🕝 1 minuter
De köper XL-Bygg i Nykvarn - "I linje med vår strategi"
Publicerad 14 februari 2023 14:23
Uppdaterad 14 februari 2023 18:23

Carl Littlewood, Kedjechef. Foto: XL-Bygg.

Ett av landets största byggvaruaktör, Mestergruppen, förvärvar XL-Bygg i Nykvarn med avsikt att investera i framtida tillväxtplaner. Ett köp som anses vara en del i kedjans tillväxtstrategi.

Mästergruppen med kedjorna Bolist, Järnia och XL-bygg omfattar cirka 270 byggvaruhandlare. Förvärvet i Nykvarn ses som en del av kedjans pågående Stockholmssatsning.

– Vi fortsätter vår expansionsresa för XL-BYGG i Stockholmsregionen. Vi ska ge en förstklassig service och tillgänglighet för våra kunder och handlare genom att fortsätta utveckla vårt värdeskapande erbjudande. Nykvarn kommer nu också att få en ännu tydligare profil mot proffsmarknaden i samband med att Mestergruppen träder in som ägare, säger Henrik Markkula, Strategidirektör på Mestergruppen.

Anläggningen i Nykvarn anses ha en strategisk placering och stora utomhusytor med stor leveranskapacitet. Just nu letar Mästergruppen efter nya entreprenörer och delägare för att driva verksamheten och har en visionen att tredubbla omsättningen inom två år.

– Vi kommer som sagt att fortsätta vår satsning, bland annat kommer vi att stärka upp teamet ytterligare och även göra investeringar i anläggningen. Förvärvet ligger i linje med vår tillväxtstrategi och resultaten märks tydligt. Vi växer mer än marknaden och vi har slagit marknaden tolv månader i rad, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-Bygg.

Bolaget hoppas ha nya entreprenörer på plats inom halvårsskiftet. Drift och utveckling av kunderbjudandet fortsätter som vanligt.

Dela artikeln