Företag i fokus:

Viaplay släpper dokumentär om Mikael Ishaks karriär

Ishak

Skärmdump, Viaplay Polen.

Han tackade nej till ett monsterbud från Mellanöstern och valde istället att förlänga kontraktet med Lech Poznan. Nu har polska Viaplay släppt en dokumentär om fotbollsstjärnan och Södertäljesonen – ”Mikael Ishak – En troende man”

”Möt Mikael Ishak – en av de bästa spelarna i den polska ligan och kaptenen för Lech Poznań. Vänner, familj och före detta kollegor från Södertälje, där svensken växte upp, avslöjar bakom kulisserna i hans liv och karriär.”, så beskriver Viaplay dokumentären om Södertäljesonen Ishak.

Det hade kunnat bli en flytt till Förenade Arabemiraten och stora lönekuvert, men Ishak valde att fortsätta karriären i Polen.

– Det var galna pengar, en annan värld. Jag lämnade ett av dessa förslag i ett e-postmeddelande som en souvenir. Jag minns att jag pratade med min fru om framtiden. Hon tycker väldigt mycket om Poznan och ville stanna här, men när hon såg erbjudandet från Dubai såg jag hur hennes ögon rörde sig, berättade Ishak i en intervju med tidningen Interia Sport.

Han ska även ha fått flera erbjudanden från toppklubbar i Grekland, Ukraina, Belgien samt ett av Sveriges bästa lag, men tackade nej och valde kärleken han fått från Polen.

– Jag gillar att bli älskad. Jag gillar att bli uppskattad. Jag gillar att vara ledare och jag fick allt i Poznan, säger han till tidningen.

I Polen har karriären och fansen kärlek pekat rakt upp. 2022 ledde Mikael Ishak sin polska klubb Lech Poznan till ligatitel, toppade den polska skytteligan för säsongen och blev uttagen till svenska fotbollslandslaget.

Nu kommer nästa nyheten – en egen dokumentär som skildrar hans liv och karriär. Från Södertälje till att vara en av Polens mest hyllade spelare. Viaplay i Polen släppte för drygt en vecka sedan den 26 minuter långa dokumentären om stjärnan från Södertälje.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 februari 2023 17:49
Senast uppdaterad: 23 februari 2023 17:49

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors