Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

KD föreslår friluftsbad vid Glasbergasjön

5B4A8E0B-613C-4EEE-9CD6-CDA99FEF374B

Foto: Google / Pressbild KD

Glasberga är en populär och naturskön stadsdel i Södertälje. Stor inflyttning har medfört en omfattande exploatering och brist på rekreationsmöjligheter. Kommunen har därför inventerat området och bland annat föreslagit en ny aktivitetspark vid våtmarken.

Kristdemokraterna välkomnar detta. Det är en fråga som vi drivit länge och som var viktig för oss i den senaste valrörelsen. Vi samtalade med boende i området för att få en bild av behoven och tips och idéer på vad som efterfrågas. Tack vare att KD drev på arbetet i majoriteten under den gångna mandatperioden presenterades nyligen en utredning för kommunstyrelsen.

Utredningen föreslår en allaktivitetspark vid entrén till Glasberga, men konstaterar samtidigt att stadsdelen har begränsningar i form av brist på kommunal mark, fornminnen och dagvattenrening. Slutsatsen är dock att de lättillgängliga gräsytorna vid våtmarken kan utvecklas för lek, spontanidrott och rekreation. Den upphöjda delen i söder kan med fördel planteras med träd och omvandlas till en inbjudande park. Växtlighet utefter hårt trafikerade väg 225 kan effektivt skärma av trafikbuller och skapa en lugnare miljö.

Under året sker ytterligare analyser kring geoteknik, skyfallskartering, lämpliga aktiviteter samt möblering och utrustning. I det fortsatta arbetet vill Kristdemokraterna också studera möjligheten till att anlägga ett friluftsbad vid Glasbergasjön. Vi menar att förutsättningarna är ypperliga för att skapa en mindre badplats, med en bit sandstrand, en enkel badbrygga, en avskild grillplats och gärna toalettfaciliteter. Här kan invånare i alla åldrar mötas och heta sommardagar ta ett svalkande dopp i sjöns kristallklara vatten.

Ett utomhusbad vid Glasbergasjön skulle garanterat bli ett välkommet tillskott i rekreationsutbudet och göra hela bostadsområdet ännu mer attraktivt.

Robert Halef (KD), Ordförande, partiavdelningen Södertälje

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 februari 2023 05:00
Senast uppdaterad: 25 februari 2023 01:52

Tonåringar misshandlade inne i livsmedelsbutik

Polis

Foto: Alexander Isa

På tisdagsförmiddagen slog mataffären Ica Jätten larm om en pågående misshandel inne butiken. Två tonårspojkar attackerades av flera män.

Det var klockan 09:45 som tumult uppstod i matbutiken på Erikshällsgatan i Västergård. Inne i butiken, framför flera ögonvittnen, jagades en ung man av flera män och slogs ner till golvet.

– Varor och inredning välts omkull när flera unga män springer in i en matbutik på Erikshällsgatan och misshandlar en tonårspojke med sparkar och slag, skriver polisen på sin hemsida.

Efter attacken sprang gärningsmännen från platsen och kort därefter hittades ytterligare en tonårspojke som också hade blivit misshandlad inne i matbutiken.

Polis som tillkallades till platsen utreder händelsen mot de båda tonåringarna som grov misshandel, men enligt polisens uppgifter var pojkarna inte i behov av vård. Ingen personalen ska heller kommit till skada i samband med incident inne i Ica Jätten på tisdagsförmiddagen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 13:41
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 13:41

Södertäljekillarna invalda i rikstäckande ungdomsråd

34791D09-F0ED-4A4A-998C-6276C05FA84B

George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis. Pressbild: Susanne Kronholm

Tre ungdomar från Södertälje, George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis tar plats i Kulturrådets nybildade ungdomsråd. Tillsammans med flera andra ska de fokusera på flerspråkighet och modersmål.

Ungdomsrådet som inledningsvis består av nio niodeklassare från tre olika skolor i Stockholms län, Södertälje, Järva och Tensta och har handplockats av läsambassadören Nioosha Shams.

Nioosha Shams är Sveriges sjätte läsambassadör, den yngsta hittills, och hennes uppdrag är att inspirera barn och unga till läsning och verka för att alla, oavsett bakgrund, ska ha lika möjlighet att nå litteraturen och bli läsare.

Tillsammans med nio ungdomar kommer hon att undersöka vad unga själva ser som meningsfullt i läsande och skrivande samt hur relationen till modersmål påverkar en som människa.

Övre raden från vänster: Nioosha Shams, Fatima Mehawes, Jeanette Bashir, Akila Mah, Emilio Sarkis, Nasteeho Shegow. Nedre raden från vänster: Rebo Mahmod, George Asaad, Nevin Berwari, George Sarkes. Pressbild: Susanne Kronholm

– För mig är det viktigt att synliggöra ungdomarna och deras röster och låta dem ta plats. Tillsammans ska vi delta på riksdagsmöte, mässor, poddar och prata om vikten av att synas också i litteraturen, oavsett bakgrund, säger Nioosha Shams.

Ungdomsrådet träffas en gång i månaden och kommer att arbeta med att öka ungas intresse för läsning genom bland annat event och kunskapsutveckling. Uppdraget som läsambassadör inkluderar att inspirera och agera förebild för barn och unga, med målet att alla ska ha lika möjlighet att nå litteraturen oavsett bakgrund.

Det nya ungdomsrådet inkluderar representanter från sju olika språk – arabiska, somaliska, kurdiska, malajiska, finska, pataniska, turkiska och assyriska/syrianska.

Läs även – Marlen Eskander utsedd till ledamot för Statens kulturråd

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 04:00
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 12:01

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors