miljöpartiet med visst bistånd från Socialdemokraterna hur allting ska vara eller inte vara, därför att det passar dom. Företag är som regel seriösa men efter flera års tragglande för att hitta en samförståndslösning har vi full förståelse för att de sätter ned hälarna och väljer att driva en process mot en bakåtsträvande kommun/kommundel.

Centerpartiet har lagt ett stort engagemang för ett bättre företagsklimat i Södertälje under lång tid och inte minst föregående mandatperiod. Nu bekräftas det att vi arbetat/r i motvind. Vi ger självklart inte upp. Tyvärr är det som händer i Järna mot all förbättring av vårt gemensamma näringslivsklimat i hela Södertälje kommun, inte bara i Järna.

Nu fattas det bara att Miljöpartiet tillsammans med Socialdemokraterna lyckas stoppa exploateringen av Södertuna nya företagsområde. Ett av kommunens viktigaste och bästa lägen för att kunna erbjuda företagsmark tillsammans med Gerstabergs gård.

Per-Anders Fritshammar. Gruppledare för Centerpartiet i Järna kommundelsnämnd

Tage Gripenstam. Gruppledare för Centerpartiet i Södertälje kommun

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2023 16:59
Senast uppdaterad: 4 mars 2023 16:59

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Här skrapar Södertäljebon Flour en halv miljon kronor

IMG_9017

Skärmdump TV4

Onsdagsmorgonen blev en uppfriskande sådan när Södertäljebon Flour lyckades skrapa fram en halv miljon i TV4:s Nyhetsmorgon. – För vinsten vill jag resa till mitt favoritresmål Italien. Antingen Rom, Milano eller Venedig, självklart vill jag ta med mig Gbraiel, säger hon.

Flour från Södertälje fick sin tur i strålkastarljuset som dagens Trisskrapare i TV4 Nyhetsmorgon, där hon skrapade fram en vinst på 500 000 kronor.

Det var i slutet av oktober som Flour fick en överraskning när hon via en onlinelott skrapade fram tre TV-symboler, vilket ledde henne till TV-studion och TV4:s offentliga dragning.

– Jag trodde först inte att jag såg rätt, så jag ringde Gbraiel som kunde intyga att det stämde, berättade Flour.

(Annonslänk)

Med systersonen hejande från sidlinjen fylldes studion med jubel när den efterlängtade vinstsumman avslöjades. En vinst som hon planerar att använda till en längtad resa till Italien tillsammans med sin systerson Gbraiel.

– Vilken fantastisk morgon och vinst, stort grattis! Nu hoppas jag Flour och Gbraiel får en underbar resa till Italien. Flour är årets sjätte vinnare från Stockholms län som skrapat Triss i TV4 Nyhetsmorgon, säger Filippa Jartén, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Södertäljebon Flour
Foto: Svenska spel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 16:04
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 16:04

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors