Företag i fokus:

Tom Tits inleder nytt samarbete med nordisk aktör

2022_02_Tom-tits-scaled

Arkivbild.

Tom Tits stärker sina satsningar på förnybar energi och hållbarhet. Nu inleder bolaget ett samarbete med Infranode för att uppmuntra ungas engagemang för hållbarhet och förnybar energi.

Tillsammans med Infranode, som investerar i hållbar infrastruktur i Norden, vill Tom Tits, genom ett lustfyllt och upplevelsebaserat lärande, stimulera ungas intresse för hållbarhet och förnybar energi.

– Med Infranodes stöd tillför vi nya resurser till vårt Vetenskapsläger och utvecklar nya koncept för vår utställning som synliggör hållbar utveckling och energi. Vi satsar på att kunna presentera spännande nyheter under året. Vi blir ännu starkare på hållbarhet och energi, säger Tiffany Alnefelt, pedagog på Tom Tits, i ett pressmeddelande.

Samarbetet syftar till att sprida kunskapen bland barn, ungdomar och vuxna och är en del av EU-projektet ”Make It Open”, som arbetar för att främja samarbeten mellan skolor och samhällsaktörer.

Johan Tiselius, hållbarhetschef på Infranode, är glad över samarbetet och möjligheten att sprida sin kunskap om förnybar energi till unga människor.

– Samarbetet med Tom Tit är ett utmärkt sätt att engagera barn och ungdomar i utvecklingen av förnybar energi inom ramen för hållbar utveckling och en fantastisk möjlighet för mig och mina kollegor att få vara med och sprida vår kunskap på området, säger Tiselius.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 februari 2023 14:28
Senast uppdaterad: 20 februari 2023 14:28

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors