Företag i fokus:

Inbrott på flera platser i Södertälje – En person gripen

Polis

Arkivbild

Sent under söndagskvällen, fram till måndagsmorgonen, inträffade flera inbrott och inbrottsförsök i Södertälje. En person har gripits av polis.

Första larmet inkom klockan 23:16 på söndagskvällen. Polisen larmades till Övre Villagatan efter att en man i 50-årsåldern kontrollerade en bostad på ett sätt som fick en privatperson att misstänka att det handlade om ett inbrottsförsök.

”Mannen hittas och kontrolleras av polis. Vissa föremål som mannen har på sig gör att det skrivs en anmälan om häleri och mannen avlägsnas sedan till en annan del av kommunen.”, skriver polisen på sin hemsida.

Cirka fyra timmar senare, klockan 03:44, kom nästa larm. Denna gång utsattes en matbutik på Brolundavägen för ett inbrottsförsök där en okänd person krossade ett fönster till matbutiken. Enligt polisen rubricerades händelse först som försök till inbrott, men rubriceringen ändrades senare till skadegörelse.

Två timmar senare, klockan 06:07 på måndagsmorgonen, larmades polisen återigen. Denna gång till Ymergatan där en man enligt uppgifter misstänktes för vilja ta sig in i olika bostäder. Väl på plats påträffade polisen samma man som avvisades från Övre Villagatan vid 23-tiden, sju timmar tidigare.

”När patrullerna söker i området anträffas samma man som kontrollerats och blivit misstänkt för häleri tidigare på natten. Ånyo har mannen med sig ett föremål som inte är hans. När föremålet ska lämnas tillbaka sin ägare som bor i närheten konstateras att ägarens bostad utsatts för inbrott genom att ett fönster krossats.”, skriver polisen.

Den person som anträffades två gånger grips och misstänkts nu även för inbrott. Som utredningsåtgärder samlade polisen filmer från övervakningskameror och kunde därmed säkra spår.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 februari 2023 14:21
Senast uppdaterad: 27 februari 2023 14:22

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas delar och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 23:01

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors