🕝 1 minuter
Här skapar Södertälje kommun nya mötesplatser
Publicerad 26 februari 2023 19:29
Uppdaterad 26 februari 2023 19:29

Exempel på fleraktivitetsytor, basket kombinerat med fotboll. Foto: Södertälje kommun

Basket, fotboll, boule, pumptrackbana. Det är några av de många aktiviteter som Södertälje kommun installerar på två nya mötesplatser i Karlhov och Saltskog.

Två grusplaner, som tidigare varit begränsade för aktiviteter, kommer att rustas upp och omvandlas till nya fantastiska mötesplatser med fleraktivitetsytor. Grusplanerna vid Törnrosavägen i Karlhov och Ågärdevägen i Saltskog.

Grusplanerna kommer att förvandlas till platser för fotboll, basket och pumptrack för cykel och kickbike. Dessutom kommer det finnas möjlighet att spela boule och gemensamma sittytor samt en helt ny belysning ska installeras som kommer att bidra till en tryggare miljö.

Ett exempel på hur en pumptrackbana kan se ut för cykel och kickbike. Bild. Södertälje kommun.

För närvarande pågår just nu arbete som inkluderar röjning av sly samt förberedelser för belysning. Efter påsk väntas montering och byggande av de olika aktiviteterna, med en planerad slutföring i början av juni.

Syftet med att omvandlade grusplanerna är för att skapa fler mötesplatser med aktiviteter i Södertälje och locka till mer rörelse i bostadsområdena.

Ågärdevägen i Saltskog. Fotboll, basket, boule samt ny belysning och nya sittytor. Bild: Södertälje kommun

Törnrosavägen i Karlhov. Fotboll, basket, pumptrack för cykel och kickbike samt ny belysning och nya sittytor. Bild: Södertälje kommun

Dela artikeln