Företag i fokus:

De köper XL-Bygg i Nykvarn – ”I linje med vår strategi”

E376B0BC-A174-488B-AA06-B680ABAD11D3

Carl Littlewood, Kedjechef. Foto: XL-Bygg.

Ett av landets största byggvaruaktör, Mestergruppen, förvärvar XL-Bygg i Nykvarn med avsikt att investera i framtida tillväxtplaner. Ett köp som anses vara en del i kedjans tillväxtstrategi.

Mästergruppen med kedjorna Bolist, Järnia och XL-bygg omfattar cirka 270 byggvaruhandlare. Förvärvet i Nykvarn ses som en del av kedjans pågående Stockholmssatsning.

– Vi fortsätter vår expansionsresa för XL-BYGG i Stockholmsregionen. Vi ska ge en förstklassig service och tillgänglighet för våra kunder och handlare genom att fortsätta utveckla vårt värdeskapande erbjudande. Nykvarn kommer nu också att få en ännu tydligare profil mot proffsmarknaden i samband med att Mestergruppen träder in som ägare, säger Henrik Markkula, Strategidirektör på Mestergruppen.

Anläggningen i Nykvarn anses ha en strategisk placering och stora utomhusytor med stor leveranskapacitet. Just nu letar Mästergruppen efter nya entreprenörer och delägare för att driva verksamheten och har en visionen att tredubbla omsättningen inom två år.

– Vi kommer som sagt att fortsätta vår satsning, bland annat kommer vi att stärka upp teamet ytterligare och även göra investeringar i anläggningen. Förvärvet ligger i linje med vår tillväxtstrategi och resultaten märks tydligt. Vi växer mer än marknaden och vi har slagit marknaden tolv månader i rad, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-Bygg.

Bolaget hoppas ha nya entreprenörer på plats inom halvårsskiftet. Drift och utveckling av kunderbjudandet fortsätter som vanligt.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 februari 2023 13:23
Senast uppdaterad: 14 februari 2023 17:23

Södertäljes stora padelhall begär konkurs

Padel

Södertälje padel vid Södertälje Hamn.
Foto: Maps/Pexels

Södertälje Padel, en gång en av Sveriges största padelhallar som öppnade 2019, står nu inför osäker framtid efter att ha begärt konkurs den 15 april.

(Annonslänk)

När Södertälje Padel först öppnade sina dörrar i Södertälje hamn 2019, var det en av de största padelanläggningarna i Sverige. Med kapacitet att välkomna närmare 40 spelare samtidigt, markerade hallen starten på en padelboom. Under pandemin ökade antalet padelbanor markant, en trend som stöddes av uppgifter från Svenska Padelförbundet, som noterade en fördubbling av banor landet runt.

Trots denna initiala framgång har intresset för padel sporten avtagit de senaste åren. En nedgång i popularitet har lett till att flera hallar runt om i Sverige har tvingats stänga. Södertälje Padel, drabbat av samma trend, har nu officiellt begärt konkurs.

Även om hallen fortfarande är öppen och välkomnar spelare, är dess framtida öde osäkert.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 19 april 2024 22:38

Bil voltade i Södertälje – Förare flögs till sjukhus

Ambulans-helikopter

Arkivbild

En allvarlig trafikolycka inträffade på Järnavägen i Södertälje under fredagskvällen där en bil voltade. Föraren har förts till sjukhus med ambulanshelikopter.

(Annonslänk)

En singelolycka inträffade i Vårding där en bilförare voltade på Järnavägen under fredagskvällen vid 19-tiden. Olyckan ledde till att föraren behövde transporteras med ambulanshelikopter till sjukhus, men skadeläget för föraren är i nuläget okänt. Bilen, som blev kraftigt skadad i olyckan, har bärgats från olycksplatsen.

Polisen, som var snabbt på plats, har bekräftat att det inte finns några omedelbara misstankar om brottsligt uppsåt bakom olyckan.

En formell anmälan har gjorts avseende trafikolyckan utan att det för tillfället finns några brottsmisstankar kopplade till händelsen. Detaljer kring olycksorsaken kommer att undersökas.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 april 2024 23:18
Senast uppdaterad: 19 april 2024 23:18

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors