Företag i fokus:

Nu har turlistan lanserats för Södertäljes bokbuss

bokbussen

Foto: Södertälje kommun.

Nu har Södertäljes bokbuss lanserat turlistan. Totalt blir det cirka 90 hållplatser i hela Södertälje kommun – från stadsområden till landsbygden.

– Det känns jättekul att vi äntligen lanserar turlistan. Bokbussen tar läsningen till människorna och möjliggör en mer tillgänglig och tillgänglig biblioteksupplevelse, säger Helena Gomér, bibliotekschef.

Bibliotekets egna bokbuss har tusentals böcker att låna ut, eller bläddra i på plats för den som hellre föredrar det. Med böcker på flera olika språk och för alla åldrar välkomnar bokbussen till att slå sig ner i de bekväma sofforna och är öppen för allmänheten helt kostnadsfritt.

Nu har turlistan släppts där det framgår att bussen stannar på cirka 90 hållplatser i månaden i kommunen med start under sportlovet, vecka 9. Bussen besöker både stadsområden och landsbygden.

– På det här sättet kan vi nå personer som annars inte skulle ha tillgång till ett bibliotek, säger Helena Gomér.

För mer information om var bokbussen stannar hittar du på bibliotekets egna hemsida.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2023 05:00
Senast uppdaterad: 20 februari 2023 21:44

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors