Företag i fokus:

Annons

KD föreslår friluftsbad vid Glasbergasjön

5B4A8E0B-613C-4EEE-9CD6-CDA99FEF374B

Foto: Google / Pressbild KD

Glasberga är en populär och naturskön stadsdel i Södertälje. Stor inflyttning har medfört en omfattande exploatering och brist på rekreationsmöjligheter. Kommunen har därför inventerat området och bland annat föreslagit en ny aktivitetspark vid våtmarken.

Kristdemokraterna välkomnar detta. Det är en fråga som vi drivit länge och som var viktig för oss i den senaste valrörelsen. Vi samtalade med boende i området för att få en bild av behoven och tips och idéer på vad som efterfrågas. Tack vare att KD drev på arbetet i majoriteten under den gångna mandatperioden presenterades nyligen en utredning för kommunstyrelsen.

Utredningen föreslår en allaktivitetspark vid entrén till Glasberga, men konstaterar samtidigt att stadsdelen har begränsningar i form av brist på kommunal mark, fornminnen och dagvattenrening. Slutsatsen är dock att de lättillgängliga gräsytorna vid våtmarken kan utvecklas för lek, spontanidrott och rekreation. Den upphöjda delen i söder kan med fördel planteras med träd och omvandlas till en inbjudande park. Växtlighet utefter hårt trafikerade väg 225 kan effektivt skärma av trafikbuller och skapa en lugnare miljö.

Under året sker ytterligare analyser kring geoteknik, skyfallskartering, lämpliga aktiviteter samt möblering och utrustning. I det fortsatta arbetet vill Kristdemokraterna också studera möjligheten till att anlägga ett friluftsbad vid Glasbergasjön. Vi menar att förutsättningarna är ypperliga för att skapa en mindre badplats, med en bit sandstrand, en enkel badbrygga, en avskild grillplats och gärna toalettfaciliteter. Här kan invånare i alla åldrar mötas och heta sommardagar ta ett svalkande dopp i sjöns kristallklara vatten.

Ett utomhusbad vid Glasbergasjön skulle garanterat bli ett välkommet tillskott i rekreationsutbudet och göra hela bostadsområdet ännu mer attraktivt.

Robert Halef (KD), Ordförande, partiavdelningen Södertälje

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 februari 2023 05:00
Senast uppdaterad: 25 februari 2023 01:52

Stort polispådrag i centrum

IMG_9020

Läsarbild

Polisinsats centralt med flera enheter på plats onsdagskvällen.

Vid 19-tiden under onsdagskvällen drog en omfattande polisinsats igång i stadens centrum. Enligt ögonvittnen mobiliserades flera polisbilar som riktade in sig på Gallerian Kringlan bland andra platser.

– Poliserna gick snabbt ut ur bilarna och in i gallerian och andra stannade kvar ute, väldigt många poliser på plats, säger ett ögonvittne till telgenytt.

Texten uppdateras

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 19:58
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 19:58

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors