Företag i fokus:

Södertäljebons nya uppdrag: Teckna årets julkalender

Lina Neidestam, julkalendern 2023

 Foto: Daniel Stigfelt/Sveriges Radio.

Den svenska illustratören, barnboksförfattaren och serieskaparen från Södertälje, Lina Neidestam, har fått uppdraget att illustrerar julkalendern 2023 i Sveriges Radio.

Serietecknaren Lina Neidestam är skaparen av den populära humorserien Zelda, bilderboken Rysliga Förskolan och medskapare av bokserien Asynja. Nu har Sveriges Redio gett henne uppdraget att skapa bilderna till årets julkalender i Barnradion, ”Tjuven på Sankt Nikolaus läroverk”, som är skriven av Astrid Mohlin.

Handlingen utspelar sig i en nära framtid där allt färre firar jul och snön inte längre faller. I en skola djupt inne i en skog i Sverige utbildas julens unga beskyddare, och Dante är ett av tio barn som valts ut för att börja där. Skolan har som uppdrag att sprida julmagi, men snart blir det klart att det finns en tjuv på skolan.

– Lyssnarna kommer att välkomnas in i en magisk julvärld. Sankt Nikolaus läroverk är en internatskola för julmagi. Man kommer få vara med och lösa ett mysterium med mycket oväntade vändningar, och stifta bekantskap med spännande lärare, elever och djur, säger Astrid Mohlin om årets radiojulkalender i ett pressmeddelande.

Lina Neidestam och Astrid Mohlin, författare och regissör. Foto: Daniel Stigfelt/Sveriges Radio.

Astrid Mohlin, författaren och regissören bakom julkalendern, har tidigare skapat flera populära dramapoddar för unga, inklusive ILY (I love you) och Sommarlovsmysteriet i Barnradion. Julkalendern kommer att spelas in i Göteborg under våren, och barnen som är med kommer från olika delar av landet – precis som i berättelsen.

Nu ser Södertäljebon fram emot uppdraget att illustrerar julkalendern som har premiär den 1 december 2023.

– Det roligaste är att få vara med och skapa en helt ny värld. När jag läste berättelsen fick jag direkt upp tydliga bilder av Dante och de andra, det kändes som att de redan fanns, säger Södertäljebon Lina Neidestam i ett pressmeddelande.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2023 04:00
Senast uppdaterad: 2 mars 2023 12:05

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors