Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Viaplay släpper dokumentär om Mikael Ishaks karriär

Ishak

Skärmdump, Viaplay Polen.

Han tackade nej till ett monsterbud från Mellanöstern och valde istället att förlänga kontraktet med Lech Poznan. Nu har polska Viaplay släppt en dokumentär om fotbollsstjärnan och Södertäljesonen – ”Mikael Ishak – En troende man”

”Möt Mikael Ishak – en av de bästa spelarna i den polska ligan och kaptenen för Lech Poznań. Vänner, familj och före detta kollegor från Södertälje, där svensken växte upp, avslöjar bakom kulisserna i hans liv och karriär.”, så beskriver Viaplay dokumentären om Södertäljesonen Ishak.

Det hade kunnat bli en flytt till Förenade Arabemiraten och stora lönekuvert, men Ishak valde att fortsätta karriären i Polen.

– Det var galna pengar, en annan värld. Jag lämnade ett av dessa förslag i ett e-postmeddelande som en souvenir. Jag minns att jag pratade med min fru om framtiden. Hon tycker väldigt mycket om Poznan och ville stanna här, men när hon såg erbjudandet från Dubai såg jag hur hennes ögon rörde sig, berättade Ishak i en intervju med tidningen Interia Sport.

Han ska även ha fått flera erbjudanden från toppklubbar i Grekland, Ukraina, Belgien samt ett av Sveriges bästa lag, men tackade nej och valde kärleken han fått från Polen.

– Jag gillar att bli älskad. Jag gillar att bli uppskattad. Jag gillar att vara ledare och jag fick allt i Poznan, säger han till tidningen.

I Polen har karriären och fansen kärlek pekat rakt upp. 2022 ledde Mikael Ishak sin polska klubb Lech Poznan till ligatitel, toppade den polska skytteligan för säsongen och blev uttagen till svenska fotbollslandslaget.

Nu kommer nästa nyheten – en egen dokumentär som skildrar hans liv och karriär. Från Södertälje till att vara en av Polens mest hyllade spelare. Viaplay i Polen släppte för drygt en vecka sedan den 26 minuter långa dokumentären om stjärnan från Södertälje.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 februari 2023 17:49
Senast uppdaterad: 23 februari 2023 17:49

Södertälje föll på mållinjen i kampen om priset ”Årets Stadskärna”

IMG_1639

Malmös stad kammade hem utmärkelsen ”Årets Stadskärna”

För 27:e året i rad utsåg Svenska Stadskärnor ”Årets Stadskärna” i Helsingborg. Södertälje gick till finalen där de tävlade mot Sundsvall och Malmö, men till slut var det Malmö som vann utmärkelsen.

Södertälje som arbetar för att vara den självklara mötesplatsen för alla och erbjuda mångfald och puls hela dygnet, nådde inte hela vägen. Södertälje arbetar strategiskt och långsiktigt för att skapa en levande stadskärna där människor trivs, känner sig trygga och välkomna, men räckte inte hela vägen till första platsen. Under kvällens tillställning i Helsingborg, som föregående års vinnare, tilldelades utmärkelsen ”Årets Stadskärna” till Malmö.

Staden belönades för sitt imponerande framsteg i utvecklingen av stadskärnan, vilket uppnåddes genom ett framgångsrikt samarbete mellan privata och offentliga aktörer.

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad som visar på störst framsteg i utvecklingen av centrum i samverkan mellan det privata och det offentliga. Här har Malmö jobbat långsiktigt och samtidigt hela tiden utvecklat sitt arbete, säger Annika Boman, juryns ordförande och vice ordförande i Svenska Stadskärnor.

Juryns motivering:

”Genom ett brett samarbete med professionell attityd och stor kompetens har Malmö planerat och genomfört viktiga gemensamma utvecklingsprojekt. Kulturen får spela en stor roll, trygghetsfrågorna hanteras strukturerat och genom nya utvecklingsmodeller har samarbetet genomförts på bred front. Innovativa trafiklösningar, urbana stråk, attraktiva platser och spännande koncept har tillkommit. Dessutom finns en tydlig strategi för marknadsföring, kommunikation och byggandet av stadens varumärke. Alla vill vara med och bidra till stadens utveckling och attraktivitet.

Södertäljes delegation på plats i Helsingborg. Foto: Södertälje City

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 21:22
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 21:41

Mutfallet tas upp i hovrätten – ”Sista ordet är inte sagt”

Sodertalje-kommun-scaled

Foto/Montage: Alexander Isa

En högt uppsatt kommuntjänsteman i Södertälje och en företagare blev dömda för mutbrott i april av Södertälje tingsrätt. Nu kommer fallet att omprövas efter att hovrätten beslutat att granska tingsrättens beslut.

– Det är glädjande att hovrätten prövar målet. Och självklart är det en lättnad för min klient att sista ordet inte är sagt än, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Mutan som tjänstemannen dömdes för bestod av speltider och sponsorpengar till sonens klubblag, samt ett padelrack till sonen från en företagare som var kopplad till den padelhall där tjänstemannens son arbetade under den aktuella perioden.

Han fälldes för tagande av muta gällande padeltiderna och sponsorpengarna, men friades från anklagelsen om padelracket.

Advokaten Jakob Lindgren försvarar tjänstemannen som dömdes i Södertälje tingsrätt.

I början av maj valde tjänstemannens advokat, Jacob Lindgren, att överklaga domen till hovrätten, som nu väljer att pröva tingsrättens bedömning.

– Det framgår inte av hovrättens beslut varför målet tas upp till prövning, men målet innehåller en rad viktiga frågor som behöver svar. Inte minst vad man får göra som förälder utan att bli anklagad för att ta mutor, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Men enligt advokat Lindgren är det osäkert om det kommer att bli förhandlingar i hovrätten.

– Det kan avgöras på handlingarna, men vi har åberopat vittnesförhör så antagligen blir det förhandling, säger Lindgren.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 20:32
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 20:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors