Företag i fokus:

Hon utses till ny VD för Telge Tillväxt

Johanna K.

Foto: Telge.

Johanna Kock har utsetts till ny VD för Telge Tillväxt efter en sökprocess som pågått sedan hösten 2022.

– Johanna har bred och djup erfarenhet av att arbeta med arbetsmarknadsfrågor, såväl från myndighetssidan som den ideella sektorn. Hon har en god förankring och bakgrund i Södertälje och vi har tagit fasta på hennes genuina engagemang för att få människor utan förankring på arbetsmarknaden ut i jobb eller till studier. Vi har värdesatt hennes tydliga ledarskap, säger Ingela Nylund Watz (S) styrelseordförande för Telge Tillväxt, i ett pressmeddelande.

Hon har tidigare varit chef för verksamhetsområdet Arbete på Stockholms Stadsmission och har en bakgrund inom Arbetsförmedlingen med fokus på åtgärder mot långtidsarbetslöshet. Kock kommer att fortsätta utveckla och bredda Telge Tillväxts verksamhet, som har vuxit kraftigt de senaste åren.

(Annonslänk)

Den breda och djupa erfarenhet av arbetsmarknadsfrågor och hennes genuina engagemang för att hjälpa människor utan förankring på arbetsmarknaden vägde tungt när styrelsen valde henne.

– Jag tror på Telge Tillväxts Sverigeunika sätt att arbeta. Bolagets grundfilosofi som tar sin utgångspunkt i riktiga jobb har visat sig vara effektivt för att bryta långtidsarbetslöshet. Nu ser jag fram emot att, tillsammans med delägarna Telge, Scania, Peab, Sodexo, Ica Maxi Vasa och Mekonomen, arbeta tillsammans med mina nya kollegor på Telge Tillväxt för att hjälpa flera att hitta en plats på arbetsmarknaden och en möjlighet till egen försörjning, säger Johanna Kock.

– Telge Tillväxt befinner sig i en dynamisk fas och vi ser att Johanna är rätt person att leda arbetet med att vidareutveckla våra insatser mot arbetslöshet och bredda verksamheten. Vi är mycket glada över att hälsa henne välkommen, säger Jörgen Austler, tf vd Telge AB och koncernchef. 

Johanna Kock tillträder den nya tjänsten som VD den 2 maj.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 februari 2023 16:43
Senast uppdaterad: 20 februari 2023 16:43

Företaget korad till Årets Cityföretag vid Södertäljegalan

City

Foto: Södertälje City

Under tisdagskvällen hyllades det lokala näringslivet vid Södertäljegalan, där ICA Kringlan korades till Årets Cityföretag 2023. Denna utmärkelse betonar vikten av framstående lokala företag.

Södertäljegalan, som ägde rum under tisdagen, är en årlig tillställning som syftar till att stärka det lokala företagsklimatet och lyfta fram företag och personer som bidrar positivt till Södertäljes samhälle. Galan arrangerades gemensamt av Södertälje Kommuns Näringslivsavdelning och Företagarna Södertälje-Nykvarn.

Under evenemanget, som är en del av Södertälje Företagardag, tilldelades ICA Kringlan utmärkelsen Årets Cityföretag. Butiken, belägen i shoppingområdet Kringlan, vann priset i konkurrens med andra framstående lokala verksamheter, inklusive klädbutiken Johnells och Caesars American & Italian Kitchen, en populär restaurang vid Stora Torget.

Utmärkelsen är en erkänsla av ICA Kringlans betydande insatser och dess roll i att förbättra handelsmiljön i stadskärnan. Denna framgångsrika kväll fortsätter att stärka Södertäljes rykte som en stad som värdesätter och stödjer sitt lokala näringsliv.

Juryns motivering:
Årets Cityföretag prisas för sin förmåga att erbjuda personlig och kompetent service som sätter individen i centrum. Med stort hjärta för kundens behov skapas långvariga och positiva relationer med stadskärnans besökare.

Den positiva andan genomsyrar hela företaget – och lika mycket som man brinner för kunden brinner man också för hela staden och dess välmående. Engagemanget är stort i att skapa gemenskap och delta i aktiviteter som är öppna för alla. På så vis förmedlar man Södertäljeandan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 09:47
Senast uppdaterad: 17 april 2024 09:47

Förslaget om ett nytt äldreboende röstades ned

Södertälje kommun

Foto: Alexander Isa

Kommunfullmäktige har antagit en omfattande lokalbehovsplan för perioden 2024 till 2038, men förslaget om ett nytt äldreboende i Mölnbo röstades ned av majoritetspartierna.

Den 8 april antog kommunfullmäktige en ny lokalbehovsplan, en central del av den kommunala planeringen för utvecklingen av förskolor, skolor och äldreboenden.

Trots ett tydligt behov har förslaget om att upprätta ett nytt vård- och omsorgsboende i Vårdinge-Mölnbo kommundel mött motstånd. Förslaget, som drivits av Centerpartiet under flera år, röstades ned av Socialdemokraterna, Moderaterna och Miljöpartiet.

– Roligt var att hela oppositionen stämde in i förslaget men mycket tråkigt att majoritetspartierna röstade ned detsamma, säger Centerpartiets Tage Gripenstam i ett pressmeddelande.

Centerpartiet har argumenterat för att Mölnbo, den enda tätorten i kommunen utan ett sådant boende, är i skriande behov av faciliteten. I jämförelse har orter som Hölö och Enhörna framgångsrikt etablerat liknande boenden, där behov och tillgång till lediga lägenheter avgör placeringar utan geografisk förtur.

Tage Gripenstam, gruppledare Centerpartiet.
Foto: Liza Simonsson/Södertälje kommun

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 09:46
Senast uppdaterad: 17 april 2024 09:46

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors