Företag i fokus:

Här skapar Södertälje kommun nya mötesplatser

921D0BA7-FF5B-4760-BC84-71FEF44829E2

Exempel på fleraktivitetsytor, basket kombinerat med fotboll. Foto: Södertälje kommun

Basket, fotboll, boule, pumptrackbana. Det är några av de många aktiviteter som Södertälje kommun installerar på två nya mötesplatser i Karlhov och Saltskog.

Två grusplaner, som tidigare varit begränsade för aktiviteter, kommer att rustas upp och omvandlas till nya fantastiska mötesplatser med fleraktivitetsytor. Grusplanerna vid Törnrosavägen i Karlhov och Ågärdevägen i Saltskog.

Grusplanerna kommer att förvandlas till platser för fotboll, basket och pumptrack för cykel och kickbike. Dessutom kommer det finnas möjlighet att spela boule och gemensamma sittytor samt en helt ny belysning ska installeras som kommer att bidra till en tryggare miljö.

Ett exempel på hur en pumptrackbana kan se ut för cykel och kickbike. Bild. Södertälje kommun.

För närvarande pågår just nu arbete som inkluderar röjning av sly samt förberedelser för belysning. Efter påsk väntas montering och byggande av de olika aktiviteterna, med en planerad slutföring i början av juni.

Syftet med att omvandlade grusplanerna är för att skapa fler mötesplatser med aktiviteter i Södertälje och locka till mer rörelse i bostadsområdena.

Ågärdevägen i Saltskog. Fotboll, basket, boule samt ny belysning och nya sittytor. Bild: Södertälje kommun

Törnrosavägen i Karlhov. Fotboll, basket, pumptrack för cykel och kickbike samt ny belysning och nya sittytor. Bild: Södertälje kommun

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 februari 2023 18:29
Senast uppdaterad: 26 februari 2023 18:29

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30 rapporterades en singelolycka i Södertälje Syd, där en bil voltade och hamnade på taket.

Larmet inkom klockan 22:30, och räddningstjänst, ambulans samt polis var på plats för att hantera situationen efter att en passagerare befann sig inne i fordonet i samband med olyckan. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet, men föraren misstänks nu för vårdslöshet i trafik.

– Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är i nuläget oklart.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 04:29

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors