Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

DEBATT: Attityden mot entreprenörer är förskräcklig

334599388_637463621521133_1967873815029695902_n

Tage Gripenstam. Gruppledare Centerpartiet Södertälje. Foto: Pxhere / Shamash Oyal

Det handlar om byggnation av nya bostäder i Järna. Hanna Klingborg miljöpartist och ordförande i Järna kommundelsnämnd skjuter över hela ansvaret på misslyckade exploateringsärenden på giriga exploatörer. Vi har deltagit i en dialog för att hjälpa till att lösa upp de frågor som fanns runt flera bygglovsärenden i Järna.  

Det fanns/finns inga ohemula krav från intressenten/erna, dessutom oftast okej i enlighet med en visserligen gammal men giltig detaljplan. Och det finns redan ärende i Järna vilket kommundelsnämnden med Hannah i spetsen avslog och efter överprövning förlorade. När ska man lära sig?

Här är det en politisk agenda, främst från miljöpartiet med visst bistånd från Socialdemokraterna hur allting ska vara eller inte vara, därför att det passar dom. Företag är som regel seriösa men efter flera års tragglande för att hitta en samförståndslösning har vi full förståelse för att de sätter ned hälarna och väljer att driva en process mot en bakåtsträvande kommun/kommundel.

Centerpartiet har lagt ett stort engagemang för ett bättre företagsklimat i Södertälje under lång tid och inte minst föregående mandatperiod. Nu bekräftas det att vi arbetat/r i motvind. Vi ger självklart inte upp. Tyvärr är det som händer i Järna mot all förbättring av vårt gemensamma näringslivsklimat i hela Södertälje kommun, inte bara i Järna.

Nu fattas det bara att Miljöpartiet tillsammans med Socialdemokraterna lyckas stoppa exploateringen av Södertuna nya företagsområde. Ett av kommunens viktigaste och bästa lägen för att kunna erbjuda företagsmark tillsammans med Gerstabergs gård.

Per-Anders Fritshammar. Gruppledare för Centerpartiet i Järna kommundelsnämnd

Tage Gripenstam. Gruppledare för Centerpartiet i Södertälje kommun

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2023 16:59
Senast uppdaterad: 4 mars 2023 16:59

Södertälje föll på mållinjen i kampen om priset ”Årets Stadskärna”

IMG_1639

Malmös stad kammade hem utmärkelsen ”Årets Stadskärna”

För 27:e året i rad utsåg Svenska Stadskärnor ”Årets Stadskärna” i Helsingborg. Södertälje gick till finalen där de tävlade mot Sundsvall och Malmö, men till slut var det Malmö som vann utmärkelsen.

Södertälje som arbetar för att vara den självklara mötesplatsen för alla och erbjuda mångfald och puls hela dygnet, nådde inte hela vägen. Södertälje arbetar strategiskt och långsiktigt för att skapa en levande stadskärna där människor trivs, känner sig trygga och välkomna, men räckte inte hela vägen till första platsen. Under kvällens tillställning i Helsingborg, som föregående års vinnare, tilldelades utmärkelsen ”Årets Stadskärna” till Malmö.

Staden belönades för sitt imponerande framsteg i utvecklingen av stadskärnan, vilket uppnåddes genom ett framgångsrikt samarbete mellan privata och offentliga aktörer.

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad som visar på störst framsteg i utvecklingen av centrum i samverkan mellan det privata och det offentliga. Här har Malmö jobbat långsiktigt och samtidigt hela tiden utvecklat sitt arbete, säger Annika Boman, juryns ordförande och vice ordförande i Svenska Stadskärnor.

Juryns motivering:

”Genom ett brett samarbete med professionell attityd och stor kompetens har Malmö planerat och genomfört viktiga gemensamma utvecklingsprojekt. Kulturen får spela en stor roll, trygghetsfrågorna hanteras strukturerat och genom nya utvecklingsmodeller har samarbetet genomförts på bred front. Innovativa trafiklösningar, urbana stråk, attraktiva platser och spännande koncept har tillkommit. Dessutom finns en tydlig strategi för marknadsföring, kommunikation och byggandet av stadens varumärke. Alla vill vara med och bidra till stadens utveckling och attraktivitet.

Södertäljes delegation på plats i Helsingborg. Foto: Södertälje City

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 21:22
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 21:41

Mutfallet tas upp i hovrätten – ”Sista ordet är inte sagt”

Sodertalje-kommun-scaled

Foto/Montage: Alexander Isa

En högt uppsatt kommuntjänsteman i Södertälje och en företagare blev dömda för mutbrott i april av Södertälje tingsrätt. Nu kommer fallet att omprövas efter att hovrätten beslutat att granska tingsrättens beslut.

– Det är glädjande att hovrätten prövar målet. Och självklart är det en lättnad för min klient att sista ordet inte är sagt än, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Mutan som tjänstemannen dömdes för bestod av speltider och sponsorpengar till sonens klubblag, samt ett padelrack till sonen från en företagare som var kopplad till den padelhall där tjänstemannens son arbetade under den aktuella perioden.

Han fälldes för tagande av muta gällande padeltiderna och sponsorpengarna, men friades från anklagelsen om padelracket.

Advokaten Jakob Lindgren försvarar tjänstemannen som dömdes i Södertälje tingsrätt.

I början av maj valde tjänstemannens advokat, Jacob Lindgren, att överklaga domen till hovrätten, som nu väljer att pröva tingsrättens bedömning.

– Det framgår inte av hovrättens beslut varför målet tas upp till prövning, men målet innehåller en rad viktiga frågor som behöver svar. Inte minst vad man får göra som förälder utan att bli anklagad för att ta mutor, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Men enligt advokat Lindgren är det osäkert om det kommer att bli förhandlingar i hovrätten.

– Det kan avgöras på handlingarna, men vi har åberopat vittnesförhör så antagligen blir det förhandling, säger Lindgren.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 20:32
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 20:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors