Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Telge Energis nya lösning: – Hyresavtal för solceller

Solceller Telge E

Bild: Telge Energi.

Tillsammans med samarbetspartnern, Cloover, vill Telge Energi göra solceller tillgängligt för fler. Nu introducerar bolagen en ny tjänst för privatkunder som vill ha solceller.

Efterfrågan på solceller växer kraftigt. Nu har Telge Energi tagit fram en ny tjänst för svenska konsumenter som vill ha solceller, men som inte har möjlighet att direktbetala eller ta lån. De ges nu möjligheten att långtidshyra en solcellsanläggning och därmed vara en dörröppnare för fler konsumenter att välja en förnybar energiproduktion.

– Vi är stolta över att kunna presentera en produkt som gör det möjligt för långt fler att dra nytta av den energi som solen producerar. Vi vill vara en möjliggörarare för många fler kunder med en önskan att kunna använda, och dra nytta av, solenergi för den egna energiförbrukningen. Vi möter regelbundet konsumenter som tidigare fått avstå en solcellsinstallation av ekonomiska skäl. Vi hoppas nu att dessa, och många fler, ska se en helt ny möjlighet att skaffa en solcellsanläggning till sin fastighet, säger Peter Wigren, solcellsrådgivare vid Telge Energi, i ett pressmeddelande.

Konsumenterna kan redan idag välja mellan tre olika kategorier av hyresavtal baserat på fastighetens förutsättningar och hushållets elförbrukning. Kostnaden för hyresavtalet skräddarsys till varje kund och ska vara en enklare lösning för konsumenter att göra smarta energi-val.

– Vår ambition är hela tiden att hjälpa våra befintliga och nya kunder att välja rätt på elmarknaden. Det handlar givetvis om alla val som har bäring på hushållets elförbrukning och kostnader. Vi tror därför att den här nya tjänsten, att kunna hyra solceller istället för att köpa, är ytterligare ett sätt att förenkla för kunderna att göra smarta energi-val, säger Wigren.

Tjänsten är redan tillgänglig och installationen kommer att unna levereras inom ett par månader från undertecknat avtal.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 februari 2023 10:59
Senast uppdaterad: 27 februari 2023 10:59

Södertäljekillarna invalda i rikstäckande ungdomsråd

34791D09-F0ED-4A4A-998C-6276C05FA84B

George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis. Pressbild: Susanne Kronholm

Tre ungdomar från Södertälje, George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis tar plats i Kulturrådets nybildade ungdomsråd. Tillsammans med flera andra ska de fokusera på flerspråkighet och modersmål.

Ungdomsrådet som inledningsvis består av nio niodeklassare från tre olika skolor i Stockholms län, Södertälje, Järva och Tensta och har handplockats av läsambassadören Nioosha Shams.

Nioosha Shams är Sveriges sjätte läsambassadör, den yngsta hittills, och hennes uppdrag är att inspirera barn och unga till läsning och verka för att alla, oavsett bakgrund, ska ha lika möjlighet att nå litteraturen och bli läsare.

Tillsammans med nio ungdomar kommer hon att undersöka vad unga själva ser som meningsfullt i läsande och skrivande samt hur relationen till modersmål påverkar en som människa.

Övre raden från vänster: Nioosha Shams, Fatima Mehawes, Jeanette Bashir, Akila Mah, Emilio Sarkis, Nasteeho Shegow. Nedre raden från vänster: Rebo Mahmod, George Asaad, Nevin Berwari, George Sarkes. Pressbild: Susanne Kronholm

– För mig är det viktigt att synliggöra ungdomarna och deras röster och låta dem ta plats. Tillsammans ska vi delta på riksdagsmöte, mässor, poddar och prata om vikten av att synas också i litteraturen, oavsett bakgrund, säger Nioosha Shams.

Ungdomsrådet träffas en gång i månaden och kommer att arbeta med att öka ungas intresse för läsning genom bland annat event och kunskapsutveckling. Uppdraget som läsambassadör inkluderar att inspirera och agera förebild för barn och unga, med målet att alla ska ha lika möjlighet att nå litteraturen oavsett bakgrund.

Det nya ungdomsrådet inkluderar representanter från sju olika språk – arabiska, somaliska, kurdiska, malajiska, finska, pataniska, turkiska och assyriska/syrianska.

Läs även – Marlen Eskander utsedd till ledamot för Statens kulturråd

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 04:00
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 12:01

Södertäljebor med i ny säsong av Elitstyrkan på TV4

81345C1E-BCC6-48B5-B900-CBBDEFD0FAFB

Thomas Gottlind, Esmeralda Tällö och Sebastian Martinsson. Sophie Odelberg/TV4.

18 deltagare, tre från Södertälje, medverkar när nya säsongen av Elitstyrkans hemligheter har premiär i april. Esmeralda Tällö, Sebastian Martinsson och Thomas Gottlind.

I Handöl utanför Åre ställs tolv män och sex kvinnor, under ledning av fyra före detta elitsoldater, för extrema påfrestningar som påminner om uttagningstester som görs till ett elitförband.

– I år är det den tuffaste säsongen hittills. Deltagarna fryser konstant och inte ens på logementet är det varmt. Det tittarna får se i år är fantastiska människor, kämpaglöd och moment utöver det vanliga med livet som insats. Skräck, rädsla, glädje, sorg, samhörighet och tillit är ord som sammanfattar årets säsong av Elitstyrkans hemligheter. De tvingas lita på varandra, vilka är teamspelare och vilka är egoister. Det händer mycket i denna säsong i en karg och hård miljö, säger Petra ”Pam” Malm.

Gruppbild, alla deltagare. Sophie Odelberg/TV4.

Tre av deltagar som medverkar i svenska versionen av det brittiska tävlingsprogrammet SAS: Who Dares Wins, är från Södertälje. Processoperatören Sebastian Martinsson, 29, som medverkade i Bachelor 2021. Studenten Esmeralda Tällö, 24, som bland annat spelat innebandy för Telge och hr-chefen Thomas Gottlind, 42.

De ställs inför tuffa utmaningar med begränsad tillgång till mat och vatten och ges lite sömn. Under extrem press kommer 18 deltagare, en efter en, ge upp och lämna programmet – endast de allra uthålligaste klarar sig hela vägen fram.

– Det här är ett brutalt test av uthållighet och psyke, men det är samtidigt en otrolig resa i personlig utveckling för varje rekryt och för gruppen som helhet, som är fascinerande att följa, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

Programmet har premiär torsdagen den 6 april på TV4 och TV4 Play.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 mars 2023 18:03
Senast uppdaterad: 20 mars 2023 18:14

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors