Företag i fokus:

Larm om rökutveckling från ett trapphus i Rosenlund

Brandkår

Arkivbild.

Vid 02-tiden inkom samtal om rökutveckling från ett flerfamiljshus på Höglandsvägen varpå flera räddningsenheter snabbt ryckte ut till platsen.

Det var natten till torsdag som SOS Alarm larmades om en befarad brand i ett bostadshus. Enligt de initiala uppgifterna från larmcentralen ska branden inträffat i trapphus som fylldes av rök på Höglandsvägen i Rosenlund klockan 02:10.

Flera räddningsenheter och ambulans ryckte ut till platsen. Väl på plats visade det sig att en mindre brand hade uppstått där någon hade bränt papper, men elden kunde snabbt släckas.

Räddningstjänsten stannade dock kvar på adressen för att säkerställa platsen, samt vädra det trapphus som fylldes av rök. Ingens person ska ha kommit till skada.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 februari 2023 02:35
Senast uppdaterad: 23 februari 2023 02:45

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors