Företag i fokus:

Bussbolag och ungdomar från Södertälje i allvarlig olycka

Olycka räddningstjänsten 21

Arkivbild

Cirka 150 ungdomar befann sig i tre bussar, från Björcks resor i Södertälje, när en allvarlig olycka inträffade på riksväg 70. Ett 30-tal ungdomar fördes till sjukhus och en busschaufför skadades allvarligt efter att klämts fast.

Totalt skulle fyra bussar från Börcks resor köra gymnasieelever och lärare från Botkyrka till Romme Alpin tidigt på torsdagsmorgonen. Men i Hedemora, med drygt 40 km kvar, kolliderade en personbil och tre av bussarna med omkring 50 personer i vardera buss.

När nyheten nådde Björcks resors VD beslutade han att åka till olycksplatsen för att hjälp till.

– Det är fruktansvärt. Jag har hållit på med trafiken här i trettio år och inget liknande har inträffat, säger Tomas Björck, VD Björcks resor, till Expressen.

Enligt polisens uppgifter ska buss nummer två blivit påkörd av den tredje bussen som därefter blev påkörd av den fjärde bussen bakifrån samt att en personbil även var inblandad. Bussen som körde längst fram var inte med i olyckan.

I bussarna ska det även ha befunnit sig flera ungdomar från Södertälje, men också ungdomar med anhöra till Södertäljebor.

– Mitt syskonbarnet befann sig i en av bussarna. Barn slog ut sina tänder, andra ska ha fått punkterade lungor. Lyckligtvis så överlevde alla, men det hade kunnat sluta riktigt till, säger en Södertäljebo till Telgenytt.

Olyckan inträffade vid 09:30-tiden på torsdagsmorgonen, men enligt uppgifter var samtliga barn hemma igen runt 17-tiden.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 februari 2023 11:31
Senast uppdaterad: 24 februari 2023 11:31

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors